Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Un șofer de camion din Republica Moldova, prins la frontiera română sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea au identificat un șofer profesionist, care conducea un automarfar, deși era în stare de ebrietate.

Publicat

În data de 04 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, un cetățean din Republica Moldova, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o semiremorcă.

La controlul de frontieră, poliţiştii au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției Orașului Târgu Bujor, pentru a fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost însoțită la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, cu scopul prelevării de probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.


În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336, alin. 1, din Codul Penal.


Advertisement

Moldova

Triplă alertă cu bombă în capitală: Ar fi minate trei instituții de învățământ

Trei instituții de învățământ din Capitală ar fi minate. Alertele au fost anunțate în această dimineață, 16 mai.

Publicat

Mai multe imagini de la fața locului au fost expediate în adresa redacției Știri.md.

Potrivit martorilor, în preajma Liceului „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani este prezentă Poliția, Pompierii, Carabinierii și Ambulanța.

Contactat de Știri.md, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, ne-a declarat că ar fi minate trei instituții de învățământ, iar alertele au fost anunțate telefonic, la ora 09:18, de către directorul unui liceu.


Toate persoanele care se află în instituțiile de învățământ au fost evacuate, iar oamenii legii întreprind toate măsurile, conform protocolului.


Citește mai departe

Moldova

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală: Focul a distrus în totalitate un automobil aflat în reparație

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală.

Publicat

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală. Potrivit pompierilor, focul a cuprins o încăpere cu suprafața totală de 50 de metri pătrați, a distrus utilaje tehnice, dar și un automobil în totalitate.

Datorită, intervenției operative a salvatorilor IGSU flăcările nu au obținut răspândire, fiind salvate alte încăperi ale întreprinderii cu suprafața de circa 200 m2, precum și clădirile adiacente.

Operațiunea continuă.


Amintim că în dimineața de 16 mai, pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală. Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service. Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

Moldova

Incendiu la un service auto din capitală! Cinci echipaje de pompieri luptă cu flăcările

În dimineața zilei de 16 mai 2024 pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală.

Publicat

Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service.

Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

topul săptămânii