Rețele de socializare

Moldova

Ţigarete de contrabandă ascunse în sticle cu vin

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, ascunse în sticle cu vin, în rezervorul unui autoturism şi într-un loc special amenajat, în interiorul lonjeroanelor spate ale altui mijloc de transport, 8.020 de ţigarete de contrabandă.

Publicat

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, în apropierea Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, un autoturism marca Honda Accord condus de Galina M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, despre care existau informaţii că desfăşoară activităţi în sfera contrabandei cu ţigări.

Pentru continuarea cercetărilor, autoturismul şi persoana au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite ascunse în sticle din material plastic, ce conțineau un lichid cu miros specific de vin, 3.000 de ţigarete de contrabandă, de diferite mărci. Persoana în cauză a declarat că ţigările respective îi aparţin şi că intenţiona să le ducă unei persoane din municipiul Galați.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 1.800 lei în vederea confiscării, iar pe numele femeii, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Victor C., în vârstă de 57 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România și cetățeanul din R.Moldova Adrialin C., în vârstă de 20 ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali pentru efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două autoturisme, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în rezervorul autoturismului condus de Victor C. și într-un loc special amenajat, în interiorul lonjeroanelor spate ale autoturismului condus de Adrialin C., cantitatea totală de 5.020 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 2.334 lei, și a autoturismului condus de către Adrialin C., în valoare totală de 5.000 lei, în vederea confiscării, precum și sancţionarea contravenţională a șoferilor cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

POLITIADEFRONTIERA.RO


Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii