Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Pietonii, în pericol pe timpul nopții: Timp de o săptămână șapte persoane au decedat, lovite de mașini

Perioada rece a anului, când se întunecă devreme, iar timpul este mai mereu ploios și cețos este unul extrem de periculos mai ales pentru pietoni. Asta o demonstrează accidentele grave cu implicarea pietonilor care s-au produs în ultimele zile. O coliziune violentă a avut loc în seara de 24 noiembrie, între localitățile Stejăreni și Lozova.

Publicat

Acolo un șofer de 53 de ani a tamponat mortal un pieton care se deplasa în aceeași direcție.

Cercetările pe caz continuă. Pentru a preveni încă odată șoferii și pietonii despre pericolele care pot surveni, polițiștii de patrulare au organizat o campanie de informare la intersecția dintre Șoseaua Hîncești și Lech Kaczynski.


Atât șoferii cât și pietonii au fost informați cum trebuie să se comporte în trafic, mai ales pe timp de noapte, iar unii au primit și câte un accesoriu reflectorizant, pentru a fi mai vizibili atunci când traversează strada.

„- Avem un cadou pentru voi, dar văd că aveți elemente speciale, ca să fiți vizibili.
– Mulțumesc!
– Cu plăcere!”.

Am încercat să aflăm de la pietoni dacă s-au pomenit în situații riscante, atunci când trec strada, dar și ce reguli cunosc și aplică în timpul traversării.


„Trecem pe zebră, suntem atenți la drum, ne uităm la stânga, la dreapta. S-au oprit mașinile, și numai după asta trec. 01.26 – 01.33 Trebuie să atașăm, să cumpărăm reflectorizante să le punem pe rucsac”.

Iar unii șoferi ne-au mărturisit că uneori, pietonii chiar sunt greu vizibili, de aceea ei se străduie să fie atenți la maxim.

Pentru a preveni situațiile de accident, poliția a venit cu un șir de recomandări.


NATALIA GOLOVCO, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL NAȚIONAL DE SECURITATE PUBLICĂ: „Suntem în perioada când afară se întunecă mult mai devreme, dar și persistă ceața, recomandăm conducătorilor auto și pietonilor atunci când se deplasează pe drumuri. Să nu folosească telefoanele mobile și să nu asculte muzică în căști. Iar șoferilor, le sugerăm să dea dovadă de prudență maximă, mai ales lângă instituțiile de învățământ”.

Oamenii legii le-au atras o atenție deosebită pietonilor, care, uneori, din cauza grabei sau a neatenției pot ajunge sub roțile unei mașini.
C0063
NATALIA GOLOVCO, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL NAȚIONAL DE SECURITATE PUBLICĂ: „În astfel de condiții, poliția recomandă cetățenilor să traverseze strada doar la trecerile de pietoni și la culoarea verde a semaforului.  Să poarte haine deschise la culoare și elemente reflectorizante pentru a fi cât mai vizibili în stradă. Să nu traverseze neregulamentar. Să folosească o lanternă sau chiar lumina telefonului pentru a fi cât mai vizibili atunci când te deplasează în zone mai puțin iluminate”.


Potrivit statisticii, în perioada 15-21 noiembrie, 230 de șoferi au fost sancționați pentru că nu au cedat trecerea pietonilor. Numărul pietonilor, care au încălcat regulile de traversare a străzii este însă de 2 ori mai mare – 453 de persoane au fost sancționate. Menționăm că în această săptămână 39 de persoane au fost accidentate de mașini, iar în rezultat, 7 persoane au decedat, iar 35 au ajuns pe patul de spital.

Advertisement

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.



Citește mai departe

Ediție TV

Weekend marcat de tragedii: Doi moldoveni au decedat în România

Weekend marcat de tragedii. Doi moldoveni și-au găsit sfârșitul în România, în circumstanțe șocante.

Publicat

În primul caz, un tânăr de 28 de ani, care deține cetățenie dublă, a fost găsit spânzurat în zona Podu Roș, din Iași. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost observat de către un trecător, care a sunat imediat la poliție. La scurt timp, toate echipele de intervenție s-au îndreptat la fața locului și au descoperit sub pod cadavrul tânărului. Oamenii legii au emis ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale, care va stabili cauza exactă a decesului tânărului.

În același timp, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă.

Tot în weekendul trecut, un șofer moldovean a murit într-un accident groaznic, după ce autocisterna încărcată cu etanol pe care o conducea s-a răsturnat și s-a izbit violent de un stâlp. Accidentul a avut loc în Mărășești, județul Vrancea, iar circulația în zonă a fost blocată timp de mai multe ore. Autocisterna, înregistrată în Republica Moldova, transporta etanol când s-a răsturnat pe carosabil.


Echipajele de urgență au intervenit imediat și l-au descarcerat pe șofer dintre fiarele contorsionate ale cabinei. Din nefericire, medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Totodată, la locul tragediei au intervenit și patru echipaje de salvatori care spălat traseul de combustibilul care s-a revărsat în urma impactului.

Circumstanțele tragediei urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii