Rețele de socializare

Moldova

Repatrierea cetățenilor Republicii Moldova în urma accidentului tragic din regiunea Kaluga

Conform datelor recente ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, astăzi 07 august autovehicolul specializat pentru transportarea corpurilor neînsuflețite ale victimelor accidentului tragic din regiunea Kaluga, s-a pornit din Federația Rusă în drum spre Republica Moldova.

Publicat

Ofițerii IGSU însoțesc pe parcursul itenerarului autovehicolul cu cele 6 cadavre ale cetățenilor țării noastre. Potrivit informației IGSU, coloana cu cele șase cadavre ale cetățenilor Republicii Moldova va ajunje în Republica Moldova către dimineața zilei de 08 august.

Trupurile neînsuflețite vor fi aduse la sediul unei companii de servicii funerare de pe strada Doina nr.193, acolo vor fi așteptate de rude și apropiați.

Totodată, IGSU informează că pe parcursul zilei de azi cele patru persoane traumatizate, care se aflau la spitalul Sukhinichi, au fost externațe și sunt transportate prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD.


Trenul cu persoanele traumatizate urmează să ajungă la Chișinău conform orarului în seara zilei de 08 august la ora 19:17. De pe pironul Gării Feroviare oamenii vor fi întălniâți de apropiați.


Moldova

Incendiu la un service auto din capitală! Cinci echipaje de pompieri luptă cu flăcările

În dimineața zilei de 16 mai 2024 pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală.

Publicat

Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service.

Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii