Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Încălțăminte, haine, aur și țigări: Zeci de loturi de marfă nedeclarate, depistate de vameși

În perioada 11-17 februarie curent, angajații Serviciului Vamal au prevenit 32 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

Publicat

Treisprezece dintre acestea, au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, care în rezultatul controlului vamal, au depistat mai multe bunuri nedeclarate, printre care: piese auto uzate, articole vestimentare, încălțăminte, produse cosmetice etc.

Nouă cazuri de transportare ilegală a mărfurilor au fost înregistrate în această perioadă de către inspectorii de la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău, care, drept urmare a controlului vamal, au identificat în bagajele pasagerilor diverse bunuri printre care și țigări nedeclarate, în cantitate totală de 1350 pachete.

De asemenea, peste 600 pachete cu țigări nedeclarate organului de control au fost depistate la posturile vamale Costești și Cahul. Inspectorii vamali de la Cahul au raportat și un caz de trecere ilegală a unor lingouri de aur, cu masa totală de 170 gr. depistate în timpul controlului vamal, printre coletele neînsoțite transportate de un microbuz ce se deplasa spre Irlanda.


Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au prevenit cinci tentative de trafic ilicit de mărfuri, printre care articole vestimentare, încălțăminte, dar și alte bunuri transportate în lipsa actelor de însoțire. Unul dintre cazuri a fost înregistrat în municipiul Chișinău, fiind efectuat controlului vamal al unității de transport de model “Man”, care transporta mărfuri în adresa unui agent economic rezident. În rezultatul controlului de specialitate au fost depistate mărfuri declarate eronat organului vamal și anume, încălțăminte, în cantitate de circa 1500 perechi.

Totodată, pe traseul Chișinău-Anenii Noi, ofițerii echipelor mobile, în comun cu inspectorii INSP, au efectuat controlul vamal al unui autoturism de model “Ford Mondeo”, identificând un lot comercial de mărfuri de larg consum, peste 1000 unități (lengerie de pat, articole vestimentare pentru copii, prosoape, halate de baie etc) pentru care șoferul nu a putut prezenta actele de proveniență.

Bunuri nedeclarate au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești, Sculeni și Palanca.


Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat (https://sfs.md/ro/bunuri-confiscate).


Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii