Rețele de socializare

Moldova

Trei femei au rămas fără zeci de mii de lei, dolari și euro, după ce au fost înșelate prin schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”

Trei femei au rămas fără zeci de mii de lei, dolari și euro, după ce au fost înșelate prin schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”.

Publicat

Prima victimă s-a dovedit a fi o bătrână de 81 de ani din orașul Cimișlia. Femeia a fost sunată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a dat drept angajat al poliției și i-ar fi spus bătrânei că fiica ei ar fi comis un accident rutier în urma căruia a fost traumată o persoană. Pentru a restitui paguba presupusei părți vătămate, iar fiica ei să fie eliberată, în mai puțin de o oră, bătrâna le-a transmis escrocilor 92 de mii de lei, circa 4000 de euro și 6000 de dolari. La scurt timp la poarta femeii a venit un alt individ să mai ceară bani de la ea, moment în care femeia și-a dat seama că este înșelată. Aceasta a reușit să-l încuie pe suspect în casă și cheme poliția. Până la sosirea echipajului, bărbatul a reușit să fugă din locuință, sărind peste balcon. În scurt timp, oamenii legii l-au identificat și reținut pe suspect în plin trafic, la intrarea în satul Porumbrei. Acesta s-a dovedit a fi un cetățean străin de 38 de ani.

În alt caz, o femeie de 67 de ani de ani, tot din Cimișlia, a rămas fără 11.500 de euro, după ce a fost mințită prin aceeași schemă de către un tânăr de 21 de ani, din raionul Ialoveni.


Escrocheria cu „ruda implicată în accident” a mai făcut o victimă în orașul Hîncești. Acolo, o bătrână de 82 de ani a rămas fără 26 mii de lei, 470 de dolari și 650 de euro, după ce a fost sunată de o femeie, care a invocat că un apropiat de-al victimei a provocat un accident rutier grav.

Oamenii legii au reușit ulterior să identifice suspecta. Aceasta are 34 de ani și este domiciliată în Slobozia. Femeia fusese inițial reținută pentru 72 de ore, iar la moment este cercetată în stare de libertate.

În prezent, cei doi bărbați sunt plasați în arest pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Investigațiile continuă.


Moldova

O femeie a fost prinsă în flagrant, în timp ce primea 3000 de euro mită pentru un permis auto.

O femeie a fost prinsă în flagrant în timp ce primea câteva mii de euro mită în schimbul unui permis auto. Tentativa de a „vinde” documentul contra unei sume de 3000 de euro a fost dejucată de ofițerii anticorupție. Acum, suspecta este cercetată penal pentru trafic de influență.

Publicat

Mai exact, potrivit anchetatorilor, suspecta ar fi pretins bani de la o persoană în schimbul influențării unui angajat al Secției Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Chișinău. În schimbul sumei de 3000 de euro, aceasta ar fi promis că va aranja promovarea atât a probei teoretice, cât și a celei practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de categoria „B”.
Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA și al procurorilor, iar în urma flagrantului, autoritățile au efectuat percheziții la domiciliul femeii. Oamenii legii au ridicat mai multe probe care urmează să fie examinate în cadrul urmăririi penale.
Femeia și-a recunoscut vina și este cercetată în stare de libertate. Între timp, ancheta este în plină desfășurare, iar până la o decizie finală a instanței, suspecta beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

Moldova

1 mai în siguranță: IGSU vine cu recomandări pentru a petrece în aer liber fără pericole.

În fiecare an, de 1 mai, mii de oameni aleg să petreacă această zi în natură. Pentru a preveni incidentele, pericolele, dar și incendiile, responsabilii din cadrul IGSU vin cu un șir de recomandări pentru moldovenii care preferă odihna la iarbă verde, picnicuri sau grătare. În acest context, specialiștii reamintesc oamenilor importanța respectării măsurilor de siguranță în zonele de agrement, precum și în timpul activităților desfășurate în aer liber.

Publicat

Oamenii sunt rugați să aprindă ruguri și focuri de tabără doar în locurile special amenajate, să utilizeze doar grătare metalice și să supravegheze continuu flăcările. În plus, cetățenii sunt îndemnați să nu utilizeze lichide ușor inflamabile la aprinderea focului și să nu arunce chibrite și mucuri de țigară nestinse în păduri, în apropierea vegetației uscate sau materialelor combustibilor.
Un alt aspect important îl reprezintă dotarea cu mijloace de stingere. Pentru a interveni rapid în caz de necesitate, oamenii sunt rugați să aibă la îndemână apă, nisip sau un stingător. La plecare, cetățenii trebuie să stingă complet focul.
Totodată, în cazul în care activitățile în aer liber se desfășoară pe malurile apelor din țară, salvatorii îndeamnă adulții să fie vigilenți și să supravegheze cu atenție copiii.


Citește mai departe

Moldova

Avocat, acuzat de escrocherie. Acesta ar fi adus daune considerabile clientului său.

Un avocat din capitală a fost acuzat de escrocherie, faptă ce ar fi adus daune considerabile clientului său. Potrivit Procuraturii Anticorupție, bărbatul a fost amendat cu 65 de mii de lei și privat de dreptul de a exercita activitatea de avocat pe un termen de 3 ani.

Publicat

Totodată, din contul inculpatului urmează a fi retrași peste 36 de mii de lei cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune și 10 000 de lei cu titlu de prejudiciu moral.
Potrivit materialelor anchetei, avocatul ar fi încheiat un contract cu partea vătămată, privind reprezentarea acesteia într-un litigiu civil împotriva unei companii de construcții. Este vorba de rezilierea unui contract de vânzare-cumpărare a unui bun imobil în valoare de aproape 798 mii de lei.
Pentru acest serviciu, avocatul ar fi încasat 20 de mii de lei, iar pentru a părea credibil, timp de mai bine de jumătate de an ar fi expediat clientului său fotografii cu pretinse citații emise de către Judecătoria municipiului Chișinău pentru ședințe de judecată în cadrul cererii de chemare în judecată a părții vătămate, în calitate de reclamant, împotriva unei companii de construcții. În realitate, însă, un asemenea litigiu civil nu a existat, iar citațiile respective nu au fost niciodată expediate. Suma de 20 000 de lei achitată de partea vătămată sub formă de onorariu ar fi fost sustrasă de către inculpat.
Pe tot parcursul procesului de judecată avocatul nu și-a recunoscut vinovăția. De menționat că, sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Centru în decurs de 15 zile.


Citește mai departe

topul săptămânii