Rețele de socializare

Moldova

O echipă de medici de pe ambulanță, atacată de un pacient: Felcerul a ajuns la spital

Medicii de pe ambulanță au fost atacați de un pacient în Dubăsarii Vechi. La data de 08.07.2024, Dispeceratul comun de urgență a recepționat de la Serviciul 112, la ora 16:16, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta aproximativă de 40 de ani, pe motivul „inconștient în stradă”.

Publicat

La locul solicitării, echipa PAMU Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița a constatat că bărbatul era în stare de ebrietate. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față.

Echipa AMU a solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului. Menționăm faptul că felcerul echipei AMU a avut nevoie de îngrijiri medicale. Doamna a fost transportată la IMSP IMU și internată în spital cu „Traumă cranio-cerebrală închisă. Comoție cerebrală. Fractura oaselor nazale”.

Ultragierea lucrătorilor medicali – jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, cât și alte acțiuni (inacțiuni) care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.


Astfel de acțiuni, ce expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor, manifestate prin atentarea la onoarea, demnitatea, integritatea psihică şi fizică, acțiuni huliganice sau vătămări corporale, constituie situații alarmante pentru o societate și vor fi întotdeauna condamnate de conducerea IMSP CNAMUP.

În acest sens, IMSP CNAMUP blamează orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața.


Moldova

Cruzime fără margini în capitală: Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc. Medicii luptă pentru viața lui

Publicat

Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Chișinău. Potrivit Poliției, totul a avut loc duminică, 21 iulie, pe str. Muncești din sectorul Botanica.

Câinele a fost dus la o clinică veterinară. La moment, acesta e în stare gravă, iar medicii luptă pentru viața lui, se arată într-un mesaj transmis pe adresa UNIMEDIA.

„Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea individului care a comis această faptă. A fost inițiată o anchetă, iar în dependență de toate circumstanțele și starea animalului, va fi luată o hotărâre conform legislației”, a declarat ofițera de presă, Natalia Stati.


Cei care doresc să contribuie la tratamentul câinelui și să ofere sprijin financiar pentru îngrijirea acestuia pot contacta următoarele date:

0691 66 250;
Maib – 5397 0200 6124 1350 – Svetlana Catana;
Victoriabank – 4779 1800 0856 5476 – Svetlana Catana;
PayPal – Animalterra77@gmail.com.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați.

Publicat

Primul caz a avut loc pe 20 iulie, în localitatea Chirileni din raionul Sîngerei. Acolo un tânăr de 19 ani a fost găsit decedat pe o stradă din sat. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul ar fi murit în urma electrocutării.

În ziua următoare, pe 21 iulie, în satul Mărcăuți din raionul Briceni un bărbat de 48 de ani a fost găsit decedat după ce s-ar fi electrocutat.

Pe ambele cazuri au fost pornite cercetări, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-au produs tragediile.


Amintim că săptămâna trecută, o fetiță de 11 ani a murit, iar un băiat de 6 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce ambii s-au electrocutat într-un parc din Capitală. Incidentul s-a produs în timp ce copiii se jucau lângă un stâlp ale cărui cabluri nu erau izolate corespunzător.

Potrivit medicilor, starea băiatului s-a ameliorat, el fiind transferat din secția de reanimare, în Secția de Neurologie.


Citește mai departe

Moldova

Se află în reanimare: Medicii oferă detalii despre starea copilei de un anișor, lovită de o mașină în timp se afla în brațele tatălui ei

Accident șocant pe traseul Chișinău-Orhei-Bălți. Vă atenționăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional.

Publicat

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada într-un loc interzis, având în brațe fetița sa de numai un anișor. Micuța a supraviețuit și se află în stare gravă la spital. Accidentul a avut loc în seara de 21 iulie, nu departe de intrarea în orașul Orhei.

Potrivit oamenilor legii la volanul automobilului se afla un tânăr de 20 de ani. Pentru că zona unde s-a produs tragedia nu este iluminată, șoferul a observat prea târziu victimele, și le-a luat pe capotă. Din nefericire, medicii veniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 34 de ani. Acesta a decedat pe loc.

Fetița lui de un anișor a fost inițial transportată în stare gravă la Spitalul Raional Orhei, după care, dusă cu Aviasanul la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Maxim CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: Starea la internare se califică ca gravă, pacienta a fost internată în secția de reanimare și terapie intensivă unde se află până în prezent sub supraveghere medicală.

Presa scrie că bărbatul decedat activa în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în calitate de tehnician-radiolog de urgență.

Șoferul mașinii nu era băut în momentul accidentului, mai menționează oamenii legii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii