Rețele de socializare

Moldova

Urmărire ca-n filme, soldată cu accident, la Orhei: Cum a fost reținut un membru al unei grupări specializate în vinderea drogurilor

Au „dezgropat” sute de pachețele cu droguri și au reținut un bărbat suspectat de distribuirea acestora. Polițiștii din Orhei au destructurat o rețea de traficanți de droguri și au găsit 245 de pachețele cu substanțe narcotice, aproape 150 de pastile psihotrope, dar și 300 de mii de lei.

Publicat

Totul a pornit după ce în vizorul oamenilor legii au ajuns informații operative despre plasarea narcoticelor în mai multe ascunzișuri din Orhei, iar făptași ar fi reprezentanții unui magazin online de comercializare a drogurilor.

După mai multe investigații, polițiștii au stabilit că în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din oraș se vede un bărbat de 44 de ani, condamnat anterior pentru trafic de droguri. Acesta ar fi fost implicat și în activitatea curentă, plasând drogurile în diferite ascunzișuri.

În scurt timp, oamenii legii l-au localizat pe bărbat la o stație de alimentare de lângă orașul Orhei, însă acesta a refuzat să prezinte actele de identitate și a fugit de la fața locului. A urmat o urmărire ca în filme, iar mai multe echipaje de poliție s-au gonit după suspect. În cele din urmă bărbatul a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un foișor de pe acostament.


Ulterior, oamenii legii au percheziționat corporal bărbatul și au descins atât în mașină, cât și acasă la acesta. În urma perchezițiilor, au fost descoperite zeci de pastile psihotrope, 400 de pachețele de tip zip-lock, un cântar electronic de dimensiuni mici, precum și bani proveniți din activități ilegale.

Mai mult, oamenii legii au găsit în telefonul bănuitului imagini cu coordonate geografice ce indicau ascunzișuri ale drogurilor, de unde au fost ridicate ulterior peste 30 de pachete din diverse zone ale Orheiului.

Bărbatul a fost reținut și transportat la Penitenciarul 13, iar poliția continuă investigațiile pentru a identifica alți membri ai grupului infracțional organizat.


Moldova

Cruzime fără margini în capitală: Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc. Medicii luptă pentru viața lui

Publicat

Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Chișinău. Potrivit Poliției, totul a avut loc duminică, 21 iulie, pe str. Muncești din sectorul Botanica.

Câinele a fost dus la o clinică veterinară. La moment, acesta e în stare gravă, iar medicii luptă pentru viața lui, se arată într-un mesaj transmis pe adresa UNIMEDIA.

„Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea individului care a comis această faptă. A fost inițiată o anchetă, iar în dependență de toate circumstanțele și starea animalului, va fi luată o hotărâre conform legislației”, a declarat ofițera de presă, Natalia Stati.


Cei care doresc să contribuie la tratamentul câinelui și să ofere sprijin financiar pentru îngrijirea acestuia pot contacta următoarele date:

0691 66 250;
Maib – 5397 0200 6124 1350 – Svetlana Catana;
Victoriabank – 4779 1800 0856 5476 – Svetlana Catana;
PayPal – Animalterra77@gmail.com.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați.

Publicat

Primul caz a avut loc pe 20 iulie, în localitatea Chirileni din raionul Sîngerei. Acolo un tânăr de 19 ani a fost găsit decedat pe o stradă din sat. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul ar fi murit în urma electrocutării.

În ziua următoare, pe 21 iulie, în satul Mărcăuți din raionul Briceni un bărbat de 48 de ani a fost găsit decedat după ce s-ar fi electrocutat.

Pe ambele cazuri au fost pornite cercetări, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-au produs tragediile.


Amintim că săptămâna trecută, o fetiță de 11 ani a murit, iar un băiat de 6 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce ambii s-au electrocutat într-un parc din Capitală. Incidentul s-a produs în timp ce copiii se jucau lângă un stâlp ale cărui cabluri nu erau izolate corespunzător.

Potrivit medicilor, starea băiatului s-a ameliorat, el fiind transferat din secția de reanimare, în Secția de Neurologie.


Citește mai departe

Moldova

Se află în reanimare: Medicii oferă detalii despre starea copilei de un anișor, lovită de o mașină în timp se afla în brațele tatălui ei

Accident șocant pe traseul Chișinău-Orhei-Bălți. Vă atenționăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional.

Publicat

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada într-un loc interzis, având în brațe fetița sa de numai un anișor. Micuța a supraviețuit și se află în stare gravă la spital. Accidentul a avut loc în seara de 21 iulie, nu departe de intrarea în orașul Orhei.

Potrivit oamenilor legii la volanul automobilului se afla un tânăr de 20 de ani. Pentru că zona unde s-a produs tragedia nu este iluminată, șoferul a observat prea târziu victimele, și le-a luat pe capotă. Din nefericire, medicii veniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 34 de ani. Acesta a decedat pe loc.

Fetița lui de un anișor a fost inițial transportată în stare gravă la Spitalul Raional Orhei, după care, dusă cu Aviasanul la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Maxim CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: Starea la internare se califică ca gravă, pacienta a fost internată în secția de reanimare și terapie intensivă unde se află până în prezent sub supraveghere medicală.

Presa scrie că bărbatul decedat activa în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în calitate de tehnician-radiolog de urgență.

Șoferul mașinii nu era băut în momentul accidentului, mai menționează oamenii legii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii