Rețele de socializare

Moldova

Consecințe tragice în urma furtunii: O fetiță de 12 ani și un bărbat de 36 de ani au decedat, aproape 100 de localități au rămas în beznă și zeci de copaci au căzut peste mașini

Furtuna care s-a dezlănțuit în seara de 11 iunie peste întreaga țară a lăsat în urma sa nu doar pagube imense, dar a provocat și două tragedii.

Publicat

O fată de numai 12 ani din capitală a murit după ce un copac s-a prăbușit peste ea. Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit în dimineața de 12 iunie, de către un muncitor implicat la lucrările de înlăturare a consecințelor, pe strada Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, care au identificat în scurt timp minora. Aceasta ar fi plecat de acasă înainte de începerea furtunii, iar ulterior părinții nu au mai găsit-o.

Tot în seara de 11 iunie, un bărbat de 36 de ani din Dubăsari a murit strivit de un copac care a căzut peste el. Tragedia s-a întâmplat în jurul orei 22:00, pe malul râului Nistru, unde mai multe familii veniseră la odihnă. În momentul tragediei, victima se afla împreună cu soția și copiii săi într-un cort. Femeia și copiii au reușit să iasă afară, bărbatul însă a rămas în acel cort, atunci când un un copac doborât de vântul puternic a căzut peste el. Din păcate medicii nu au reușit să îl salveze, bărbatul pierzându-și viața în drum spre spital.


Intemperia a făcut prăpăd în întreaga țară. În Chișinău zeci de copaci au fost doborâți de furtună peste mașini, mai multe fire de înaltă tensiune au cedat și câteva balcoane au fost avariate. Comisia pentru situații Excepționale a declarat situație de forță majoră, iar muncitorii, pompierii, polițiștii și salvatorii au intervenit în sute de locații.

Natura s-a dezlănțuit și la Orhei, unde acoperișul unei clădiri a fost suflat de vântul extrem de puternic. Tot aici, zeci de copaci s-au prăbușit peste mașini, au blocat străzi, iar un arbore a căzut peste o țeavă de alimentare cu gaze, punând în pericol viața oamenilor care locuiesc în zonă. Mai mult, aici și un stâlp de înaltă tensiune a fost smuls din rădăcini și doborât la pământ.
Situații de forță majoră au fost înregistrate pe întreg teritoriul țării, în special la Criuleni, Rezina, și UTA Găgăuzia unde zeci de arbori au căzut peste firele electrice și au blocat traseele. Și pe drumurile din raionul Ialoveni, arborii au căzut ca secerați, imaginile surprinse fiind apocaliptice.

Tot din cauza furtunii puternice, 94 de localități din diferite raioane ale țării au rămas în beznă, iar responsabilii lucrează în regim sporit pentru a lichida consecințele.


Potrivit datelor Serviciului 112, în urma furtunii numărul solicitărilor a crescut cu 50 la sută, fiind înregistrate până la 750 de solicitări pe oră. În acest context, oamenii sunt rugați să de-a dovadă de maximă prudență și în caz de risc să alerteze echipele de intervenție.


Moldova

Noi detalii în cazul omorului tinerei gravide de 19 ani. Expertiza a demonstrat că principalul suspect ar fi abuzat sexual victima

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani, gravidă în luna a șasea, omorâtă cu sânge rece după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

Expertiza efectuată de medicii legiști ar confirma că suspectul ar fi  întreținut cu ea relații sexuale, în noaptea când ar fi fost răpită de acesta, apoi ucisă. Despre asta anunță postul TVR Moldova care citează surse confidențiale, apropiate anchetei.

Prin urmare, conform acestor surse, expertiza a demonstrat că învinuitul ar fi întreținut relații sexuale în mod pervers.

Amintim că victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în şase luni, a urcat în data de 12 aprilie într-o mașină de ocazie la o stație de așteptare a transportului public din orașul Orhei, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţanii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară, în vârstă de 45 de ani.


Acesta se află în arest preventiv, iar în cadrul ședinței de judecată unde i-a fost prelungit arestul, avocatul acestuia a declarat că suspectul pledează nevinovat. Acesta este pus sub învinuire în trei capete de acuzare: răpire, viol şi omor intenţionat al unei femei însărcinate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea crimă este detenţia pe viaţă.


Citește mai departe

Moldova

Un angajat al Spitalului raional Leova, bănuit că lua remunerări sistematice de la pacienți. Au fost ridicate 6.500 de euro și 27.000 de lei

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

Publicat

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Citește mai departe

Moldova

O femeie de 56 de ani a decedat într-un groaznic accident, la Băcioi. Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier dramatic în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie de 54 de ani a murit, iar un bărbat de 60 de ani se află în stare critică la spital, după ce mașina în care se aflau a fost tamponată în plin de un microbuz.

Publicat

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 12 iulie, pe traseul ce leagă localitatea de capitală. Potrivit poliției, bărbatul rănit se afla la volanului unei mașini și ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere de pe acostament.

În acel moment însă, un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, a tamponat mașina violent. Preliminar a fost stabilit faptul că, șoferul microbuzului se deplasa regulamentar.

În urma impactului extrem de puternic automobilul a fost transformat într-un morman de fiare, iar șoferul și pasagera sa au suferit multiple traumatisme. Cei doi au fost transportați de urgență la spital, însă femeia a decedat la scurt timp.


Bărbatul se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Oamenii legii au deschis un proces penal pe marginea acestui caz și desfășoară investigații amănunțite pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii