Rețele de socializare

Moldova

Tragedii la scăldat: Un minor, o tânără și doi bărbați s-au înecat în lacuri, în timpul scăldatului

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 48 de ore.

Publicat

Primele două cazuri au fost înregistrate pe data de 3 iunie 2024 în raionul Telenești.

Către ora 16:33, Serviciul 112, a înregistrat un apel telefonic precum că o femeie care se scălda cu o prietenă în lacul satul Ghiliceni a dispărut sub apele și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor de căutare a intervenit efectivul Unității salvatori și pompieri Telenești, Serviciul postului salvatori și pompieri teritorial Mîndrești și scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1. În scurt timp cadavrul unei tinere de 24 de ani a fost depistat și extras la mal.

Al doilea caz tragic a fost înregistrat pe data de 3 iunie 2024, ora 19:35. Conform datelor recepționate de la Inspectoratul teritorial de poliție, un bărbat din satul Brânzenii, în vârstă de 65 de ani, în timpul pescuitului a căzut în apa râului Răut și s-a înecat. Ulterior, cadavrul persoanei înecate a fost depistat de soția acestuia în apele râului la o distanță aproximativ un metru de la mal. Corpul neînsuflețit a bărbatului fost extras din apă de către populație de comun cu angajații Inspectoratului teritorial de Poliție .


Scafandrierii IGSU au fost solicitați în raionul Rezina pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unui minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Conform informațiilor, băiatul s-a înecat în timpul scăldatului pe data de 02 iunie 2024. Cadavrul minorului a fost scos la mal în aceeași zi de scafandrieri.

Tot, pe data de 02 iunie 2024, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața într-un bazin acvatic din preajma localității Caracui, raionul Hâncești. Potrivit informațiilor înregistrate, acesta nu a mai ieșit din apă după ce a încercat să se scalde cu prietenul său după consumul băuturilor alcoolice. Pe data de 03 iunie 2024, către ora 12:10, cadavrul bărbatului a fost depistat la o distanță de 3 metri de la mal și extras la suprafața de scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1.

Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de organele de resort.


Moldova

Caz tragic, la Comrat: Un minor a decedat după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni

Tragedie fără margini pentru o familie din Comrat. Un băiat de 17 ani și-a pierdut viața, în timp ce făcea exerciții la o bară de tracțiuni.

Publicat

Cazul dramatic s-a întâmplat în seara de 24 iunie, în municipiul Comrat.

Potrivit poliției, băiatul se afla pe un teren de joacă, iar la un moment dat a decis să facă exerciții la o bară de tracțiuni.

Din nefericire, în timp ce exersa, adolescentul ar fi căzut și din cauza traumelor grave a decedat.


Martorii incidentului nefast au alertat imediat poliția și ambulanța, dar medicii nu au putut decât să constate decesul adolescentului.

Oamenii legii au inițiat un proces penal pe marginea acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Beți și iresponsabili: Mai mulți șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, unii încercând să mituiască polițiștii

Iresponsabili și beți la volan. Câțiva bărbați s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Hîncești fiind beți criță la volan.

Publicat

Topul îl deține un bărbat de 48 de ani, care a fost oprit de oamenii legii pe o stradă din comuna Lăpușna. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,23 miligrame per litru alcool în aerul expirat.

Beat criță a fost prins și un biciclist de 35 de ani, care se deplasa pe traseu. Bărbatul a recunoscut că se află în stare de ebrietate avansată, lucru confirmat și de alcooltest.

În stare de ebrietate la ghidonul unei motociclete a fost prins și un tânăr de 20 de ani, pe o stradă din satul Voinescu. Acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 1,19 miligrame per litru.
În același timp, pe o stradă din Cărpineni un motociclist de 21 de ani se deplasa pe traseu, fiind de asemenea în stare de ebrietate avansată.


Și la Ocnița inspectorii de patrulare au tras pe dreapta un motociclist de 40 de ani.

În timpul documentării, a ieșit la iveală faptul că motocicleta nu era înmatriculată corespunzător, iar bărbatul nu deține permis de conducere. Pe lângă toate, motociclistul se afla și în stare de ebrietate avansată, cu 0,93 de miligrame per litru vapori de alcool în aerul expirat. După cele descoperite bărbatul a încercat să mituiască oamenii legii, fapt pentru care va fi sancționat penal.

Alte două tentative de mituire a inspectorilor de patrulare au fost înregistrate în capitală.


De această dată un șofer de tir în vârstă de 37 de ani conducea un camion înmatriculat necorespunzător, iar un bărbat de 45 de ani a încălcat limita de viteză în Ialoveni.

În toate cazurile oamenii legii au inițiat procese penale.


Citește mai departe

Moldova

Un șofer de BMW, beat criță, a provocat un accident de groază, la Cahul. Un minor de 17 ani a decedat

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat.

Publicat

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.


Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime.


Citește mai departe

topul săptămânii