Rețele de socializare

Moldova

Opt indivizi, bănuiți de escrocherie în domeniul IT: Intenționau să obțină ilegal 140.000 de euro

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, anunță reținerea a patru chișinăuieni pentru tentativă de escrocherie în privința administratoarei unei companii din domeniul informaticii, începând din decembrie 2023.

Publicat

Mai exact, cei patru, de comun cu alți patru complici cercetați în libertate, au obținut prin înșelăciune de la administratoare ștampila și actele de creare a companiei de IT, ca să intre în posesia sumei de 140.000 euro. Totuși, aceasta a anunțat autoritățile de drept, iar la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost aplicat sechestru asupra sumei de 120.000 euro, după ce bănuiții ar fi reușit să obțină o parte din sumă.

Mai mult decât atât, până la anunțarea autorităților, după ce au falsificat o procură a companiei pe numele unuia din bărbații reținuți, bănuiții i-au atribuit acestuia în mod fals funcția de administrator. În următoarea fază a schemei, noul „administrator” a încercat să extragă de la o bancă din Chișinău peste 2.300.000 lei de pe conturile companiei. Operațiunea însă nu i-a reușit, așa cum banca a calificat solicitarea ca suspectă și a blocat conturile companiei.

Persoanele reținute sunt parte a unui grup infracțional. Aceștia sunt opt la număr, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, domiciliați în Chișinău. Oamenii legii au ridicat de la aceștia ștampila care ar fi a companiei vizate, telefoane mobile și certificate relevante urmăririi penale.


Cu privire la persoanele reținute, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probatoriul acumulat pentru solicitarea aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, astfel încât aceștia să nu distrugă probe ori să evite să se prezinte în fața procurorilor și ofițerilor (unii din aceștia fiind și cu dosare examinate de instanța de judecată). Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Moldova

Gelozie criminală: O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei

Caz strigător la cer. O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei.

Publicat

Totul a avut încă în data de 19 mai, despre caz s-a aflat însă abia acum, după un anunț făcut pe rețelele sociale. Deși nu este specificat cum anume a fost comisă scrima, autorul postării scrie că fata a murit în chinuri groaznice.

Potrivit informațiilor preliminare, oferite de poliție, victima se afla cu iubitul ei într-un apartament din sectorul  Rîșcani al capitalei. Între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar într-un moment de furie, bănuitul ar fi omorât-o. Când și-a dat seama ce a făcut, tânărul, în vârstă de 28 de ani s-a predat singur poliției.

În prezent, acesta este reținut. O cauză preliminară a scandalului iscat între cei doi ar fi gelozia, mai spun oamenii legii.


În data de 22 mai, tânăra de 21 de ani a fost petrecută pe ultimul drum.


Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional! Momentul în care un tânăr a căzut în gol de la etajul 6

Un tânăr de 21de ani se află între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc de locuit. Incidentul dramatic a avut loc în seara zilei de 22 mai, pe strada Putnei din Chișinău.

Publicat

Tânărul se afla acasă împreună cu iubita sa cu puțin timp înainte de incident. Aceasta ar fi fost prezentă la scena groaznică și le-a spus polițiștilor că tânărul ar fi căzut în gol, după ce a urcat pe geam să fumeze. Într-un moment dat, acesta ar fi alunecat, însă ar fi reușit  să se apuce cu mâinile de o țeavă. Mai mult, concubina ar fi încercat să-l ajute, însă tânărul a căzut în cele din urmă în gol.

În urma căzăturii, victima a suferit multiple traumatisme și a fost dus de urgență la spital. La moment, tânărul se află în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestuia.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele în care a căzut tânărul.Citește mai departe

Moldova

La un pas de tragedie: Un bărbat de 67 de ani, scos de salvatori dintr-o fântână adâncă de 6 metri

Salvatorii din capitală au salvat o persoană căzută într-o fântână din propria gospodărie. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 22 mai 2024 în comuna Trușeni, municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:03. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Direcției regionale cătare-salvare nr.1 a IGSU, care au stabilit că bărbatul din imprudență a căzut în fântână la o adâncime de 6 metri. În scurt timp, angajații IGSU au reușit să extragă la suprafață persoana, un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024 angajații IGSU au salvat din fântâni două persoane.


În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.


Citește mai departe

topul săptămânii