Rețele de socializare

Moldova

Noi detalii de la coliziunea de groază de la Măgdăcești. La spital au ajuns în total, 18 persoane. Ce spun medicii despre starea lor

Noi detalii de la coliziunea de groază de la Măgdăcești. În total, la spital au ajuns 18 persoane, dintre care trei minori de câte 16 ani. La această oră, șapte adulți și doi adolescenți rămân internați în spital.

Publicat

Amintim că totul a avut loc în dimineața de 11 aprilie, când un microbuz de pe ruta Drăsliceni-Chișinău, a fost tamponat de un autocamion.

Oamenii legii au stabilit preliminar că totul s-ar fi întâmplat după ce șoferul camionului și-ar fi schimbat brusc banda de deplasare fără a se asigura și a lovit lateral microbuzul de rută. La volan se afla un bărbat de 63 de ani. Lovitura a fost atât de puternică, încât microbuzul a rupt parapetul de protecție a drumului și a ajuns într-un gard, pe care l-a distrus. În urma impactului, 18 pasageri au fost duși la spitalele din Chișinău. Trei din aceștia, toți cu vârstele de 16 ani, au ajuns la Institutul Mamei și Copilului.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI: „Au fost supuși examinărilor în cadrul departamentului Primiri Urgente, unde s-a constatat că doi dintre ei au leziuni mai grave și au fost internați, unul în secția de neurochirurgie, celălalt în secția chirurgie urgentă. Se află până la moment sub supraveghere medicală, în stare de gravitate medie. Unul din pacienți, de asemenea, a fost examinat, dar nu a avut nevoie de internare și a fost externat la domiciliu”.


Restul oamenilor au fost duși la Institutul de medicină urgentă. 7 dintre ei rămân internați în secțiile de profil.

DORINA ARSENE, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „În departamentul de Primiri Urgente de la IMU au fost 15 pacienți, adică 14 cu ambulanța și un pacient a venit de sine stătător. Un pacient se află în stare gravă, iar alți 6 sunt în stare de gravitate medie, dar au necesitat spitalizare. 8 pacienți, după consultare au plecat cu recomandări la tratament ambulator”.

Ambii șoferi au fost testați alcoolscopic și s-a constatat că niciunul dintre ei nu se afla în stare de ebrietate. Investigațiile pe caz continuă.


Moldova

Gelozie criminală: O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei

Caz strigător la cer. O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei.

Publicat

Totul a avut încă în data de 19 mai, despre caz s-a aflat însă abia acum, după un anunț făcut pe rețelele sociale. Deși nu este specificat cum anume a fost comisă scrima, autorul postării scrie că fata a murit în chinuri groaznice.

Potrivit informațiilor preliminare, oferite de poliție, victima se afla cu iubitul ei într-un apartament din sectorul  Rîșcani al capitalei. Între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar într-un moment de furie, bănuitul ar fi omorât-o. Când și-a dat seama ce a făcut, tânărul, în vârstă de 28 de ani s-a predat singur poliției.

În prezent, acesta este reținut. O cauză preliminară a scandalului iscat între cei doi ar fi gelozia, mai spun oamenii legii.


În data de 22 mai, tânăra de 21 de ani a fost petrecută pe ultimul drum.


Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional! Momentul în care un tânăr a căzut în gol de la etajul 6

Un tânăr de 21de ani se află între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc de locuit. Incidentul dramatic a avut loc în seara zilei de 22 mai, pe strada Putnei din Chișinău.

Publicat

Tânărul se afla acasă împreună cu iubita sa cu puțin timp înainte de incident. Aceasta ar fi fost prezentă la scena groaznică și le-a spus polițiștilor că tânărul ar fi căzut în gol, după ce a urcat pe geam să fumeze. Într-un moment dat, acesta ar fi alunecat, însă ar fi reușit  să se apuce cu mâinile de o țeavă. Mai mult, concubina ar fi încercat să-l ajute, însă tânărul a căzut în cele din urmă în gol.

În urma căzăturii, victima a suferit multiple traumatisme și a fost dus de urgență la spital. La moment, tânărul se află în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestuia.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele în care a căzut tânărul.Citește mai departe

Moldova

La un pas de tragedie: Un bărbat de 67 de ani, scos de salvatori dintr-o fântână adâncă de 6 metri

Salvatorii din capitală au salvat o persoană căzută într-o fântână din propria gospodărie. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 22 mai 2024 în comuna Trușeni, municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:03. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Direcției regionale cătare-salvare nr.1 a IGSU, care au stabilit că bărbatul din imprudență a căzut în fântână la o adâncime de 6 metri. În scurt timp, angajații IGSU au reușit să extragă la suprafață persoana, un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024 angajații IGSU au salvat din fântâni două persoane.


În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.


Citește mai departe

topul săptămânii