Rețele de socializare

Moldova

Caz șocant: O femeie și fiica ei de șapte ani, stropite cu acid de soț. Detalii de la poliție

O femeie și fiica sa în vârstă de doar șapte ani au nevoie de ajutor, după ce au fost stropite de soțul acesteia cu accid. Acestea au ajuns la spital cu arsuri deosebit de grave, au avut câteva intervenții și urmează și altele.

Publicat

„Mămica și fetița cu arsuri deosebit de grave, stropite cu acid. Eu pur și simplu nu pot să îmi imaginez măcar prin ce coșmar trec aceste suflete.Dragi prieteni, am primit apel de a ajuta un caz de o durere deosebită – o tânără mămică și fetița ei de doar șapte ani au fost stropite cu acid de soțul femeii”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook, transmite Știri.md.

Potrivit sursei, mama este de o lună internată în spital, fiind în stare critică. Aceasta a fost indusă în comă. Medicii susțin că e o minune că femeia a rămas în viață, având astfel de arsuri grave.

„Arsuri până la os. Deja a suferit câteva intervenții. Urmează altele… Mama ne imploră să le fim alături. Nu are pe nimeni care le pot ajuta”, susține sursa.


Contactată de Știri.md, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a confirmat faptul că, la data de 28 februarie curent, polițiștii au fost alertați că pe o stradă din sectorul Botanica o femeie solicită ajutor.

„Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că în urma unui conflict în familie, femeia de 37 de ani a fost stropită de către soțul acesteia cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. De asemenea, cu arsuri s-a ales și fiica minoră a acestora, cu vârsta de șapte ani, care se afla lângă mamă în acel moment.

Ambele au fost preluate de ambulanță. Pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor.


Suspectul de 56 de ani a fost reținut. Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale. Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani”, a declarat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție.

Așadar, pentru început femeia și fiica sa au nevoie nevoie de:

– O canapea care se desface. Patul pe care dormeau e ars de acid total. Inclusiv cearșafurile, pernele, plapuma. Spațiul tare mic;


– Creme/comprese de silicon/spume pentru cicatrici gen contractubex, cicatrix, biotidermal;

– Scutece pentru maturi M, pelinci de unica folosință:


– Suplimente de proteine și vitamine. Mămica e foarte slăbită.

„Vă las în privat și telefonul mămicăi, pentru cei care vor să o contacteze personal, cu toate că e tare slăbită și vă rog să fiți foarte discreți dacă o sunați”.

Cei care doresc să ajute mama și fiica puteți aplica online aici sau paypal: cristina.mastac@yahoo.com (cu mențiunea „pentru Nicoleta”)

De asemenea:

Pe card MAIB: 5397 0200 6255 9149

La numărul de telefon Vb: 4779 1800 0552 9905

MICB: 5188 9403 0106 6155 (pe numele Cristina Comerzan)

Revolut: +40 (721) 782 230 https://revolut.me/ion5lyyo

 

Moldova

Gelozie criminală: O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei

Caz strigător la cer. O tânără de 21 de ani ar fi fost omorâtă cu sânge rece de către iubitul ei.

Publicat

Totul a avut încă în data de 19 mai, despre caz s-a aflat însă abia acum, după un anunț făcut pe rețelele sociale. Deși nu este specificat cum anume a fost comisă scrima, autorul postării scrie că fata a murit în chinuri groaznice.

Potrivit informațiilor preliminare, oferite de poliție, victima se afla cu iubitul ei într-un apartament din sectorul  Rîșcani al capitalei. Între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar într-un moment de furie, bănuitul ar fi omorât-o. Când și-a dat seama ce a făcut, tânărul, în vârstă de 28 de ani s-a predat singur poliției.

În prezent, acesta este reținut. O cauză preliminară a scandalului iscat între cei doi ar fi gelozia, mai spun oamenii legii.


În data de 22 mai, tânăra de 21 de ani a fost petrecută pe ultimul drum.


Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional! Momentul în care un tânăr a căzut în gol de la etajul 6

Un tânăr de 21de ani se află între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc de locuit. Incidentul dramatic a avut loc în seara zilei de 22 mai, pe strada Putnei din Chișinău.

Publicat

Tânărul se afla acasă împreună cu iubita sa cu puțin timp înainte de incident. Aceasta ar fi fost prezentă la scena groaznică și le-a spus polițiștilor că tânărul ar fi căzut în gol, după ce a urcat pe geam să fumeze. Într-un moment dat, acesta ar fi alunecat, însă ar fi reușit  să se apuce cu mâinile de o țeavă. Mai mult, concubina ar fi încercat să-l ajute, însă tânărul a căzut în cele din urmă în gol.

În urma căzăturii, victima a suferit multiple traumatisme și a fost dus de urgență la spital. La moment, tânărul se află în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale acestuia.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele în care a căzut tânărul.Citește mai departe

Moldova

La un pas de tragedie: Un bărbat de 67 de ani, scos de salvatori dintr-o fântână adâncă de 6 metri

Salvatorii din capitală au salvat o persoană căzută într-o fântână din propria gospodărie. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 22 mai 2024 în comuna Trușeni, municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:03. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Direcției regionale cătare-salvare nr.1 a IGSU, care au stabilit că bărbatul din imprudență a căzut în fântână la o adâncime de 6 metri. În scurt timp, angajații IGSU au reușit să extragă la suprafață persoana, un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024 angajații IGSU au salvat din fântâni două persoane.


În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.


Citește mai departe

topul săptămânii