Rețele de socializare

Moldova

ULTIMA ORĂ! primarul de Boldurești, acuzat că ar fi tamponat mortal un copil de 14 ani, plasat în arest preventiv

Primarul de Boldurești, care ar fi accidentat mortal un copil de 14 ani, în localitatea pe care o guvernează, și a fugit de la fața locului, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Publicat

Decizia au luat-o magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, la cererea procurorilor PCCOCS. Ședința a fost una de tip închis, iar suspectul nu a fost prezent în sala de judecată, fiind reprezentat de avocatul său.

Amintim că în data de 21 ianuarie, la două zile după cumplitul accident în care a decedat băiatul de 14 ani, poliția a anunțat despre reținerea primarului satului, el fiind principalul suspect în acest caz. Oamenii legii au menționat că înainte de a fi reținut, suspectul a avut mai multe tentative de a ascunde urmele crimei. Fiind ajutat de un medic stomatolog din Nisporeni, care la fel a fost reținut, împreună ar fi găsit o mașină identică celei cu care a fost lovit copilul, și au montat pe numărul de înmatriculare al vehiculului primăriei. Iar în seara de 20 decembrie, edilul, a încercat să însceneze producerea unui alt accident rutier, pentru a ascunde urmele rămase pe automobilul de serviciu după tamponarea băiatului.

Totodată, presa între timp mai scrie că și un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni, rudă apropiată cu suspectul, ar fi participat la ascunderea urmelor crimei. CSP a reacționat la aceste zvonuri și a scris într-un comunicat că a inițiat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele.


Amintim că băiatul de 14 ani a fost tamponat în seara de 19 februarie, aproape de ora 21.00, în timp ce se plimba cu încă un prieten de-al său. Șoferul a părăsit imediat locul impactului, iar minorul a decedat până la venirea ambulanței.

De menționat că edilul, care este și fost șef al IP Nisporeni, a câștigat alegerile locale la această funcție cu circa 75% din voturile alegătorilor, el fiind candidat independent.


Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii