Rețele de socializare

Moldova

Medic stomatolog, reținut: L-ar fi ajutat pe primarul de Boldurești să ascundă urmele accidentului mortal

Un medic stomatolog a fost recent reținut de oamenii legii. Acesta l-ar fi ajutat pe primarul de Boldurești să ascundă urmele accidentului în care a decedat un băiat de 14 ani.

Publicat

Potrivit polițiștilor, acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii.

Acesta este medic stomatolog și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Amintim că poliția l-a reținut pe șoferul care a accidentat mortal băiatul de 14 ani, în satul Boldurești din raionul Nisporeni și a fugit de la locul faptei. El s-a dovedit a fi chiar primarul localității.


Potrivit datelor oferite de poliție, timp de două zile, înainte de a fi reținut, suspectul a avut mai multe tentative de a ascunde urmele crimei. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident.

Oamenii legii ar fi anunțat autoturismul în căutare, așa că primarul și-a deconectat telefonul și nu a mai revenit nici la el acasă, nici la locul de muncă. Iar în seara de 20 decembrie, edilul, ajutat de alți complici, a încercat să însceneze producerea unui alt accident rutier, pentru a ascunde urmele rămase pe automobil după tamponarea băiatului. Toate tentativele primarului au fost năprasnice – în dimineața de 21 februarie, bărbatul, în vârstă de 47 de an a fost reținut. Oamenii legii au constatat că automobilul cu care a fost comis impactul este de serviciu.

Amintim că un băiat de 14 ani a fost tamponat mortal de un automobil în data de 19 februarie, aproape de ora 21.00, în timp ce se plimba cu bicicleta cu alți doi prieteni. Șoferul a părăsit imediat locul impactului, iar minorul a decedat până la venirea ambulanței. Oamenii legii continuă cercetările pe caz, inclusiv pentru a stabili cercul de suspecți care au ajutat primarul să scape de urmele infracțiunii.


De menționat că edilul, care este și fost șef al IP Nisporeni, a câștigat alegerile locale la această funcție cu circa 75% din voturile alegătorilor, el fiind candidat independent.

 


Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii