Rețele de socializare

Moldova

Copil de 6 ani, grav accidentat de un tractor, la Șoldănești. A fost adus de urgență la un spital din Chișinău

Un copil a fost transportat la un spital din capitală, după ce a fost accidentat de un tractor.

Publicat

Accidentul a avut loc în această după-amiază pe o stradă din localitatea Olișcani, din raionul Șoldănești, susțin sursele PulsMedia.MD

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un copil de 6 ani care se deplasa pe acostament, când într-o curbă a fost accidentat cu remorca unui tractor.

Tractoristul a plecat de la fața locului, iar copilul a fost găsit pe stradă plângând de către un alt copil, care și-a sesizat rudele, iar aceștia au anunțat poliția și au solicitat intervenția unui ehipaj medical.


Ulterior la fața locului a revenit și tractoristul, după ce a aflat de la oamenii din localitatea despre incident, dar declară că nu l-ar fi observat. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că bărbatul de 63 de ani nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

În urma accidentului, copilul s-a ales cu mai multe trauamtisme, printre care o fractură deschisă a gambei drepte. Băiatul a fost preluat de un echipaj medical și a fost transportat de urgență la Centrul Mamei și Copilului din capitală.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.


Amintim că ieri un alt copil, o fetiță de 12 ani, a ajuns la spital, după ce a fost accidentată de un automobil în localitatea Cazaclia, din raionul Ceadîr-Lunga. Pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate șase accidente, care s-au soldat cu nouă persoane rănite.

Copilă de 12 ani, spulberată de un automobil, la Ceadîr-Lunga

Totodată, este de menționat că IGP a anunțat astăzi că în perioada 12 – 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități, care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.


Atenție, șoferi! INSP anunță lansarea operațiunii „Pietonul”

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Poliția Națională, pe parcursul lunii ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În consecință 11 persoane au decedat, iar altele 42 au fost traumatizate.


Moldova

Un tânăr de 29 de ani, condamnat la 8 ani de pușcărie: Ar fi sechestrat și lăsat fără bani și bunuri patru cetățeni Sirieni

Un tânăr de 29 de ani din Tiraspol a fost condamnat la 8 ani de pușcărie, fiind acuzat de tâlhărie. Sentința a fost emisă de magistrații Judecătoriei Căușeni.

Publicat

Acesta, împreună cu alți trei indivizi ar fi sechestrat și lăsat fără bani și bunuri patru cetățeni Sirieni. Potrivit acuzațiilor formulate de procurori, totul a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Victimele, trei bărbați și o femeie, care au venit în Moldova pentru a înființa o întreprindere comercială și de a exporta fructe în țările Arabe, ar fi făcut cunoștință cu bănuiții pe internet, sub pretextul prezentării unui depozit de mere.

Astfel, în data de 21 ianuarie, victimele fără a bănui ceva s-au întâlnit cu unul dintre inculpați în Chișinău și au acceptat să urce în mașina lui, pentru a fi transportați la acel depozit. În realitate, victimele au fost duse într-o pădure din satul Chițcani din raionul Căușeni.

Acolo s-au alăturat și ceilalți 3 complici, care au maltratat cetățenii sirieni, i-au amenințat cu o armă și i-au  deposedat de telefoanele mobile, actele personale,  dar și banii pe care-i aveau asupra lor, cauzându-le un prejudiciu total de circa 100.000 de lei.


Apoi, au fost urcate în același automobil și aruncate din mers, pe carosabil. Pe toată durata anchetei, inculpatul în vârstă de 29 de ani a pledat nevinovat.

Procurorii menționează că un alt individ implicat în acest caz a fost condamnat anterior la 5 ani și 8 luni de închisoare, iar ceilalți 2 complici sunt în prezent anunțați în căutare.


 

Citește mai departe

Moldova

Ar fi răpit o mașină ca să facă o plimbare: Minor din Orhei, reținut

Ar fi furat o mașină și s-ar fi plimbat cu ea, după care a abandonat-o. Un băiat de 17 ani din Orhei, este cercetat penal pentru răpirea unui automobil.

Publicat

Totul s-a descoperit în dimineața de 26 februarie, în localitatea Lucășeuca, după ce o femeie a alertat polițiștii că i-a fost furată mașina. Aceasta fusese parcată cu o seara înainte în fața gospodăriei femeii. Mașina era descuiată și cu cheile lăsate în torpedou.

După ce au fost sesizați, oamenii legii au găsit mașina abandonată pe marginea unui drum care leagă localitatea Seliște de Orhei.

Ulterior, polițiștii au identificat minorul  de 17 ani, suspectat în acest caz. Adolescentul nu este prima abatere de la lege, iar la moment este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport. Dacă va fi găsit vinovat, băiatul riscă o pedeapsă cu amendă de până la 67500 de lei sau închisoare de până la trei ani.Citește mai departe

Moldova

Arhitectului-șef al capitalei s-a pomenit cu agenții CNA în prag: Este vizat și un agent economic

Arhitectul-șef al mun. Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren.

Publicat

Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei.

Potrivit faptelor investigate, factorii de decizie ai companiei de construcție, în complicitate cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului ”Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate (superficie) asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al mun. Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.


Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale. Astfel, arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.


Citește mai departe

topul săptămânii