Rețele de socializare

Moldova

Alertă în Chișinău: Un pacient al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Codru” a dat bir cu fugiții de la Spitalul de Urgență. Acum doi ani și-a ucis tatăl în bătaie

Un individ, care urma un curs de lecuire la Spitalul Clinic de Psihiatrie Codru, a dat bir cu fugiții noaptea trecută de la Institutul de Medicină Urgentă unde a fost dus pentru o intervenție chirurgicală,

Publicat

Informația a fost publicată pe site-ul PulsMedia.MD, care citează surse apropiate anchetei. Aceleași surse au mai menționat că acum doi ani individul și-a ucis tatăl în bătaie.

Sursele nostre susțin că este vorba despre un individ în vârstă de 35 de ani care a fost dus de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Codru la Institutul Național de Medicină Urgentă pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale, însă noaptea trecută acesta ar fi dat bir cu fugiții, susține o persoană anonimă într-un mesaj expediat pe adresa redacției PulsMedia.MD

„Un condamnat sau bolnav nu știu cum să-i zic, care era internat în Secția Nr.10 a Spitalului de Psihiatrie, după ce acum doi ani și-a ucis tatăl, în această dimineață a bătut în geamul casei mele. M-am dus la psihiatrie să întreb cum acesta a ajuns la libertate, iar acolo doamna Silvia mi-a zis că nu se mai află la ei și că ieri l-au trimis la Spitalul de Urgență să-i facă o operație. Am sunat la spital să întreb de așa pacient și acolo mi s-a spus că noaptea trecută acesta a fugit din spital. Cel mai tare a durut faptul nimeni nu s-a uimit, de parcă așa și trebuia să fie”, se arată în mesaj.


„Am mai vorbit și cu domnul Andrei din secția care răspunde de pacienții de la Spitalul de Urgență și el a zis că a sunat la Spitalul CLinic de Psihiatrie Codru și i-a anunțat despre acest fapt. Totodată, cică m-a sfătuit să sunt la 112 și să comunic dacă simt că viața îmi este în pericol, dar nu la spital. I-am zis că deja am vorbit cu cei de la 112, dar de acolo mi s-a spus să mă duc să depun o plângere. Am fost nevoit să-mi ia soția și am plecat la părinții mei în siguranță”, mai scrie persoana care ne -a sesizat despre acest caz.

Sursele noastre din cadrul IMU susțin că, după ce a fost stabilită absența pacientului, nici cei de la Urgență, dar nici cei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru” nu s-au grăbit să alerteze poliția despre faptul că pacientul a șters putina.

Oamenii legii au fost alertați de către o persoană anonimă la Serviciul Unic de Urgență 112 și imediat au interprins toate măsurile de rigoare pentru a-l anunța în căutare pe individ, dar și pentru stabilirea locului acestuia cu ulterioara reținere.
Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat pentru PulsMedia.Md existența unui asemnea caz.


„Poliția a fost sesizată în acestă dimineață despre faptul că un bărbat a părăsit samovolnic spitalul de urgență. Cazul a fost înregistrat, a fost făcută orientare și au fost informate toate subdiviziunile IGP. În prezent se intreprind toate măsurile de rigoare pentru a fi stabilit locul aflării acestuia”, a declarat Stati.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre caz, dar și despre faptul dacă instituția medicală a alertat sau nu poliția despre dispariția pacientului. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Doina Arsene, ne-a comunicat că nu cunoaște despre acest caz, dar se va documenta și va reveni cu un răspuns într-o oră, însă până la publicare materialului așa și nu am mai primit nicio reacție.

Totodată, i-am contactat și pe cei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru”, la numerele de telefon afișate pe site-ul instituție, dintre care la doar unul ne-a răspuns o femeie care s-a prezentat a fi din cadrul admninstrației, dar fără a oferi vreun nume.


La rândul ei, interlocutoare noastră ne-a zis că nu cunoaște nimic despre acest caz și ne-a sugerat să vorbim cu factorii de decizie din cadrul Spitalului, dar asta va fi peste o oră pentru că acum toți sunt la pauza de masă.

Aici este de menționat că fugarul la data de 27 august 2021, l-a ucis în bătaie pe tatăl său în vârstă de 74 de ani, după ce acesta i-ar fi reproșat că duce de la casă bunurile pe băutură, și l-a lăsat să zacă fără suflare pe drumul central din localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni.


PulsMedia.MD amintește că acum cinci zile, un individ în vârstă de 33 de ani, care a fost internat la psihiatrie după ce și-a ucis tată, a fost eliberat de către medici i-ar în aceeași zi și-a ucis mama cu bestialitate decapitând-o cu o foarfecă de vie în localitatea Marcăuți, din raionul Dubăsari.

Moldova

Descinderi în raionul Orhei. Polițiștii au găsit în timpul unor percheziții autorizate mai multe arme și sute de cartușe

Descinderi în raionul Orhei. Polițiștii au găsit în timpul unor percheziții autorizate mai multe arme și cartușe.

Publicat

Acțiunile au avut loc în satele Teleșeu, Chiperceni și Trebujeni, în casele a cinci suspecți.

Astfel, oamenii legii au găsit și ridicat cinci arme de vânătoare, două arme pneumatice, două arme de model necunoscut, dar și sute de alice, tuburi de cartuș și cartușe. Toate obiectele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico-Criminalistic pentru expertiză.

Persoanele implicate în dosar riscă să fie sancționate conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate și fără acte de proveniență.Citește mai departe

Moldova

Strigătul de durere a unei mame: ”Copilul meu a fost ucis…, unde, cum și de cine – nu știu…”

Săptămâna trecută, Observatorul de Nord, a relatat despre descoperirea unui bărbat fără suflare, într-un șanț de scurgere a apei, pe traseul Soroca – Cosăuți. În comunicat se menționa că se presupune că acesta ar fi murit de hipotermie, însă cauza exactă a decesului urma să fie stabilită de Centrul de Medicină Legală.

Publicat

La redacția portalului Observator.MD a venit mama bărbatului decedat pentru a-și împărtăși versiunea ei referitoare la cele întâmplate.

”Eu o sunt Tamara Ghețivu, mamă, băietului care a fost găsit la Cosăuți. Despre care s-a scris în gazetă că el e bomj. El nu-i bomj. Iaca, eu îs mama lui în picioare. Și ei o zis că-i asfixie de băutură, nu-i asfixie de băutură, copilul meu a fost ucis. Unde și cum și cine – nu știu, o fost adus pe marginea traseului, duminică. Eu cu dânsul am grăit vineri seara și de sâmbătă am pierdut contactul. Pe urmă am sunat la un om, că el a fost la lucru și omul acela mi-a spus că el nu-i la dânsul. Și sâmbătă seara am sunat la poliție și duminică dimineața, băietul meu a ajuns pe marginea traseului.

„Era negru ca pământul, la gât, avea semn de violență. semne de gâtuitură, cheptușorul și schinărușa toată neagră….Fața lui nu se cunoștea, ca fundul ceaunului era neagră, și la gât avea semne de gâtuială. N-am pus mâna pe mânuțe, mi se pare că erau și degetuțele rupte…”


„El era moale, moale. El nu era mort de vineri seara. El o fost de duminică dimineața și zvârlit în canal….”

Amintim că Inspectoratul de Poliție Soroca a venit cu un comunicat de presă din care aflăm că: ”La data de 18.02.2023, ora 12:21, Serviciul de Gardă al Secției Coordonare Operațională a primit o comunicare telefonică de la o femeie, care a semnalat că, la ieșire din orașul Soroca spre direcția satului Cosăuți, a fost observat în șanț, pe marginea traseului, o persoană de gen masculin, posibil decedată.


Grupa Operativă a Inspectoratului de Poliție Soroca și echipajul Serviciului de Ambulanță Medicală Urgentă Soroca s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat la marginea traseului R-14.1, Soroca – Cosăuți, a fost identificat cadavrul unui bărbat de 40 de ani din satul Tătărăuca-Nouă.

În urma examinării vizuale a cadavrului, nu s-au identificat semne de moarte violentă pe corp. Cadavrul a fost transportat pentru examinare medico-legală în vederea stabilirii exacte a cauzei decesului. Cazul a fost înregistrat conform prevederilor legale în vigoare, iar autoritățile competente desfășoară investigațiile necesare pentru elucidarea circumstanțelor.”


Citește mai departe

Moldova

Doi indivizi din Chișinău, reținuți pentru șantaj: Unul din ei se dădea drept „maior” al poliției

Doi bărbați din Chișinău au fost reținuți de poliție, după ce ar fi șantajat un tânăr de 20 de ani și ar fi cerut de la acesta 10 mii de lei.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, unul dintre bănuiți în vârstă de 43 de ani ar fi fost ajutat de către victimă cu lucrări în gospodărie o anumită perioadă, în schimbul unui automobil. Dar, după ce tânărul a efectuat lucrările convenite, bănuitul i-ar fi zis victimei că i-ar datora 10 mii de lei.

Așa cum tânărul nu s-a lăsat influențat de amenințările suspectului, ultimul a implicat în schemă și pe cel de-al doilea bănuit. Bărbatul de 30 de ani s-ar fi dat drept maior al poliției și l-ar fi amenințat pe tânăr că pornește dosar penal pe numele acestuia, pentru răpirea mașinii pentru care lucrase.

Mai mult, pretinsul „ofițer” ar fi impus victima să semneze o recipisă, prin care îl impunea să ofere banii până la sfârșitul anului 2023.


SECVENȚĂ DE DISCUȚIE ÎNTRE SUSPECT ȘI VICTIMĂ:

– Procura e anexată la dosarul de poliție, și acesta e dosar deschis, dacă ești așa de deștept.
– Păi ai spus că ai retras plângerea!
– Păi o retrag în cazul în care îmi dai banii.
– O să văd, când o să am bani.
– Dar când o să ai bani?
– Când o să am, o să văd.

Victima a depus o plângere la poliție, iar bănuiții au fost identificați. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile celor doi suspecți, unde au o armă cu bile de cauciuc și cartușe, cu permis expirat de doi ani, telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 de litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.


Ambii suspecți au fost escortați pentru audieri, iar investigațiile pe caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii