Rețele de socializare

Moldova

Doi polițiști de Frontieră, beți, au dat buzna într-o casă la Ungheni și i-au bătut pe soți: Reacția IGPF

Doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniformă de serviciu, ar fi dat buzna într-un apartament de la Ungheni și i-au bătut pe cei doi soți.

Publicat

Proprietara a fost preluată de ambulanță, cu urechea plină de sânge, iar unul dintre polițiști, care ar fi fost beat – de către colegii săi de la Inspectorat. Al doilea angajat de la Frontieră ar fi fugit.

Martori ai altercației au trimis imagini la adresa redacției UNIMEDIA.

UNIMEDIA discutat cu fiica celor doi soți, luați la pumni de polițiștii de Frontieră. Potrivit Alexandrei S., tatăl său finisa reparația în camera de baie și tăia teracotă. La un moment dat, doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniforme de serviciu, unul dintre ei evident beat, au dat buzna în casa lor.


„I-au zis lui tata de ce face gălăgie. Tatăl meu le-a spus că e ora 12:00, va lucra până la 14:00, apoi va face liniște. Unul dintre ei a început să strige cu cuvinte necenzurate și a sărit cu pumnii. mama a încercat să-i calmeze, ei au lovit-o și pe mama. E cu urechea plină de sânge, a preluat-o ambulanța. Tata – cu gura toată în sânge”, povestește Alexandra în panică.

„Cei doi polițiști închiriază apartament aici, la etajul 3. Erau beți că nici nu puteau vorbi normal. Cel reținut de poliție avea mâna toată în sânge, dar spunea la poliție că nu a făcut nimic. Eu l-am întrebat – de ce mâna e plină de sânge dacă nu i-ai lovit? El zice că era nervos și a dat în perete cu pumnul. Ne temem că se va mușamaliza totul” a declarat pentru UNIMEDIA unul dintre vecini, Sergiu, martor al incidentului.

Ulterior, Poliția de Frontieră a confirmat faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în bătaia din orașul Ungheni. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu.


„Poliția de Frontieră confirmă faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în conflictul din orașul Ungheni. Ambii angajați se aflau în afara orelor de serviciu. Cazul este documentat de către Inspectoratul de Poliție Ungheni. Despre incident, Direcția regională Vest a informat Procuratura raionului Ungheni, precum și conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu”, a comunicat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Moldova

Escrocherie agricolă în Drochia: Doi bărbați reținuți după o țeapă de 8.500 euro cu un tractor inexistent

Doi suspecți de 42 și 32 de ani, primul locuitor al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, membri ai unei grupări criminale organizate, având intenția de a dobândi mijloace financiare în mod abuziv și ilegal, au pus la cale o schemă de escrocherie cu tehnică agricolă.

Publicat

Escrocii au plasat un anunț pe o platformă de comerț online, precum că vând un tractor de marca ,,Belorus-820”.

Victima, un bărbat de de 37 de ani din raionul Drochia, având intenția reală de a procura un vehicul agricol, a contactat suspecții.

În temeiul multiplelor discuții telefonice purtate prin intermediul unei aplicații mobile, în perioada 17-19 iunie curent și a recipisei întocmite, victima a fost deposedată în mod fraudulos de 8 500 de euro, prin abuz de încredere și inducere în eroare.


Ulterior, suspecții s-au eschivat de la îndeplinirea obligațiunilor contractuale conform recipisei, și anume de a transmitere în posesie tractorul către cumpărător, iar la apelurile telefonice au refuzat de a mai răspunde.

În baza plângerii înregistrate de către victimă la 19 iunie curent, angajații Inspectoratelor de poliție Drochia și Bălți în comun cu polițiștii de patrulare au localizat escrocii.

Aceștia au fost stopați în timp ce se deplasau spre raionul Sîngerei, într-o mașină de marca Toyota.


În rezultatul discuțiilor, unul dintre suspecți, bărbatul de 32 de ani din regiunea transnistreană, a recunoscut că dispune de 8 500 euro, obținuți prin vânzarea unui tractor.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind cercetați penal pentru comiterea escrocheriei săvârșită de două sau mai multe persoane, cu cauzarea de daune în proporții considerabile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, bănuiții riscă amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 5 ani.


 


Citește mai departe

Moldova

5.000 de euro pentru „tăcere”: Șefa fostei direcții generale asistență socială bălți, reținută în dosarul deposedării ilegale de locuințe 

Încă o reținere în dosarul deposedării ilegale de locuințe la Bălți. Pe mâna ofițerilor anticorupție a ajuns șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei, redenumită ulterior în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest.

Publicat

Potrivit CNA, femeia este bănuită de acceptarea sumei de 5000 de euro ca să nu divulge unele informații compromițătoare despre o subalternă și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea ei serviciu. Suspecta este în prezent reținută pentru 72 de ore.

Amintim că despre caz, oamenii legii au anunțat în data de 19 iunie, iar potrivit informațiilor furnizate mai mulți responsabili din cadrul Agenției ar fi lăsat cel puțin 2 persoane în etate fără case.

Mai exact, persoanele suspecte ar fi profitat de situația de vulnerabilitate fizică sau psihică a unor persoane aflate la deservire socială și au perfectat notarial acte prin care au împuternicit asistenți sociali din cadrul Direcției să le gestioneze bunurile în calitate de moștenitori exclusivi, iar ulterior, aceste bunuri au fost înstrăinate.


Se pare că șefa Direcției a aflat despre acțiunile ilegale ale subalternelor, așa că a cerut și primit 5000 de euro pentru tăcere.

Atunci, pe 19 iunie a fost reținută pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei. Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate. Până la o hotărâre irevocabilă de judecată, persoanele suspecte se prezumă a fi nevinovate.

 


Citește mai departe

Moldova

Polițist din Strășeni, reținut de SPIA și PCCOCS. Ar fi cerut 300 de euro de la un șofer, ca să nu-l documenteze pentru încălcările comise

În data de 20 iunie 2024, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției.

Publicat

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală pentru luare de mită.

Potrivit circumstanțelor cauzei, la data de 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni, ar fi promis eliberarea mijlocului de transport, ridicat și plasat la parcarea specializată în urma încălcării Regulamentului circulației rutiere, în schimbul unei recompense ilicite de 300 de Euro.

Astfel, bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de Euro din suma pretinsă.


În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală.


Citește mai departe

topul săptămânii