Rețele de socializare

Moldova

Un minor de 16 ani a căzut în groapa unui ascensor. A fost recuperat de pompieri

Angajații IGSU au salvat un minor căzut de la înălțime în groapa unui ascensor. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 31 octombrie pe strada Piața Unirii Principatelor nr. 1 din municipiul Chișinău.

Publicat

Potrivit informațiilor recepționate, din imprudență, băiatul a căzut în gol în groapa ascensorului, care era blocat la etajul superior. Imediat, la fața locului a fost trimis un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că tânărul a căzut în subsolul clădării de la o înălțime de circa 12 metri.

Salvatorii au efectuat lucrări de ridicare a băiatului în vârstă de 16 ani, care s-a ales cu diverse traumatisme.

Ulterior, persoana a fost predată Serviciului de asistență medicală urgentă și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare.

echipa.md


 


Moldova

Incendiu în nordul țării: Un depozit al unei foste fabrici de tutun a luat foc

În după amiaza zilei de 16 iulie 2024, pompierii din nordul țării au intervenit conform nivelului sporit de intervenție în raionul Edineț, orășelul Cupcini.

Publicat

Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:13, iar potrivit informațiilor un depozit a unei fostei fabrici de tutun a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea arderii, la fața locului au fost îndreptate 7 echipe de salvatori.

Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe butelii din interiorul depozitului cu suprafața totală de 44.000 m2. Angajații IGSU au reușit lichidarea flăcărilor la ora 19:43.

Victime nu au fost raportate, iar în urma incendiului au ars 60 de butelii a câte 100 litri de sticlă lichidă depozitate într-o încăpere cu suprafața de 750 m2. Datorită intervenției operative a pompierilor a fost salvată o mare parte a construcției.


Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.


Citește mai departe

Moldova

Accident violent, la Căușeni: Un șofer a rămas încarcerat între fiarele propriei mașini

În noaptea zilei de 16 iulie 2024 salvatorii din Căușeni au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de descarcerare în urma unui accident de circulație.

Publicat

Cazul a avut loc pe traseul R-30 intersecția Căușeni-Popeasca. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 23:45.

Potrivit informațiilor înregistrate, conducătorul unui automobil de model LADA nu s-a isprăvit cu ghidajul și a derapat de pe traseu tamponându-se într-un parapet de protecție.

La fața locului a intervenit o echipă de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că conducătorul auto a rămas blocată sub parapet. Angajații IGSU au reușit în mai puțin de 10 minute să extragă persoana blocată, un bărbat în vârstă de 31 de ani. Ulterior, acesta în stare conștientă, cu diverse traumatisme a fost predat echipajului de medici.


Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 110 situații de risc.


Citește mai departe

Moldova

O moldoveancă de 41 de ani, medic stomatolog, a fost ucisă în cabinetul său din Brăila. Soţul i-a găsit trupul plin de lovituri de cuţit

Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic stomatolog, de 41 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost atacat cu bestialitate în propriul cabinet.

Publicat

Femeia a primit mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului. Momentan nu se ştie cine i-a fost călău, însă poliţiştii au deschis o anchetă, transmite observatornews.ro.

Femeia de 41 de ani era din Republica Moldova, şi avea un cabinet stomatologic în Brăila, unde-şi desfăşura activitatea. Aseară a stârnit îngrijorare în rândul familiei, după ce nu a mai ajuns acasă. Soțul ei s-a dus imediat la cabinet, moment în care şi-a găsit soţia fără suflare, cu multiple lovituri de cuţit, scena crimei fiind de-a dreptul şocantă. Bărbatul nu a stat pe gânduri şi a sunat la salvare.

“Pe strada General Eremia Grigorescu din municipiul Brăila, o femeie ce prezintă urme de violență a fost găsită decedată, într-un cabinet stomatologic”, a declarat Elena Ostache, IPJ Brăila.


La faţa locului, echipa de criminalistică a adunat indicii şi probe, care să îi îndrume spre identificarea autorului. Mai mulţi martori au fost audiaţi pentru a găsi un suspect, însă momentan nu ştie nimeni cine ar fi putut să-i pună capăt zilelor.

“Am văzut agitaţie, am văzut şase maşini de poliţie. Bă frate, ce o fi, ce o fi?”, spune un bărbat. “A fost ucisă acolo, în cabinet”, adaugă o femeie. “Cum să ucizi femeia sau indiferent cine ar fi, un om să te ucidă aşa pe stradă deodată. Nu se poate aşa ceva!”, exclamă un bărbat.

Ancheta poliţiei continuă pentru a-l găsi pe criminal.


Citește mai departe

topul săptămânii