Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Declarațiile sfâșietoare ale mamei tinerei ucise de polițista din Sângera

Publicat

Svetlana Ursu din Băcioi trece printr-o durere greu de imaginat. La sfârșitul lunii august, fiica ei mai mare a fost lovită mortal de o polițistă băută la volan.

Declarațiile dureroase ale mamei tinerei ucise de polițista din Sângera
În urma impactului, sora și fiica victimei au ajuns în stare gravă la spital. La mai bine de o lună de la tragedie, femeia răpusă de durere a făcut dezvăluiri sfâșietoare în cadrul emisiunii „Femeile vorbesc” de la Jurnal TV. 


În noaptea tragediei, femeia s-a simțit rău și a fost trezită de lătratul câinilor și de cotcodăcitul găinilor haotic. Vestea despre tragedie a primit-o de la o rudă, scrie Stiri.MD.

”Drumul din casă până la poartă îmi părea foarte lung, îmi părea că nu mai ajung. A venit un verișor de-al meu. El bărbat, și când a început a plânge, mi-am zis că s-a întâmplat ceva.

Eu m-am gândit că a fost un accident, poate sunt la spital, într-o secundă a trecut toată viața prin fața ochilor și m-am gândit că sunt la spital. El (verișorul) mi-a spus că Valea nu mai este”, a spus Svetlana.


Din acea noapte, toată viața femeii a devenit o durere.

”S-a început calvarul cel mai mare. Mi-au zis de Valea că a decedat, dar Nicoleta? Nu știam unde e Nicoleta, nu o puteam găsi nicăieri, pe unde sunam nu o găseam. De nepoțică mi-au spus că e la Ignatenco.

M-am pornit desculță la poartă ca să merg să le caut și m-au întors înapoi să mă încalț și să iau măcar un telefon.


Ne-am dus la morgă, de acolo la reanimare, de trei ori m-am dus la poartă la morgă și le spuneam că poate nu e fiica mea, poate au greșit cu ceva, mai sunt nume, familii.

Până în ultimul moment am tras nădejde că nu e copilul meu”, spune femeia.


“30 de ani am păzit-o. Niciodată nu a pățit nimic, permanent a fost îngrijită și iaca o seară, un moment. Și mi-au adus-o fărâmată complet, fața era ca o mască și un pic picioarele, restul tot fărâmat, era moale parcă era din plastilină.”

Fetița de cinci anișori a aflat la câteva zile după tragedie despre moartea mamei sale:

”Eu i-am spus despre moartea mamei. Eram la fiica mai mică la spital, am ieșit afară pe teritoriu, mulți copii hrăneau hulubașii și, pornindu-ne spre ieșirea din curtea spitalului, nepoțica a găsit două pene albe și a întrebat cine i le-a aruncat. I-am spus că e un îngeraș – mama ei.

Amelia a urcat la mine în brațe și s-a blocat”, a spus bunica fetiței.

Bunica și tatăl micuței au dus-o la mormântul mamei sale, însă cu adevărat a conștientizat tragedia când a ajuns acasă și a îmbrățișat imaginea mamei, plângând în hohote ca un matur.

Svetlana Ursu a povestit despre o întâmplare asociată cu o minune la scurt timp după ce i-a povestit adevărul nepoțelei:

”Când intram pe teritoriul Spitalului Mamei și Copilului, fetița a găsit o pană roz și alerga cu un glas vioi pe care nu l-am auzit niciodată. Bunica! Uite, mami mi-a aruncat o pană roz!”.

În continuare rămâne deschis un cont de donații, unde oamenii pot ajuta familia îndurerată:

Modalități de donație:

Pagina MCharity

SMS cu textul 209 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei

(0)900 09005 pentru apel în rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal

office@mcharity.org – familia Bivol

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – familia Bivol

Bancare

Transferul se face pe numele: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

IBAN MDL: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Cod Fiscal: 1021620005849

Notați în comentariul plății: pentru familia Bivol

Amintim că accidentul s-a produs în noaptea de 28 spre 29 august, în localitatea Sângera. În rezultatul accidentului, o femeie de 30 de ani a murit la fața locului.

În urma accidentului, două fete minore, fiica victimei de șase ani și sora sa de 17 ani, au ajuns la spital.

Polițista beată care a intrat cu mașina pe trotuar și a ucis o femeie la Sângera este Felicia Guțu. Despre aceasta a publicat bloggerul Eugeniu Luchianiuc.

Șoferița riscă până la 10 ani de închisoare. Acum ea se află în arest preventiv.

În urma tragediei, familia tinerei mămici ucise a deschis un cont de donații pentru a-i susține pe soțul Valentinei, Petru Bivol, și fiica sa de șase ani care a fost rănită.

Mama fetelor spune că nici până în prezent șoferița nu a cerut scuze familiei.

Advertisement

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.



Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.



Citește mai departe

topul săptămânii