Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ A plătit 600 de lei pentru benzină, dar rezervorul a rămas gol. Reacția administrației benzinăriei din Ialoveni

A plătit operatorilor unei benzinării 600 de lei pentru a-i alimenta mașina, iar după câțiva metri parcurși a depistat că rezervorul automobilului este gol. Cel puțin aceasta declară un bărbat cu privire la situația care ar fi avut-o la o stație PECO – la intrarea în Ialoveni. De cealaltă parte, administrația recunoaște că s-a produs o greșeală.

Publicat

Cazul bărbatului care s-ar fi trezit cu rezervorul gol a fost relatat pe rețelele de socializare de fiica acestuia, scrie Newsmaker.md

„Părinții mei veneau de la Bălți. La intrarea în Ialoveni, tata a decis să alimenteze mașina cu 600 de lei”, a relatat o cititoare a canalului de Telegram „Автомобилисты Молдова”.

Ea a menționat că la benzinărie s-au apropiat de tatăl ei doi operatori ai stației PECO.


„Tata a coborât din mașină, a dat banii, unul a început să alimenteze mașina, al doilea a început să-l întrebe pe tata despre mașină… De ce aceste detalii: pentru că după 500 metri tata a înțeles că nu era deloc benzină în rezervor. Senzorul a arătat o lipsă totală de combustibil după o „alimentare” recentă”, a comunicat ea.

Au băgat pistolul, ca și cum ar fi turnat benzină, dar de fapt s-au prefăcut doar și au încercat să distragă atenția cu discuții. Bon desigur că nu au dat. Tata s-a întors la benzinărie și le-a spus operatorilor că nu au alimentat mașina. Operatorii, la rândul lor, ar fi spus că aceasta nu se putea întâmpla și că senzorul mașinii este defect”, a relatat ea. „Haideți să punem puțin combustibil și să verificăm”, ar fi spus operatorii bărbatului.

„Mulțumesc industriei auto germane, la o mașină veche – senzorul funcționează superb. Tocmai au început să alimenteze mașina – săgețile au început să se miște. Băieții și-au dat seama că miroase a ars. (…) Și-au sunat șeful… Au verificat după program, și acolo s-a văzut că nu a avut loc o alimentare. Într-un final, părinții au pierdut mult timp, dar le-au făcut o favoare mare și le-au umplut rezervorul, menționând că sistemul putea să nu funcționeze”, a relatat ea


Vadim Afteni, care s-a prezentat drept manager al companiei Ghervas-Petrol SRL, a reacționat pe rețelele de socializare la cazul care a avut loc la benzinărie. El a scris că „operatorii au comis o greșeală la momentul programării coloanei de distribuție”.

Pe motiv de grabă (și știu că nu e o scuză) a programat coloana la suma de 500 lei în loc de 600 lei care i-a transmis clientul. Peste ceva timp, domnii s-au apropiat cu întrebarea că nu au fost alimentați deloc”, a menționat el.

Potrivit conducerii benzinăriei alimentarea a avut loc, dar cu 100 de lei mai puțin.


„Am fost contactat de operatori să mă conectez în sistemul din aparatul de casă, să verific istoria cecurilor (apropo o mică remarcă – toate stațiile de alimentare sunt conectate la un tip de aparate de case mai special, care nu necesită o persoană care bate cecul manual, dar sunt conectate la coloanele de distribuție direct și o dată cu terminarea alimentării mașinii cecul se tipărește automat și totodată se transmite la FISC în regim online). După ce am verificat camerele video și istoria cecurilor, am depistat alimentarea (care conține codul la pistolul din care a fost alimentat). Am depistat că s-a produs alimentarea de suma de 500 lei. Am transmis operatorilor că au comis o greșeală și nu au alimentat 100 lei, la care domnii refuzau să discute cu mine sau să verifice pozele care le-am transmis operatorului cu screenshot-urile din sistem și de pe camere”, a comunicat reprezentantul benzinăriei.

Într-un final se menționează că automobilul a fost alimentat cu combustibil, dat fiind faptul că operatorii „nu erau siguri că au alimentat sau nu” mașina.


„După care operatorii nu au mai vrut să se certe cu ei și deja nu erau siguri că au alimentat sau nu, și au alimentat mașina cu 300 lei, după care încă 300 lei. A doua zi au avut neajuns în bani”, a conchis reprezentantul benzinăriei.

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de 6.000.000 lei. Patru persoane au statut de bănuit în dosar

Peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, dar și alte mii de piese auto aduse prin contrabandă din UE și Marea Britanie au descoperit forțele de ordine în mai multe raioane din centrul țării.

Publicat

Schema ar fi fost pusă la cale de patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 34 și 49 de ani, iar valoarea elementelor auto depistate se ridică la peste 6.000.000 de lei. Aceștia aduceau piesele cu autocamioane, microbuze și alte unități de transport, camuflându-le astfel, ca să nu fie deconspirați la frontieră.

Ei își coordonau acțiunile prin telefon, unii fiind responsabili de aducerea mărfii de peste hotare, alții de vinderea ei pe teritoriul R. Moldova la centre de dezmembrare auto.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. În rezultat au fost depistate peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și alte accesorii pentru automobile.


De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse ilegal în Moldova.

Toți patru indivizi au statut de bănuit în dosar, iar forțele de ordine menționează că unul dintre ei a fost trimis în judecată pe un alt caz, pornit vara trecută pentru contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

topul săptămânii