Rețele de socializare

Moldova

VIDEO (+18) „Afaceri sexuale” la SIS. PRESA: Un șef îi „vinde cu reducere” altui șef, prostituate din stânga Nistrului

Un șef de direcție din cadrul Serviciului de Securitate și Informații l-ar fi filmat pe ascuns pe un șef-adjunct de direcție, din cadrul aceleiași instituții, în timp ce îi „propune” servicii sexuale, la prețuri preferențiale, cu o femei din stânga Nistrului.

Publicat

Reporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia unei înregistrări video în care doi tipi discută despre sexul comercial, iar cel care filmează îi propune interlocutorului său prostituate din stânga Nistrului la un preț de 50 de euro, serviciile cărora în realitate ar fi costat dublu sau triplu.

Din același filmuleț se înțelege că autorul nu face pentru prima oară acțiuni de acest gen, pasibile de a fi documentate de către organele abilitate în baza articolului 220 din Codul Penal:


„Articolul 220. Proxenetismul
(1) Îndemnul sau determinarea la prostituţie ori înlesnirea practicării prostituţiei, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană, precum şi recrutarea unei persoane pentru prostituţie,
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 200 la 800 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani”.

Sursele PulsMedia susțin că cei doi eroi ai acestui filmuleț ar fi doi șefi din cadrul Serviciului de Informații și Securitate. Cel care apare în imagine ar fi Vasile Talmăzeanu, adjunctul lui Gheorghe Racoviță, șeful Direcției Spionaj Extern, iar cel din spatele camerei de filmat este Radu Ciumacenco, șeful Direcției Integritate Teritorială, care de fapt este responsabil pe segmentul transnistrean și regiunea autonomă Găgăuzia.

 


„ – Eu avem cu 50 transnistrene
– Frumoase?
– Haroșii!
– Bunișoare, așa-i?
– Eee, el când le-a văzut…
– Tu ai acum, dacă o să vrem vreodată să ne ducem la curve? Cât acolo, 50 de Euro, când trebuie?
– 50, da-s haroșie!
– 50 de Euro?
– Și iată de exemplu, noi dacă ne ducem amândoi este 100 de Euro?
– Da!
Local trebuie?
– Ei dap. la saună le iau!
– Vezi că dacă tu le aduci trebuie să…ai prioritate, mai ieftin trebuie…
– Ei da, 50 de om wăi. Ele costă câte 100 – 150…cu din ăștia străini.
– Ei da? Ap dacă eu o odată o să am 100 de Euro, numai îți spun Radu eu am 100 de Euro.
– (…) Hai să ne f##em!
– Minunat”
Nu se cunoaște perioada de timp în care a avut loc discuția, dar nici scopul cu care ar fI înregistrat pe ascuns Radu Ciumacenco dialogul pe care l-a avut cu Talmăzeanu, în timp ce îi propune sex comercial cu femei din stânga Nistrului, zonă de care ar fi responsabil în activitatea de serviciu.

Am încercat să obținem un comentariu de la cei doi șef SIS, însă nu am putut face rost de datele de contact ale acestora, iar Daniela Mînzat, ofițerul de presă al SIS, nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor PulsMedia pentru a oferi o reacție din partea instituției cu referire la această situație.

Totodată, aici este de menționat că autorul filmulețului, Radu Ciumacenco, este unul dintre ofițerii SIS care prin deceretul ex-președintelui Igor Dodon a fost numit membru al Colegiului Serviciului de Informații și Securitate. Anterior, fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, l-a acuzat de nenumărate ori pe Ciumacenco că ar fi cel care stă în spatele la majoritatea canalelor de Telegram care discreditează oamenii.


Aceleași acuzații în adresa lui Radu Ciumacenco au fost făcute public și de către colonelul în rezervă SIS și fost șef al Direcției Spionaj Extern din cadrul SIS, Alexei Serebreanschi.

N.R. În conformitate cu legislația în vigoare, redacția PulsMedia.MD oferă dreptul la replică celor vizați.


Advertisement

Moldova

Caz șocant la Dubăsari: Un bărbat și-a stins țigara de capul fetiței de 3 ani a fostei sale iubite

Caz șocant la Dubăsari. Un bărbat și-a stins țigara de capul unei fetițe de 3 ani. Totul s-a întâmplat ieri acasă la fosta iubită, în timp ce ultima așeza masa.

Publicat

Potrivit presei din stânga Nistrului, bărbatul, de 27 de ani, a venit acasă la fosta iubită. Aceasta crește 3 copii, scrie Unimedia.INFO.

La un moment, aceștia s-au certat, iar tânărul a ieșit afară să fumeze și a stins țigara de capul fetiței de 3 ani.

Minora a început a plânge, iar femeia a chemat poliția.


Fetița s-a ales cu arsură pe cap, iar mama a fost nevoită să-i radă părul.

Poliția investighează cazul.


Citește mai departe

Moldova

Moarte învăluită în mister, la Soroca. Cadavrul unui italian, găsit zăcând într-o curte

Cadavrul unui italian a fost găsit zăcând noaptea trecută, în jurul orei 00:05, în curtea concubinei sale, din localitatea Alexandru cel Bun, din raionul Soroca. Potrivit surselor PulsMedia, bărbatul ar fi murit din cauza imprudenței concubinei sale care ar fi încercat să-i acorde primul ajutor medical până la venirea ambulanței.

Publicat

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, originar din Italia, care noaptea trecută a fost găsit zăcând în stare de inconștiență în curtea casei concubinei sale.

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca a confirmat cazul pentru PulsMedia.MD și a comunicat că femeia a solicitat ajutorul medicilor, iar între timp ar fi încercat să-i acorde primul ajutor medical.

„La venirea asistenţei medicale, bărbatul nu dădea semne de viaţă. Medicii au constatat decesul acestuia. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Talpă.


De altă parte, sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei susțin că, deși pe suprafața cadavrului nu au fost depistate semne de moarte violentă, totuși medicul-legist ar fi stabilit că decesul ar fi survenit din cauza asfixiei mecanice, bărbatul având fracturat osul hioid și comprimarea gâtului.

Preliminar se presupune că trauma i-ar fi fost provocată de către concubina sa, din imprudență, în timp ce încerca să-i acorde primul ajutor medical.

Cadavrul bărbatului urmează a fi expus mai multor expertize de laborator pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele decesului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un minor de 15 ani a decedat, strivit de o poartă de fotbal. Oamenii aduc flori, lumânări și dulciuri la locul tragediei

Un minor de 15 ani a decedat, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el și l-a strivit. Tragedia a avut loc în seara zilei de 31 mai, în sectorul Ciocana al capitalei.

Publicat

Preliminar a fost stabilit că victima, în timp ce se afla cu alți minori pe terenul de joacă, s-a agățat cu mâinile de poarta de fotbal. La un moment dat, construcția a cedat și a căzut peste băiat. Minorul a fost preluat imediat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă, din nefericire, băiatul a decedat la scurt timp din cauza traumatismelor suferite, scrie Newsmaker.MD.

Mai mulți oameni au depus flori și lumânări în locul în care un adolescent de 15 ani a decedat, acum două zile, după ce a fost strivit de o poartă de fotbal. Oamenii au adus cu ei, inclusiv, suc și dulciuri, chiar dacă accesul pe terenul de fotbal a fost restricționat de oamenii legii.


Reprezentanții Primăriei Chișinău au declarat că a pornit o anchetă pe acest caz. Potrivit autorităților, terenul a fost construit în 2019, iar cei care aveau grijă de teren erau locatarii din preajmă. Cu o reacție a venit și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului. Maia Bănărescu susține că „noi adulții nu facem tot ce e posibil pentru a evita accidentele/incidentele triste”. Potrivit Avocatului Poporului, nu sunt verificate și securizate locurile unde se pot afla copiii, totodată minorii nu sunt informați despre regulile de securitate. „Mergem pe varianta – poate nu se va întâmpla nimic”, a declarat Maia Bănărescu.

Amintim că un caz similar a avut loc în ianuarie 2023 la Orhei. Atunci, un adolescent de 16 ani și-a pierdut viață după ce a urcat pe o poartă metalică de pe un stadion din satul Seliște, pentru a face fotografii pentru rețelele de socializare. Din spusele poliției, instalația metalică nu era fixată și s-a prăbușit, iar minorul a fost strivit.


Citește mai departe

topul săptămânii