Rețele de socializare

Moldova

Un moldovean de 37 de ani a decedat în Italia, după ce a ajuns cu mașina într-un râu: A lăsat în urma sa doi copii minori

Accident tragic în Italia. Un bărbat de 37 de ani, originar din Republica Moldova, a decedat, după ce a a juns cu mașina într-un râu din Padova.

Publicat

Potrivit presei locale, automobilul pe care îl conducea a derapat de pe șosea și s-a scufundat în canalul de apă aflat de-a lungul străzii Via Sant’Orsola Vecchia, după ce bărbatul a pierdut controlul asupra volanului, scrie rotalianul.com.

Potrivit Padova Oggi, bărbatul care a murit în teribilul accident rutier de duminică dimineață, 7 mai, se numește Nicolae Botnari, în vârstă de 37 de ani. Bărbatul lasă în urmă o soție și doi copii minori.


Pompierii, sosiți din Padova și Veneția cu elicopterul Drago 149, au solicitat intervenția scafandrilor pentru a recupera corpul șoferului din mașina aproape complet scufundată. Din nefericire, bărbatul a fost scos fără suflare.

După ce echipajele de salvare l-au scos pe Nicolae Botnari din mașina aproape complet scufundată, personalul medical prezent la fața locului a fost nevoit să declare decesul.

După descoperirea corpului neînsuflețit, mașina a fost recuperată cu ajutorul unei macarale. Operațiunile de salvare efectuate de pompieri s-au încheiat după aproximativ trei ore de intervenție.


Poliția de Stat și Poliția Locală desfășoară investigații pentru a clarifica cauzele accidentului. Prima ipoteză ar fi o ieșire accidentală și bruscă de pe șosea. Câțiva copaci au fost doborâți de mașină înainte ca aceasta să ajungă în apă.

Comunitatea moldovenilor din Padova a fost zguduită de această veste. Pe profilul Facebook al mamei bărbatului moldovean, cineva a transmis:

„Condoleanțele noastre, tanti Ana! Dumnezeu să îl ierte pe Colea și să-l primească în împărăția sa. Iar vouă, familiei, multă putere să vă dea Domnul, ca să puteți trece peste această tragedie.”


Moldova

Caz șocant la Dubăsari: Un bărbat și-a stins țigara de capul fetiței de 3 ani a fostei sale iubite

Caz șocant la Dubăsari. Un bărbat și-a stins țigara de capul unei fetițe de 3 ani. Totul s-a întâmplat ieri acasă la fosta iubită, în timp ce ultima așeza masa.

Publicat

Potrivit presei din stânga Nistrului, bărbatul, de 27 de ani, a venit acasă la fosta iubită. Aceasta crește 3 copii, scrie Unimedia.INFO.

La un moment, aceștia s-au certat, iar tânărul a ieșit afară să fumeze și a stins țigara de capul fetiței de 3 ani.

Minora a început a plânge, iar femeia a chemat poliția.


Fetița s-a ales cu arsură pe cap, iar mama a fost nevoită să-i radă părul.

Poliția investighează cazul.


Citește mai departe

Moldova

Moarte învăluită în mister, la Soroca. Cadavrul unui italian, găsit zăcând într-o curte

Cadavrul unui italian a fost găsit zăcând noaptea trecută, în jurul orei 00:05, în curtea concubinei sale, din localitatea Alexandru cel Bun, din raionul Soroca. Potrivit surselor PulsMedia, bărbatul ar fi murit din cauza imprudenței concubinei sale care ar fi încercat să-i acorde primul ajutor medical până la venirea ambulanței.

Publicat

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, originar din Italia, care noaptea trecută a fost găsit zăcând în stare de inconștiență în curtea casei concubinei sale.

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca a confirmat cazul pentru PulsMedia.MD și a comunicat că femeia a solicitat ajutorul medicilor, iar între timp ar fi încercat să-i acorde primul ajutor medical.

„La venirea asistenţei medicale, bărbatul nu dădea semne de viaţă. Medicii au constatat decesul acestuia. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Talpă.


De altă parte, sursele PulsMedia.MD apropiate anchetei susțin că, deși pe suprafața cadavrului nu au fost depistate semne de moarte violentă, totuși medicul-legist ar fi stabilit că decesul ar fi survenit din cauza asfixiei mecanice, bărbatul având fracturat osul hioid și comprimarea gâtului.

Preliminar se presupune că trauma i-ar fi fost provocată de către concubina sa, din imprudență, în timp ce încerca să-i acorde primul ajutor medical.

Cadavrul bărbatului urmează a fi expus mai multor expertize de laborator pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele decesului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un minor de 15 ani a decedat, strivit de o poartă de fotbal. Oamenii aduc flori, lumânări și dulciuri la locul tragediei

Un minor de 15 ani a decedat, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el și l-a strivit. Tragedia a avut loc în seara zilei de 31 mai, în sectorul Ciocana al capitalei.

Publicat

Preliminar a fost stabilit că victima, în timp ce se afla cu alți minori pe terenul de joacă, s-a agățat cu mâinile de poarta de fotbal. La un moment dat, construcția a cedat și a căzut peste băiat. Minorul a fost preluat imediat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă, din nefericire, băiatul a decedat la scurt timp din cauza traumatismelor suferite, scrie Newsmaker.MD.

Mai mulți oameni au depus flori și lumânări în locul în care un adolescent de 15 ani a decedat, acum două zile, după ce a fost strivit de o poartă de fotbal. Oamenii au adus cu ei, inclusiv, suc și dulciuri, chiar dacă accesul pe terenul de fotbal a fost restricționat de oamenii legii.


Reprezentanții Primăriei Chișinău au declarat că a pornit o anchetă pe acest caz. Potrivit autorităților, terenul a fost construit în 2019, iar cei care aveau grijă de teren erau locatarii din preajmă. Cu o reacție a venit și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului. Maia Bănărescu susține că „noi adulții nu facem tot ce e posibil pentru a evita accidentele/incidentele triste”. Potrivit Avocatului Poporului, nu sunt verificate și securizate locurile unde se pot afla copiii, totodată minorii nu sunt informați despre regulile de securitate. „Mergem pe varianta – poate nu se va întâmpla nimic”, a declarat Maia Bănărescu.

Amintim că un caz similar a avut loc în ianuarie 2023 la Orhei. Atunci, un adolescent de 16 ani și-a pierdut viață după ce a urcat pe o poartă metalică de pe un stadion din satul Seliște, pentru a face fotografii pentru rețelele de socializare. Din spusele poliției, instalația metalică nu era fixată și s-a prăbușit, iar minorul a fost strivit.


Citește mai departe

topul săptămânii