Rețele de socializare

Moldova

Un moldovean de 37 de ani a decedat în Italia, după ce a ajuns cu mașina într-un râu: A lăsat în urma sa doi copii minori

Accident tragic în Italia. Un bărbat de 37 de ani, originar din Republica Moldova, a decedat, după ce a a juns cu mașina într-un râu din Padova.

Publicat

Potrivit presei locale, automobilul pe care îl conducea a derapat de pe șosea și s-a scufundat în canalul de apă aflat de-a lungul străzii Via Sant’Orsola Vecchia, după ce bărbatul a pierdut controlul asupra volanului, scrie rotalianul.com.

Potrivit Padova Oggi, bărbatul care a murit în teribilul accident rutier de duminică dimineață, 7 mai, se numește Nicolae Botnari, în vârstă de 37 de ani. Bărbatul lasă în urmă o soție și doi copii minori.


Pompierii, sosiți din Padova și Veneția cu elicopterul Drago 149, au solicitat intervenția scafandrilor pentru a recupera corpul șoferului din mașina aproape complet scufundată. Din nefericire, bărbatul a fost scos fără suflare.

După ce echipajele de salvare l-au scos pe Nicolae Botnari din mașina aproape complet scufundată, personalul medical prezent la fața locului a fost nevoit să declare decesul.

După descoperirea corpului neînsuflețit, mașina a fost recuperată cu ajutorul unei macarale. Operațiunile de salvare efectuate de pompieri s-au încheiat după aproximativ trei ore de intervenție.


Poliția de Stat și Poliția Locală desfășoară investigații pentru a clarifica cauzele accidentului. Prima ipoteză ar fi o ieșire accidentală și bruscă de pe șosea. Câțiva copaci au fost doborâți de mașină înainte ca aceasta să ajungă în apă.

Comunitatea moldovenilor din Padova a fost zguduită de această veste. Pe profilul Facebook al mamei bărbatului moldovean, cineva a transmis:

„Condoleanțele noastre, tanti Ana! Dumnezeu să îl ierte pe Colea și să-l primească în împărăția sa. Iar vouă, familiei, multă putere să vă dea Domnul, ca să puteți trece peste această tragedie.”


Moldova

Crimă macabră, în capitală: Un individ ar fi înjunghiat mortal un bărbat, după care a aruncat cadavrul de la etajul nouă

Crimă macabră, în capitală. Un individ ar fi înjunghiat mortal un bărbat, după care a aruncat cadavrul de la etajul nouă.

Publicat

Poliția a fost sesizată la 24 mai, precum că pe Șoseaua Balcani din capitală a fost depistat cadavrul unui bărbat. În cadrul acțiunilor procesual penale s-a stabilit că victima este un bărbat de 30 de ani, iar la examinarea de către medicul legist pe suprafața corpului au fost depistate mai multe leziuni și o plagă de cuțit în regiunea abdomenului.

Ofițerii de investigație și de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, sub conducerea procurorilor mun. Chișinău- Oficiul Buiucani, au identificat și reținut suspectul.

Bănuitul s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani din capitală, care a fost plasat în arest pentru 30 de zile.


În cadrul audierilor acesta a comunicat că ar fi avut un conflict cu victima, iar după comiterea crimei, pentru a ascunde urmele, a aruncat cadavrul peste geam de la etajul 9.

Bărbatul este cercetat penal pentru omor, infracțiune care, conform legislației, se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viață.


Citește mai departe

Moldova

Distracție la limită: Un adolescent a fost salvat de la înec în parcul Valea Trandafirilor din Chișinău

Distracție la limită. Un adolescent de 17 ani a fost la un pas a se îneca în unul din lacurile din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău. Cazul cu final fericit a avut loc pe 26 mai, în jurul orei 15:45.

Publicat

Tânărul se afla în compania unor prieteni și toți se odihneau pe plajă, când la un moment dat, victima împreună cu un amic ar fi decis să meargă la scăldat și au intrat în apa lacului.

În scurt timp, salvamarii au observat că unul dintre minori a început să se înece, neputând să iasă din apa de unul singur. Angajații stației de salvare au intervenit imediat și au scos băiatul la mal.

Salvamarii i-au acordat tânărului, primul ajutor calificat la fața locului, fără necesitatea internării în spital.


În context, IGSU, îndeamnă oamenii să se scalde doar în locuri dotate cu stații de salvare. Intrarea în apă în perioada vremii cu temperaturi ridicate prezintă pericol pentru viață. Un adevărat risc în perioada caldă îl reprezintă șocul termic, care apare atunci, când intrăm în apa rece, după o expunere prelungită la soare.

De asemenea, se interzice strict scăldatul după consumul băuturilor alcoolice.

Totodată, minorii trebuie să fie monitorizați permanent de către adulți.


Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 51 de persoane au fost salvate de la înec, iar 13 și-au pierdut viața în apele bazinelor acvatice.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Foc, fum și panică în localitatea Speia din raionul Anenii Noi: Un fost disco-bar a fost mistuit de flăcări uriașe

Foc, fum și panică în localitatea Speia din raionul Anenii Noi. Localnicii au trăit un adevărat șoc după ce clădirea unui fost disco-bar a fost cuprins de flăcări.

Publicat

Totul a avut loc în prima parte a zilei de 26 mai, pompierii fiind alertați puțin după ora 11.00. La fața locului au fost direcționate 5 echipaje de salvatori și pompieri, care, ajunși la fața locului au constatat că focul a cuprins mai multe bunuri materiale, dar și acoperișul unui fost disco – bar cu suprafața totală de 1200 de metri pătrați.

De circa două ore au avut nevoie pompierii ca să reușească să lichideze complet incendiul.  În timpul intervenției, aceștia au evacuat din interiorul clădirii o butelie de tip propan-butan, evitând astfel, producerea unei eventuale explozii.

Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, totuși focul a distrus circa jumătate din acoperișul clădirii, dar și mai multe bunuri materiale din interior, pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați.


Deocamdată, pompierii nu oferă detalii privind cauzele care au dus la izbucnirea flăcărilor. Toate circumstanțele vor fi stabilite în cadrul unei anchete.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 86 situații  de risc.


Citește mai departe

topul săptămânii