Rețele de socializare

Moldova

O nouă formă de înșelăciune îi lasă pe moldoveni fără bani! Companiile de microfinanțare obligate să restituite daunele

Trei companii de microfinanțare IuteCredit, Eucredit și SuperCredit au fost obligate de către Comisia Națională a Pieței Financiare să restituie solicitanților de credite 4,6 milioane de lei.

Publicat

În cazul IuteCredit, CNPF a solicitat restituirea sumei inițiale, debursate conform contractului de credit nr. 2020546 din 08.07.2022, fără revendicarea altor plăți prevăzute în contract (inclusiv dobânda, comisioane, taxe, penalități, dobânzi de întârziere și orice alt tip de plăți), transmite Bani.MD.

La EuCredit, CNPF a cerut, în termen de 10 zile lucrătoare, să fie achitate plățile regulatorii de funcționare restante și penalitățile aferente.

La SuperCredit situația e mai gravă. Compania a majorat nejustificat dobânda și a altor plăți prevăzute în contract (inclusiv dobânda, comisioane, taxe, penalități, dobânzi de întârziere și orice alt tip de plați). A încălcat modul de evaluare a bonității consumatorilor, dar și a cerințelor privind clasificarea activelor și calcularea mărimii provizioanelor pentru acoperirea pierderilor


Drept consecință, autoritatea de supraveghere a prescris administratorului entității respective, în termen de 30 de zile, să se conformeze necondiționat cerințelor regulamentare și să remedieze carențele constatate de misiunea de control, inclusiv în cazul a 75 contracte de credit scutirea debitorilor de a rambursa plăți (precum dobânda, comisioane, taxe, penalități, dobânzi de întârziere și orice alt tip de plați) în mărime de 4,5 milioane lei, dar și rambursarea în cazul a 29 contracte de credit pentru consumatori a sumei de circa 95 000 lei.


Advertisement

Moldova

/FOTO/ Un ucrainean căutat în SUA pentru răpire și șantaj, reținut la Comrat

Un ucrainean, anunțat în căutare internațională, pentru comiterea mai multor infracțiuni a fost reținut pe teritoriul țării noastre.

Publicat

Acesta a fost identificat de către inspectorii pentru Migrație pe teritoriul municipiului Comrat. Potrivit oamenilor legii, străinul fusese anunțat în căutare internațională de către organele de drept al Statelor Unite ale Americii pentru infracțiuni de răpire a unei persoane și șantaj. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în vederea inițierii procedurii de extrădare. Amintim că de la începutul anului 2023 până în prezent pe teritoriul Republicii Moldova, de către ofițerii de investigație ai IGM  au fost reținuți 24 cetățeni aflați în căutare locală și internațională.


Citește mai departe

Moldova

Un grup specializat în organizarea migrației ilegale, destructurat. O persoană din Briceni, reținută în urma perchezițiilor

Percheziții în raionul Briceni. Procurorii și polițiștii de frontieră au destructurat un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.

Publicat

Persoanele implicate aveau diferite roluri. Astfel că, aceștia ar fi creat o schemă criminală bine organizată, prin care organizau transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în Republica Moldova.

Din declarațiile ucrainenilor căzuți în plasa grupului criminal, s-a stabilit că victimele ar fi achitat sume de circa 3500 de euro, pentru a putea ajunge pe teritoriul țării noastre.

În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe mijloace financiare și obiecte care vor servi în calitate de probe în dosar.


Totodată, a fost reținut unu dintre membrii grupării, celelalte persoane implicate urmând a fi depistate de poliție.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Accident cumplit în raionul Sîngerei. Un motociclist de 26 de ani a decedat la fața locului

Un motociclist de 26 de ani a decedat într-un groaznic accident rutier. Totul a avut loc în noaptea de 7 iunie, în apropierea satului Prepelița, raionul Sîngerei.

Publicat

imagine simbol

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr de 26 de ani, locuitor al raionului Sîngerei, conducând motocicleta de model „Viper-Viktad”, pe drumul regional G-56, având în calitate de pasager o tânără de 19 ani locuitoare a raionului Telenești, din motive necunoscute, nu s-a isprăvit cu ghidajul derapând pe partea dreaptă a traseului lovindu-se într-un indicator rutier.

În urma traumelor primite, conducătorul motocicletei a decedat pe loc, iar pasagera a fost transportată la spitalul raional Sîngerei, pentru îngrijiri medicale.

Alte circumstanțe ale producerii accidentului rutier se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii