Rețele de socializare

Moldova

Un moldovean și doi cetățeni străini, prinși la frontieră cu acte false

Un conațional și doi cetățeni străini au fost depistați ieri, 23 ianuarie 2023, cu acte falsificate. Angajații Poliției de Frontieră cercetează cazurile sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Publicat

În PTF Cahul, la linia de control s-a prezentat un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 22 de ani, fiind pasager al rutei „Moldova – Spania”. În cadrul controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere care ar fi emis din numele autorităților Republicii Moldova. Cercetările amănunțite au stabilit că este falsificat. Din declarații, tânărul ar fi acceptat să preia actul, urmând să-l transmită altei persoane în țara de destinație.

În PTF Tudora, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al R. Turcia în vârstă de 54 de ani. Acesta a prezentat printre documente și permisul de conducere turcesc, care s-a dovedit a fi unul neveridic. La cele depistate, străinul nu a putut oferi o explicație, susținând că a obținut actul conform procedurilor legale.

La câteva ore diferență, în același punct de trecere, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un cetățean ucrainean de 36 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România pe numele unui cetățean român. În timpul controlului, polițiștii de frontieră au depistat indici de falsificare în certificatul de înmatriculare. Ca urmare a extinderii cercetărilor în comun cu Ofițerii FRONTEX , a fost depistat și un contract de comodat, care la fel era falsificat.


Atât actele cât și mașina au fost ridicate, iar persoanei i-a fost permisă trecerea frontierei în calitate de pieton.Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii