Rețele de socializare

Moldova

Polițiștii și salvatorii, pregătiți de Crăciun: câți vor activa și ce mesaj au pentru cetățeni

De Crăciun pe stil vechi, sute de polițiști și pompieri vor activa pentru a interveni la solicitările cetățenilor. Totodată, pentru a preveni şi combate evenimentele care pot afecta liniştea populației, angajații Ministerului Afacerilor Interne au venit cu mai multe recomandări.

Publicat

Poliția Republicii Moldova anunță pe 6 ianuarie că, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, sute de poliţişti sunt pregătiţi să acţioneze, scrie Newsmaker.MD.

Totodată, oamenii legii recomandă populației ca în mulțime, la concerte sau la târgurile de Crăciun, să nu lase copiii nesupravegheați pentru a evita orice risc de dispariţie, accidente de circulație sau răniri.

La fel, cetățenii sunt atenționați ca atunci când vor pleca de acasă să nu eticheteze pe rețelele de socializare locația unde merg.


Șoferilor li se atrage atenția să întrerupă deplasarea la primele semne de oboseală și să parcheze vehiculul într-un loc sigur.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează despre respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Responsabilii lăcașelor de cult sunt îndemnați să respecte regulile antiincendiare în special în noaptea de Crăciun.


Se mai menționează că de Crăciun pe stil vechi vor activa 450 de angajați Inspectoratului cu 150 unități de tehnică.


Advertisement

Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii