Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Mărturia exclusivă făcută de mama Mădălinei Cojocari, înainte de arest. Detalii despre ziua în care fetiţa a dispărut în SUA

Pentru prima oară, mătuşa Mădălinei, fetiţa dispărută în Statele Unite, a acceptat să vorbească despre cazul care a pus America pe jar. Femeia spune că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei.

Publicat

Mama i-ar fi spus că tatăl vitreg i-ar fi făcut rău. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani şi susţin că au urmărit sute de indicii şi au verificat 250 de case din uşă în uşă, scrie Antena3.RO.

Sora Dianei Cojocari, mama Mădălinei, a şi fost cea care a convins-o să reclame dispariţia fetiţei la Poliţie. Într-un interviu acordat în exclusivitate colegi noastre, Carmina Pricopie, mătuşa Mădălinei a relatat în detaliu ce i-a povestit sora sa despre ziua dispariției.


„- Când aţi vorbit ultima dată cu sora dumneavoastră?

Cu o zi înainte să fie închisă. Orientativ, nu ştiu, 13, 14.

– Decembrie?


Da. Decembrie. Atunci i-a spus că Mădălina e dispărută de trei săptămâni”.

Diana era singură în casa din Cornelius, Carolina de Nord. Îi vorbea cu teamă surorii spunându-i că cineva, poate chiar soţul, îi ascultă telefonul chiar în acel moment.

„- Ce v-a spus despre fetiţă?


Mi-a spus că nu-i fata şi că îi pare foarte rău de cele întâmplate şi dorinţa ei cea mare: să revină fata ei şi să o vadă şi nu ştiu. Să fie totul bine.

– V-a spus cumva ce presupune ea că s-ar fi întâmplat cu fetiţa?


– Presupune că el, dar cu mare frică îmi spunea toate momentele astea, cu o frică faţă de el, nu ştiu. Şi probabil, din înţelesele mele, când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune. Practic nu voia să-l învinuiască pe el cumva. Iată aşa înţeleg eu.

– Plângea la telefon?

– Da. Plângea! Plângea şi era supărată de cum s-a putut întâmpla una ca asta. Ea parcă nici nu realiza. Nu ştiu. Era foarte supărată şi. mai vorbeam un pic, iar plângea. Mai vorbeam un pic, iar plângea”.

Diana Cojocari i-a relatat însă surorii sale din Republica Moldova câteva detalii stranii. Că, în ziua de 23 noiembrie, ziua pe care Diana a indicat-o la Poliţie ca fiind data dispariţiei, s-a trezit ca după o anestezie generală.

Ea mi-a spus că s-a trezit dimineaţă cu o stare de vomă, de greaţă, de ameţeli, de dureri foarte mari de cap, şi primul lucru pe care l-a făcut, a mers în camera fetei, să vadă unde-i fata şi dacă ea se simte bine. Adică, dacă nu-i e rău la fel ca şi ei. Şi când a mers în cameră, a văzut că acolo nu-i nimeni. N-a vrut să spună Poliţiei.

Cu siguranţă că are temeri, are frici faţă de el. Nu ştiu, dar o frică atât de mare să ai, încât să nu zici nimic, că nu-i copilul. Nu pot să-mi dau seama. Eu ca mamă fiind, e foarte greu să-mi imaginez asta.

Dar, atunci când ai o frică şi o spaimă atât de mare, eu cred că are loc a fi şi aceasta. Mai ales cunoscând-o pe ea. Fiind sora mea, normal că ştiu ce prezintă.

– Îmi spuneaţi mai devreme că nu a dat-o dispărută la Poliţie imediat, dar că a căutat-o ea.

– A căutat-o ea, non-stop, practic zi şi noapte, cum a putut, nu ştiu, de una singură. Ea avea toată nădejdea şi şansele să o găsească ea, prin cartiere, prin toată zona unde ei locuiesc. Vă daţi seama! Ca o mamă. Mai ales că-i unica fiică a ei”.

Sora Dianei a fost cea care a convins-o să reclame la Poliţie dispariţia fetiţei.

– Când aţi vorbit cu ea, atunci pe 13, 14 decembrie, spuneaţi că plângea foarte tare şi că se temea foarte tare de el. V-a zis ceva anume despre soţul ei?

– Nu prea ne-a zis. Simţeam frica în sufletul ei, în cuvintele ei. Ea tot timpul spunea ceva şi pe urmă spunea: Dar, nu vreau să-l învinuiesc pe el! Nu vreau să… Nu ştiu. Adică ea, cumva, aşa spunea, se exprima într-un mod cumva, că ea, ca mamă, ar fi fost vinovată. Că ea. Cum a putut ea să permită să se întâmple astfel de situaţie. Iată aşa! Mai mult se mustra ea pe ea.

– Dumneavoastră ce i-aţi spus? I-aţi spus să meargă la Poliţie?

– Sigur că i-am spus. I-am spus, zic: “Diana! Dacă e vorba de copilul tău, nu poţi să stai tu să o cauţi, că America e mare! Acţionează! Du-te! Fă ceva! Şi ea imediat a plecat la şcoală, aşa am înţeles. A anunţat la şcoală despre dispariţia fetei. Şi, apoi, ea împreună cu şcoala au mers la Poliţie. Asta-i varianta corectă. Chiar dacă cineva scrie că şcoala a anunţat fără ca Diana să spună, nu-i adevărat. Deci Diana a mers la şcoală”.

Diana Cojocari i-a mai povestit şi că se simţea urmărită. Îi era teamă de soţul ei, americanul în vârstă de 60 de ani, depsre care credea că-i interceptează telefonul şi device-urile din casă.

„Ea credea tot timpul că cineva o urmăreşte. Asta tot ea îmi spunea despre asta. – Pe parcursul a doi ani ea aşa s-a exprimat că este urmărită de cineva, fie când petrece fata la şcoală, fie când pleacă la cumpărături”.

Pe 17 decembrie Diana Cojocari şi tatăl vitreg al Mădălinei au fost arestaţi pentru că nu au raportat dispariţia. Cazul a intrat şi în atenţia FBI, iar până acum anchetatorii au declarat public că au investigat 250 de piste şi au bătut la 245 de uşi în cautare de martori. S-a fixat şi o cauţiune pentru eliberarea celor doi sub supravghere electronică: 100 de mii de dolari pentru tatăl vitreg şi 250 de mii de dolari pentru Diana Cojocari.

“Alţii mai scriau, că am mai citit şi pe net-ul asta, că e violentă, alcoolică, narcotică, nu ştiu mai ce. Categoric nu! Ea vine dintr-o familie normală de intelectuali: tăticul e profesor şi mămica, contabilă. Toată viaţa lor au lucrat. Adică, noi nu venim de undeva, de la…”, a spus sora Dianei.

Niciun indiciu, nicio pistă, nimic nu a condus la găsirea Mădălinei Cojocari. Mătuşa sa spune, sub protecţia anonimatului, din Republica Moldova, că singura vină a Dianei e că nu s-a dus mai repede la Poliţie.

“Ea e o persoană foarte credulă, liniştită, deşteaptă, cumpătată. Eu rele nu pot să spun despre dânsa nimic. Şi toată lumea care zice că ar fi bolnavă psihologic, că şi-ar fi omorât copilul, eu subscriu cu mâna mea o sută de procente: EXCLUS! Categoric exclus! Deci nu şi iar nu!”, a mărturisit mătușa Mădălinei despre sora ei.

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean stabilit în Italia de câteva luni, percheziționat de poliție, după ce a tras mai multe focuri de armă din „amuzament”

Locuința unui moldovean din Padova a fost percheziționată, după ce acesta a împușcat în fereastra unui vecin. Bărbatul de 30 de ani, care locuia în Italia, obișnuia să tragă focuri de armă în perioada serii de la fereastra locuinței sale, dar și din curtea din spatele blocului. În cele din urmă, după vizita polițiștilor, moldoveanul buclucaș a rămas fără „jucării”.

Publicat

Conform presei italiene, oamenii legii au fost sesizați de către localnicii din zonă, care raportaseră că de câteva săptămâni, bărbatul s-ar fi amuzat seara și noaptea, împușcând prin regiunea blocului în care închiria un apartament, potrivit TV8.md.

Recent, în urma unei împușcături a străpuns fereastra unei clădiri din apropiere. Oamenii legi au cules mărturiile și au identificat apartamentul în care locuia de câteva luni moldoveanul, pasionat de arme de foc.

În ultimele luni, bărbatul achiziționase două pistoale și o pușcă cu aer comprimat cu muniție aferentă, pe care polițiștii le-au confiscat.Citește mai departe

Diaspora

Bătrână din Italia, violată de badanta moldoveancă. Îngrijitoarea voia „să scoată diavolul din ea”

Tribunalul din Florența a condamnat o moldoveancă în vârstă de 37 de ani la 9 ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de viol și vătămare corporală împotriva bătrânei pentru care lucra ca badantă. După efectuarea pedepsei, femeia moldoveancă va fi expulzată de pe teritoriu Italiei, informează La Nazione.

Publicat

Moldoveanca va trebui să plătească, de asemenea, o despăgubire de 25.000 de euro, stabilită în mod echitabil de către judecători, pensionarei în vârstă de 93 de ani, care s-a constituit parte civilă în proces alături de avocata Serena Borghigiani.

Fiindcă avea probleme de deplasare, cei trei copii ai pensionarei i-au angajat o badantă, prin intermediul unei agenții specializate.

Faptele au avut loc pe 1 noiembrie 2021, chiar în prima zi de serviciu a îngrijitoarei.


În acea zi, badanta a rămas singură acasă cu pensionara și ar fi imobilizat-o pe pat, spunându-i că trebuie „să scoată diavolul din ea” pentru că ar fi fost posedată. Apoi a violat-o. Nu este specificat în detaliu cum s-a petrecut acest lucru, cert este că îngrijitoarea a fost condamnată sub acuzația de violență sexuală agravată și vătămare a unei femei în vârstă.

Sursa: rotalianul.com


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din R. Moldova care a jefuit o bancă din Austria, în urmă cu 19 ani, a fost prins în România

La aproape 19 ani de la jaful unei bănci din Austria, autoritățile l-au prins pe cel de-al doilea autor.

Publicat

Bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în România și deja extrădat în Austria, transmite Stirileprotvr.ro.

Jaful asupra băncii din Gries im Sellrain (districtul Innsbruck-Land) a avut loc în data de 8 septembrie 2004 și fost comis de doi bărbați. Al doilea autor, un cetățean moldovean acum în vârstă de 38 de ani, a fost arestat zilele trecute în România și deja extrădat în Austria.

Cei doi făptași purtau căști de motocicliști în momentul jafului, iar unul era înarmat cu pistol cu ​​gaz. O singură angajată a băncii era în clădire în acel moment și a fost amenințată cu arma și constrânsă să predea o sumă de bani tâlharilor. Hoții au fugit cu 18.000 de euro, cu un scuter pe care îl furaseră în Innsbruck. La scurt timp, ei au aruncat scuterul pe marginea șoselei.


Autoritățile au efectuat percheziții în aceeași zi, unul dintre cei doi, un cetățean rus, fiind depistat și arestat într-o zonă nelocuită din Sellrain. Al doilea bărbat a reușit să scape.

Ulterior, după câteva ore, au fost arestați un bărbat și o femeie, cetățeni moldoveni, considerați complici. Cei doi bărbați au fost condamnați la câțiva ani de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck, iar femeia a fost achitată.

În 2021, după 17 ani de la jaf, un alt complice căutat în baza unui mandat de arestare al UE a fost arestat în Ucraina. Cetățeanul moldovean a spionat banca în prealabil și a ținut de pază în timpul jafului. El a fost deja condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck.


La aproape 19 ani de la jaf, a fost arestat și al doilea făptuitor direct, care era căutat cu mandat european de arestare. Bărbatul a fost arestat în România și se află acum în închisoarea din Innsbruck. Cetăţeanul moldovean, în vârstă acum de 38 de ani, a fost audiat de oficiali din cadrul Oficiului Poliţiei Criminale de Stat, iar acesta și-a recunoscut fapta.

Citește mai departe

topul săptămânii