Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Declarațiile bunicului fetiței moldovence dispărute în SUA. Cine este vinovatul, din punctul lui de vedere

La aproape 30 de zile de la dispariția Mădălinei, fetiței de 11 ani, care locuia împreună cu mama sa în Statele Unite ale Americii, bunicul acesteia nu-și poate găsi liniștea. Chiar dacă nu a văzut-o demult nici pe fiica sa Diana și nici pe Mădălina, acesta vorbea cu ele prin intermediul rețelelor de socializare, iar vestea că nepoata lui ar fi dispărut l-a lăsat stupefiat.

Publicat

Victor Cojocari a spus că de fiecare dată când vorbea cu fetele, acestea păreau fericite, așa că nu avea suspiciuni. Bărbatul recunoaște însă că soțul Dianei era împotrivă ca ea să comunice cu rudele ei din Moldova și de cele mai dese ori ei vorbeau când bărbatul nu era în preajmă, scrie TVN.md.

„Toată vremea mai sunam și era la volan, îmi spunea că mergem la munte, iaca aici e aproape oceanul, nu departe sunt munții. Deci ca o familie fericită? Da, mergem în parcul cutare, mergem să ne odihnim acolo”, a spus Victor Cojocari, bunelul fetiței dispărute.

Victor Cojocari spune că a comunicat cu fiica sa la sfârșit de octombrie, iar de atunci ea nu l-a mai sunat.

„Dar cu nepoata nu ați discutat niciodată? Am discutat, ea puțin știe română, mă saluta, toată vremea venea și mă saluta, bunelul salut, nu am avut probleme așa, ultima dată undeva la sfârșit de octombrie am vorbit. Ceva a fost la mijloc că ea totuși a fost furată, a fost luată de cineva”, a mai declarat Victor Cojocari.


Bunicul Mădălinei spune că fiica lui a fost cea care a comunicat la școală că fetița a dispărut, doar că el nu a putut să spună de ce totuși a făcut-o la aproape o lună după dispariția copilei. Bărbatul bănuiește că nepoata sa a fost răpită, iar tatăl ei vitreg ar putea ști mai multe decât a comunicat polițiștilor.

„Acolo a fost ceva la mijloc între ambii soți, fiind-că așa am înțeles că el nu ia dat voie să comunice să se ducă și să vină nicăieri și ea până la urmă a reușit să anunțe la școală profesorii, fiind-că fata nu era ore și după profesorii au anunțat autoritățile”, susține bunicul.

Părinții Dianei au divorțat încă de pe când ea era o copilă. După divorțul lor aceasta a plecat din localitate cu mama sa. Vecinii care o țin minte spun că au rămas șocați când au aflat că fiica ei a dispărut în asemenea circumstanțe. Majoritatea au aflat despre dispariția copilei de pe internet sau de la televizor.


„- Nu știm nimic.
– Dar pe fiica lui cea mai mare nu o cunoașteți?
– Tot nu, știu că ei au trăit la etaj, pe urmă au trecut la Chișinău, nu vă pot spune nimic.”

„Am auzit ceva în privința la asta, dar pe facebook am văzut și atât, în rest nu știu nimic.”


„Băieții la lucru, ei îmi spuneau că iată a dispărut fetița de 11 ani. Dar așa, de unde să știm noi, dacă noi aici și ea acolo peste hotare, peste ocean.”

Fetița de 11 ani nu a fost găsită până în prezent. Aceasta ar fi dispărut pe 23 noiembrie. Agenții FBI au efectuat săpături în curtea casei și au extins căutările cu o barcă pe lacul Cornelius, din localitatea în care trăia fetița cu mama și tatăl său vitreg. Părinții sunt acuzați că nu au anunțat la timp dispariția copilei. Pentru fiecare dintre ei a fost stabilită o cauțiune de 100.000 de dolari. Recent autoritățile din SUA au publicat ultimele imagini cu fetița în autobuzul școlar, care au fost făcute pe data de 21 noiembrie, în jurul orei 17.00.


Moldova

/VIDEO/ Procurorii au arestat averile membrilor unui grup infracțional. Sechestre de 23,5 milioane de lei.

Sechestre de peste 23,5 milioane de lei. Procurorii PCCOCS, în colaborare cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA au aplicat arest pe case, apartamente, terenuri și mașini de lux ce aparțineau membrilor unui grup criminal organizat din Chișinău și Cahul.

Publicat

Unele bunuri erau înregistrate pe numele unor rude apropiate ale suspecților. Potrivit procurorilor, cei 15 membri ai grupării, cu vârste între 24 și 64 de ani, inclusiv trei femei, sunt învinuiți de contrabandă și spălare de bani. Începând cu 2017, aceștia ar fi comis spargeri în locuințe și magazine de bijuterii din mai multe țări europene, cum ar fi Franța, Germania, Italia, Belgia, Danemarca și Suedia. Ulterior, bijuteriile, ceasurile de lux, armele, bicicletele și alte bunuri de valoare furate erau ulterior introduse ilegal în Republica Moldova și vândute pe piața neagră. Banii erau ulterior spălați prin achiziția de imobile și mașini de lux, unele cu valoare de peste 2,5 milioane de lei. Dacă dosarul ajunge în instanță, bunurile sechestrate ar putea fi confiscate. Urmărirea penală este în desfășurare.


Citește mai departe

Moldova

Incendiu în centrul capitalei. Un local din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost cuprins de flăcări.

Un incendiu de proporții a izbucnit în apropiere de Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală. Nouă echipe de pompieri și salvatori au intervenit, fiind activat nivelul sporit de intervenție.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, incendiul ar fi izbucnit într-un local situat în parc.
La fața locului au intervenit de urgență primele echipe de salvatori. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că localul ardea cu flacără deschisă, cu riscul extinderii incendiului către clădirile vecine.
Pentru gestionarea situației, au intervenit nouă echipe de pompieri și salvatori, fiind creat statul major pentru coordonarea intervenției.
În prezent, salvatorii lucrează la fața locului pentru localizarea și lichidarea incendiului. Până la acest moment, nu au fost raportate victime.
IGSU va reveni cu detalii.



Citește mai departe

Moldova

Carabinier, prins cu șpagă. Acesta a fost reținut în flagrant cu mită de 450 de euro.

Un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri din nordul țării a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA în timp ce primea o mită de 450 de euro. Omul legii a ajuns pe mâna CNA în urma unui denunț. Potrivit acestuia, carabinierul ar fi pretins banii pentru soluționarea unui caz contravențional aflat în gestiunea poliției.

Publicat

Mai exact, este vorba de un proces în cadrul căruia urma a fi aplicată o amendă pentru parcarea interzisă a unui automobil pe care bănuitul ar fi promis să o diminueze la valoarea minimă. În schimbul a 450 de euro, acesta ar mai fi susținut că poate influența inspectorii de patrulare să elibereze automobilul plasat la parcarea specială, să achite amenda, taxa pentru evacuare și să rețină pentru sine o parte pentru serviciile de intermediere. Planul a eșuat însă, în data de 2 mai, ofițerii CNA și procurorii au reținut în flagrant carabinierul în momentul primirii banilor, suma de 450 de euro fiind depistată asupra sa. Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii din Bălți. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii