Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ O familie cu patru copii din raionul Fălești riscă să ajungă în stradă, după ce a cumpărat o casă pusă sub sechestru

O familie cu patru copii din satul Glinjeni, raionul Fălești, riscă să ajungă în stradă. Casa pe care au cumpărat-o s-a dovedit a fi sechestrată, iar proprietara refuză să întoarcă banii spunând că cei 8800 de euro achitați au fost doar o arvună.

Publicat

Sursa foto: NordNews

Familia Marcu a văzut casa într-un anunț pe facebook. Au decis să o cumpere la prețul indicat de 9800 de euro, scrie NordNews.

„În luna ianuarie a acestui an, fiind în România, căutam o casă. A venit soțul, a găsit casa respectivă pe internet, pe facebook. Casa se vindea în rate. A fost cu câțiva martori, a văzut casa, după care s-a înțeles cu proprietara că îi dă un avans de 4000 de euro, după care o să achităm câte 500 de euro pe lună. Casa se vindea cu 9800 de euro. Noi am achitat 4000 în ianuarie, iar din februarie am început să dăm câte 500 de euro”, a declarat Olesea Marcu.

La început, soții Marcu aveau o relație apropiată cu proprietara, care a reușit să le câștige încrederea. Doar că de fiecare dată, femeia găsea motive pentru a nu perfecta actele pe bunul imobiliar.


„Când am cerut doamnei să ne facă actele la notar, pe caz de boală ne amâna, până ne-a amânat toată vara. În august ne-a promis că ne face actele, că s-a înscris la cadastru. Pe 22 august a venit și ne-a anunțat că casa este sechestrată, iar ea nu a știut. Ne-a permis să facem orice schimbare, să ne apucăm de gospodărie, dumneaiei ne dă cuvântul că ne face actele. Noi am tăiat doi pomi de nuc din fața casei care erau periculoși pentru copii. Acum, dumneaei cere despăgubiri și refuză categoric să ne facă actele”, a adăugat mama celor patru copii.

Rudele familiei spun că aceasta este o schemă gândită de Stela Brumari și că soții Marcu nu sunt primii care au fost trași pe sfoară de ea.

„Noi știm cazul ei, această casă este pusă în gaj, ea este sub sechestru la executor. Anterior, doamna a vândut casa altei persoane din raionul Ungheni de la care a luat 4000 de euro arvună. Cu familia respectivă au convenit un preț de 8500 euro, iar doamna când a adunat încă 4500 euro, a chemat-o să meargă la notar pentru a face actele. Atunci, dumneaei a spus că nu vrea să o mai vândă și a dat afară oamenii din casă”, a spus mătușa femeiei.


Olesea Marcu nu mai știe unde să apeleze pentru ca să i se facă dreptate.

„Noi am fost și la primar și la polițist, noi am fost și la Procuratură, am depus deja plângere pe cazul acesta. Noi avem 4 copii și cred că 8800 de euro sunt bani mulți, mai ales în situația noastră, când soțul meu lucrează peste hotare”, a mai spus femeia.


Primarul și localnicii condamnă acțiunile consătenei lor și speră că familia Marcu nu va ajunge pe drumuri.

„Cunoaștem că a dat o sumă mare de bani, dar când vine la dumneaei face probleme. De câteva ori s-a întâmplat. Nu vrea să-i dea banii, doar strigă.00:22 MUSCA 00:43 Este multă lume care nu-i iubește, adică majoritatea din deal, din mahala”, a menționat Cristian Fediuc.


„Primăria nu are nicio legătură cu acest caz. Acesta este litigiu civil între două părți. Ei între ei s-au înțeles. A pus-o la evidență pe doamnă, apoi au scos-o de la evidență, ca să-și poată aranja copilul la grădiniță. Pur omenește s-a procedat foarte urât cu doamna cu patru copii”, a spus primarul, Viorel Zarija.

Reporterii Nordnews au încercat să vorbească cu proprietara casei, dar aceasta a refuzat să comunice cu presa.

Între timp, oamenii legii declară că pe acest caz a fost deschis un dosar penal.
„Cazul dat a fost înregistrat de către Inspectoratul de Poliție Fălești. La moment oamenii legii au pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a menționat ofițerul de presă, Eugenia Molceanov.

Juriștii îndeamnă oamenii să fie prudenți atunci când decid să-și procure o locuință, iar primul pas pe care trebuie să-l facă un potențial cumpărător este să verifice bunul imobil la Cadastru.

„Partea care procură, pentru a se asigura în caz de transmitere a banilor în mod parțial, semnează un antecontract, un contract de intenție, care se autentifică notarial. În cazul în care acest imobil pe viitor se constată că este sechestrat sau poate este vândut, atunci partea are dreptul să se adreseze în judecată pentru a beneficia de careva despăgubiri. În cel mai rău caz se întocmește un contract de arvună”, a afirmat Tatiana Boldesco, avocat.

Familia Marcu spune că vor să-și facă dreptate cât mai curând posibil, pentru ca cei patru copii ai lor să nu rămână fără acoperiș deasupra capului deja în primăvară.

Moldova

Noi detalii în cazul omorului tinerei gravide de 19 ani. Expertiza a demonstrat că principalul suspect ar fi abuzat sexual victima

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani, gravidă în luna a șasea, omorâtă cu sânge rece după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

Expertiza efectuată de medicii legiști ar confirma că suspectul ar fi  întreținut cu ea relații sexuale, în noaptea când ar fi fost răpită de acesta, apoi ucisă. Despre asta anunță postul TVR Moldova care citează surse confidențiale, apropiate anchetei.

Prin urmare, conform acestor surse, expertiza a demonstrat că învinuitul ar fi întreținut relații sexuale în mod pervers.

Amintim că victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în şase luni, a urcat în data de 12 aprilie într-o mașină de ocazie la o stație de așteptare a transportului public din orașul Orhei, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţanii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară, în vârstă de 45 de ani.


Acesta se află în arest preventiv, iar în cadrul ședinței de judecată unde i-a fost prelungit arestul, avocatul acestuia a declarat că suspectul pledează nevinovat. Acesta este pus sub învinuire în trei capete de acuzare: răpire, viol şi omor intenţionat al unei femei însărcinate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea crimă este detenţia pe viaţă.


Citește mai departe

Moldova

Un angajat al Spitalului raional Leova, bănuit că lua remunerări sistematice de la pacienți. Au fost ridicate 6.500 de euro și 27.000 de lei

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

Publicat

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Citește mai departe

Moldova

O femeie de 56 de ani a decedat într-un groaznic accident, la Băcioi. Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier dramatic în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie de 54 de ani a murit, iar un bărbat de 60 de ani se află în stare critică la spital, după ce mașina în care se aflau a fost tamponată în plin de un microbuz.

Publicat

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 12 iulie, pe traseul ce leagă localitatea de capitală. Potrivit poliției, bărbatul rănit se afla la volanului unei mașini și ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere de pe acostament.

În acel moment însă, un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, a tamponat mașina violent. Preliminar a fost stabilit faptul că, șoferul microbuzului se deplasa regulamentar.

În urma impactului extrem de puternic automobilul a fost transformat într-un morman de fiare, iar șoferul și pasagera sa au suferit multiple traumatisme. Cei doi au fost transportați de urgență la spital, însă femeia a decedat la scurt timp.


Bărbatul se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Oamenii legii au deschis un proces penal pe marginea acestui caz și desfășoară investigații amănunțite pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii