Rețele de socializare

Moldova

Doi bărbați din Ucraina, un funcționar al BMA și complicele său – cercetați pentru facilitarea intrării ilegale a ucrainenilor în Moldova și falsificarea șederii lor legale

Marți, ofițerii Poliției de Frontieră de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul Sud, au desfășurat percheziții la Cahul, în biroul de serviciu, în automobilul și la domiciliul unui angajat al Biroului Migrație și Azil, cu funcție de conducere.

Publicat

Acestuia i-a fost înaintată acuzarea de către procurorii PCCOCS, oficiul Sud, pentru organizarea migrației ilegale a ucrainenilor, care intrau ilegal în țară, în octombrie 2022. Potrivit datelor din dosarul penal, clienții achitau a câte 2.000 euro pentru intrarea ilegală în țară și a câte 350 euro pentru partea relevantă legalizării pachetului de documente.

Cetățenii din Ucraina ajungeau în Moldova prin implicarea unui ucrainean reținut anterior și plasat în arest. Acesta traversa cu solicitanții hotarul spre Moldova, în afara punctelor de trecere a frontierei, prin Valea Perjei, contra banilor. Urmare a perchezițiilor, la acesta au fost depistate sumele de bani primite – a câte 2000 euro pentru fiecare din cei doi clienți, care au fost stabiliți de autoritatea de investigație.

În Moldova clienții erau preluați de un alt bănuit – cetățean moldovean din Ceadâr-Lunga, care-i caza în orașul în care domicilia, pentru ca mai apoi să-i transporte la Cahul. Acolo, aceștia au fost „consiliați” de un alt cetățean al Ucrainei, cu rolul de responsabil pentru perfectarea documentelor necesare ieșirii legale din Moldova spre România, care ulterior a fost reținut și plasat în arest.


Ca ultimă etapă infracțională, aceștia au fost transportați spre ieșirea – de această dată – „legală” din țară, la punctul de trecere a frontierei Cahul de către angajatul cu funcție de răspundere al Biroului Migrație și Azil de la Sud. Funcționarul le-a oferit și el sfaturi pentru comunicarea cu polițiștii de frontieră și i-a somat să nu divulge faptul că aceștia l-ar cunoaște.

Cei patru au vârste cuprinse între 36 și 49 de ani și sunt membri ai unui grup infracțional transfrontalier, care este investigat în continuare, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Moldova

Cruzime fără margini în capitală: Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc. Medicii luptă pentru viața lui

Publicat

Un câine a fost aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Chișinău. Potrivit Poliției, totul a avut loc duminică, 21 iulie, pe str. Muncești din sectorul Botanica.

Câinele a fost dus la o clinică veterinară. La moment, acesta e în stare gravă, iar medicii luptă pentru viața lui, se arată într-un mesaj transmis pe adresa UNIMEDIA.

„Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea individului care a comis această faptă. A fost inițiată o anchetă, iar în dependență de toate circumstanțele și starea animalului, va fi luată o hotărâre conform legislației”, a declarat ofițera de presă, Natalia Stati.


Cei care doresc să contribuie la tratamentul câinelui și să ofere sprijin financiar pentru îngrijirea acestuia pot contacta următoarele date:

0691 66 250;
Maib – 5397 0200 6124 1350 – Svetlana Catana;
Victoriabank – 4779 1800 0856 5476 – Svetlana Catana;
PayPal – Animalterra77@gmail.com.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați

Tragedii în lanț, în nordul țării. Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48 ani au decedat electrocutați.

Publicat

Primul caz a avut loc pe 20 iulie, în localitatea Chirileni din raionul Sîngerei. Acolo un tânăr de 19 ani a fost găsit decedat pe o stradă din sat. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul ar fi murit în urma electrocutării.

În ziua următoare, pe 21 iulie, în satul Mărcăuți din raionul Briceni un bărbat de 48 de ani a fost găsit decedat după ce s-ar fi electrocutat.

Pe ambele cazuri au fost pornite cercetări, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-au produs tragediile.


Amintim că săptămâna trecută, o fetiță de 11 ani a murit, iar un băiat de 6 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce ambii s-au electrocutat într-un parc din Capitală. Incidentul s-a produs în timp ce copiii se jucau lângă un stâlp ale cărui cabluri nu erau izolate corespunzător.

Potrivit medicilor, starea băiatului s-a ameliorat, el fiind transferat din secția de reanimare, în Secția de Neurologie.


Citește mai departe

Moldova

Se află în reanimare: Medicii oferă detalii despre starea copilei de un anișor, lovită de o mașină în timp se afla în brațele tatălui ei

Accident șocant pe traseul Chișinău-Orhei-Bălți. Vă atenționăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional.

Publicat

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada într-un loc interzis, având în brațe fetița sa de numai un anișor. Micuța a supraviețuit și se află în stare gravă la spital. Accidentul a avut loc în seara de 21 iulie, nu departe de intrarea în orașul Orhei.

Potrivit oamenilor legii la volanul automobilului se afla un tânăr de 20 de ani. Pentru că zona unde s-a produs tragedia nu este iluminată, șoferul a observat prea târziu victimele, și le-a luat pe capotă. Din nefericire, medicii veniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 34 de ani. Acesta a decedat pe loc.

Fetița lui de un anișor a fost inițial transportată în stare gravă la Spitalul Raional Orhei, după care, dusă cu Aviasanul la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Maxim CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: Starea la internare se califică ca gravă, pacienta a fost internată în secția de reanimare și terapie intensivă unde se află până în prezent sub supraveghere medicală.

Presa scrie că bărbatul decedat activa în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în calitate de tehnician-radiolog de urgență.

Șoferul mașinii nu era băut în momentul accidentului, mai menționează oamenii legii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii