Rețele de socializare

Moldova

Un cetățean al Ucrainei a fost trimis pe banca acuzaților, suspectat de organizarea migrației ilegale

Un cetățean al Ucrainei a fost trimis pe banca acuzaților, suspectat de organizarea migrației ilegale. Acesta a primit statut de învinuit, iar dosarul său a fost trimis spre examinare judecătorilor.

Publicat

Amintim că incidentul a fost înregistrat la data de 18 octombrie, în urma unei intervenții operative în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Copceac din sudul țării. Cetățeanul ucrainean în vârstă de 31 de ani, domiciliat în regiunea Ismail (Ucraina), a fost reținut în flagrant după ce ar fi organizat intrarea ilegală a unui ucrainean pe teritoriul Republicii Moldova.

Din declarațiile victimei, bănuitul i-ar fi cerut 4000 dolari pentru ca ultimul să-i faciliteze trecerea frontierei din Ucraina în Moldova, destinație finală fiind România. În cadrul percheziției automobilului bănuitului, a fost depistată suma de patru mii dolari, a cărei proveniență se cercetează.

Atât valuta, cât și mijlocul de transport au fost ridicate, până la luarea deciziei finale. Dacă va fi găsit vinovat, străinul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 5 ani.


Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii