Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Opt furturi, patru tâlhării, un jaf și o mașină răpită. Ce infracțiuni mai are la activ tânărul din Cahul, reținut pentru tâlhărie la Hîncești

Tânărul de 23 de ani, domiciliat în satul Taraclia de Salcie, raionul Cahul, reținut la 15 noiembrie după ce a intrat în casa unei femei din localitatea Bălceana, raionul Hîncești riscă ani grei de închisoare, fiind suspectat de comiterea unui șir de infracțiuni patrimoniale, pe întreg teritoriul țării.

Publicat

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de ofițerii de investigații ai INI, în comun cu polițiștii din Cahul, Hîncesti și IP Rîscani a mun.Chișinău, s-a stabilit că suspectul are la activ 8 furturi, 4 tâlhării, un jaf și o răpire de automobil, săvârșite în perioada lunilor august – noiembrie curent.

Acesta, identifica locuințe unde locuiau femei în etate, le urmărea câteva zile, după care pătrundea în domiciliul acestora, imobilizându-le și amenințându-le cu obiecte periculoase, le deposeda de mijloace bănești și bijuterii din aur.

Grație acțiunilor speciale de investigație şi intervenției prompte a polițiștilor, la 15 noiembrie curent, suspectul au fost reținut, iar asupra sa au fost depistate o parte din bunurile sustrase.


Audiat de polițiști, tânărul și-a recunoscut vina.

Suspectul este reținut pe un termen de 72 de ore, dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsă cu închisoare de la 11 până la 14 ani.

Menționăm că suspectul se afla în căutare de către IP Cahul din anul 2017 pentru furt.


În continuare polițiștii întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și implicarea acestuia la comiterea altor infracțiuni, comise pe teritoriul țării.

 
Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii