Rețele de socializare

Moldova

Incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului din municipiul Chișinău: Patru echipe de pompieri au luptat cu focul

Pompierii au avut misiunea de a interveni complex la lichidarea unui incendiu produs într-un atelier de prelucrare a lemnului de pe strada Traian 1/7 din localitatea Budești a municipiului Chișinău.

Publicat

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 13 noiembrie 2022. Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:30. La fața locului de urgență au fost trimise 4 echipaje de salvatori și pompieri.

Ajunși la destinație, angajații IGSU au stabilit că arderea are loc într-un rezervor de prelucrare a rumegușului de lemn cu suprafața de 24 m2. Pompierii au avut misiunea de a localiza incendiul, fără ca acesta să obțină răspândire la întregul atelier de producere.

Datorită intervenției operative și eficiente a echipelor de pompieri și salvatori a fost salvat atelierul de prelucrare a lemnului cu suprafața totală de 600 m2. Mai mult, angajații IGSU prin acțiunile exercitate au evitat răspândirea arderii, reușind localizarea incendiului la ora 08:10.


În urma incendiului produs, administratorul în vârstă de 57 de ani a primit arsuri de gradul II pe față, ulterior acesta a fost preluat de serviciul de asistență medicală urgentă și transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă ” din municipiul Chișinău. Focul a fost complet lichidat la ora 09:39.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii