Rețele de socializare

Moldova

ANSA a inițiat controale inopinate la mai multe abatoare/unități de sacrificare și producerea cărnii

Inspectorii din cadrul aparatului central al Agenției, în comun cu Direcțiile Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor au inițiat mai multe controale la abatoare/unități de sacrificare și producerea cărnii.

Publicat

Unele din principalele neconformități constatate:

Menținerea unității într-o stare igienică necorespunzătoare;
Materialele, utilajele, instalațiile şi echipamentele, care vin în contact cu produsele alimentare, nu sunt igienizate eficient și dezinfectate.
Neimplementarea unui sistem eficient de analiză a riscurilor şi punctele critice de control (HACCP)
Nerespectarea regulilor specifice de igienă a produselor alimentare de origine animală
Lipsa spațiului separat, cu amenajări corespunzătoare, pentru curățarea, spălarea şi dezinfectarea mijloacelor de transport utilizate pentru animale vii;
Igienizarea și dezinfecția se face cu o frecvență care nu permite evitarea oricărui pericol de contaminare etc.

Ca urmare a neconformităților constatate vor fi întreprinse următoarele măsuri:


Întocmirea proceselor-verbale cu privire la contravenție
Restricționarea și interzicerea introducerii pe piață a cărnii materii prime neconforme;
Suspendarea autorizaţiei sanitare veterinare de funcţionare pentru unitățile care nu respectă condiţiile de autorizare;

Totodată, ANSA va iniția anchete interne de serviciu cu privire la activitatea medicilor veterinari responsabili pe domeniul certificării sanitar veterinare.

Acțiunea este în desfășurare, controalele vor continu…


În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;


e-mail: sesizare@ansa.gov.md.

 Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii