Rețele de socializare

Moldova

La un pas de tragedie: O femeie copiii ei minori s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

La un pas de tragedie. O femeie de 34 de ani și copiii ei de 9 și un anișor au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 09 noiembrie, în jurul orei 21.30, într-un apartament din orașul Orhei. La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a stabilit că trei persoane, o femeie în vârstă de 34 de ani, o minoră de 9 ani, dar și un băiat de un an au primit intoxicație cu monoxid de carbon.

O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația cu gaze emanate de la coșul defect al cazanului conectat la gazele naturale. Incendiu în locuință nu s-a produs. Mama și copiii săi au primit îngrijirile la fața locului după care au fost transportate la spitalul raional.

La moment viața persoanelor este în afara oricărui pericolului.


În acest context, salvatorii și pompierii îndeamnă încă o dată oamenii înainte de a conecta cazane și alte sisteme de încălzire să le verifice cu un specialist. În caz de situații de risc, persoanele trebuie să apeleze la numărul scurt 112.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii