Rețele de socializare

Moldova

Fostul sportiv și autoritate criminală Ion Șoltoianu a fugit din țară imediat după ce și-a primit sentința

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, găsit vinovat pentru huliganism, după ce a amenințat cu arma un tânăr, în urma unui conflict pornit în scara blocului, din cauza unui câine, a părăsit Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de surse demne de încredere. Șoltoianu a plecat din țară după ce prin sentința Judecătoriei Buiucani, cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, nu i-a fost aplicată nicio măsură de restricție.

Publicat

„Odată cu eliberarea condamnatului din sala de judecată, instanța nu i-a impus obligația de a se prezenta în fața autorității judecătorești, deși, de regulă, o astfel de obligație este dispusă”, au declarat pentru TV8.md reprezentanții PCCOCS.

Decizia de condamnare a lui Ion Șoltoianu la plata unei amenzi de 1500 de lei pentru huliganism agravant a fost pronunțată de magistratul Gheorghe Bălan, cel care a aspirat la un fotoliu în CSM, însă a fost primul candidat care nu a trecut de pre-vetting, după ce nu a depus la timp declarația de avere.

De altfel, judecătorul a mai dispus recunoașterea lui Șoltoianu vinovat de purtarea și păstrarea unei arme de foc. Pentru această infracțiune, lui Șoltoianu i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare într-un penitenciar de tip semiînchis, de 1 an, 3 luni și 7 zile. S-a dispus, de asemenea, calcularea pedepsei din data de 31 octombrie, ziua emiterii sentinței, cu includerea în acest termen a timpului reținerii și arestării preventive din 13 martie 2022 până în 30 octombrie 2022.


Totodată, instanța a dispus reducerea pedepsei lui Ion Șoltoianu cu 232 de zile și eliberarea imediată de sub arest în legătură cu executarea termenului pedepsei, cu anularea arestării preventive.

Am solicitat un comentariu de la magistratul Gheorghe Bălan privind fuga lui Șoltoianu. Acesta a intrat la o ședință și ne-a închis ușa în nas.

Ion Șoltoianu a ajuns, din nou, pe mâna poliției, în luna martie curent, după ce ar fi amenințat cu arma soției sale un vecin de-al lor, care ieșise să-și plimbe câinele. Conflictul ar fi pornit, după ce ultimul ar fi intrat cu patrupedul în scara blocului. Fostul kickboxer a fost condamnat și în octombrie 2013, la 14 ani de închisoare, după ce, în 2011, l-a împușcat pe fostul polițist și om de afaceri Ion Stratulat, la o terasă din centrul Capitalei.


Acesta a fost eliberat în august 2019, după ce a obținut o hotărâre de judecată, prin care a fost eliberat pentru condițiile inumane și degradante în care a fost deținut.


Advertisement

Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii