Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Scandal între un șofer și polițiștii de patrulare. Automobilistul fost încătușat. Reacția INSP

Scandal ca la ușa cortului, în capitală. Un șofer s-a luat la ceartă cu polițiștii de patrulare care intenționau să-i evacueze mașina.

Publicat

Despre caz a fost relatat pe o rețea de socializare.

Autorul postării scrie că șoferul ar fi parcat în curte și a urcat până la apartament ca să ia niște chei. Când a revenit, polițiștii de patrulare erau deja la fața locului și l-au anunțat că au chemat evacuatorul ca să-i ia mașina din cauza că a parcat neregulamentar.

Șoferul ar fi refuzat să iasă din mașina sa și a rugat oamenii legii să întocmească procesul verbal, însă să nu-i evacueze mașina, deoarece el se află în interior.


Autorul postării scrie că asta ar fi dus la izbucnirea unui conflict aprig, ia în rezultat, șoferul a fost scos cu forța din mașină și încătușat.

Contactat telefonic pentru o reacție, ofițerul de presă de la INSP, Natalia Golovco, a declarat că Inspectoratul Național de Securitate Publică s-a autosesizat în baza unei secvențe video apărută pe rețelele de socializare, unde un șofer opune rezistență și nu permite ofițerului de patrulare să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.


În acest context, INSP precizează că sâmbătă, 25 iunie, polițiștii de patrulare au intervenit în urma unui apel la numărul 112, cu privire la blocarea pe strada Alba Iulia din capitală.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constat că șoferul a blocat accesul pentru celelalte automobile. Polițiștii au încercat prin diferite metode de a identifica șoferul, însă acesta a fost de negăsit. Astfel, conform procedurii au solicitat intervenția evacuatorului. După întocmirea tuturor actelor, șoferul s-a apropiat de polițiști și a refuzat ridicarea mașinii, dar și achitarea taxei pentru serviciile evacuatorului.

Conducătorul auto nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor așa cum prevede legislația, astfel polițiștii au aplicat mijloacele speciale.


Ulterior, persoana a fost dusă la IP Buiucani pentru a fi stabilită identitatea și documentat pentru nesubordonare în baza art. 336 Cod Contravențional, care amendă de la 1050 la 2250 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau cu arest contravențional de la 10 la 15 zile.

Reamintim tuturor conducătorilor de vehicule, conform Hotărârii de Guvern, în situaţia în care a fost întocmit procesul-verbal de ridicare a mijlocului de transport şi a fost începută procedura de ridicare, iar în acest moment proprietarul, posesorul sau reprezentantul lor se prezintă la mijlocul de transport ridicat, mijlocul de transport poate fi restituit doar după achitarea taxei pentru serviciile de ridicare/transportare a mijloacelor de transport prevăzute în anexă. În acest caz, în procesul-verbal de ridicare a mijlocului de transport se va consemna faptul restituirii mijlocului de transport proprietarului, posesorului sau reprezentantului acestora.


Moldova

Caz tragic, la Comrat: Un minor a decedat după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni

Tragedie fără margini pentru o familie din Comrat. Un băiat de 17 ani și-a pierdut viața, în timp ce făcea exerciții la o bară de tracțiuni.

Publicat

Cazul dramatic s-a întâmplat în seara de 24 iunie, în municipiul Comrat.

Potrivit poliției, băiatul se afla pe un teren de joacă, iar la un moment dat a decis să facă exerciții la o bară de tracțiuni.

Din nefericire, în timp ce exersa, adolescentul ar fi căzut și din cauza traumelor grave a decedat.


Martorii incidentului nefast au alertat imediat poliția și ambulanța, dar medicii nu au putut decât să constate decesul adolescentului.

Oamenii legii au inițiat un proces penal pe marginea acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Beți și iresponsabili: Mai mulți șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, unii încercând să mituiască polițiștii

Iresponsabili și beți la volan. Câțiva bărbați s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Hîncești fiind beți criță la volan.

Publicat

Topul îl deține un bărbat de 48 de ani, care a fost oprit de oamenii legii pe o stradă din comuna Lăpușna. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,23 miligrame per litru alcool în aerul expirat.

Beat criță a fost prins și un biciclist de 35 de ani, care se deplasa pe traseu. Bărbatul a recunoscut că se află în stare de ebrietate avansată, lucru confirmat și de alcooltest.

În stare de ebrietate la ghidonul unei motociclete a fost prins și un tânăr de 20 de ani, pe o stradă din satul Voinescu. Acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 1,19 miligrame per litru.
În același timp, pe o stradă din Cărpineni un motociclist de 21 de ani se deplasa pe traseu, fiind de asemenea în stare de ebrietate avansată.


Și la Ocnița inspectorii de patrulare au tras pe dreapta un motociclist de 40 de ani.

În timpul documentării, a ieșit la iveală faptul că motocicleta nu era înmatriculată corespunzător, iar bărbatul nu deține permis de conducere. Pe lângă toate, motociclistul se afla și în stare de ebrietate avansată, cu 0,93 de miligrame per litru vapori de alcool în aerul expirat. După cele descoperite bărbatul a încercat să mituiască oamenii legii, fapt pentru care va fi sancționat penal.

Alte două tentative de mituire a inspectorilor de patrulare au fost înregistrate în capitală.


De această dată un șofer de tir în vârstă de 37 de ani conducea un camion înmatriculat necorespunzător, iar un bărbat de 45 de ani a încălcat limita de viteză în Ialoveni.

În toate cazurile oamenii legii au inițiat procese penale.


Citește mai departe

Moldova

Un șofer de BMW, beat criță, a provocat un accident de groază, la Cahul. Un minor de 17 ani a decedat

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat.

Publicat

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.


Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime.


Citește mai departe

topul săptămânii