Rețele de socializare

Moldova

Un polițist de la Sîngerei, condamnat la pușcărie pentru luare de mită

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord informează că, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sîngerei din 17 iunie 2022, un inspector din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă în mărime de 4 000 unități convenționale, echivalentul a 200 mii lei, cu aplicarea pedepsei complementare sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani, pentru complicitate la corupere pasivă .

Publicat

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord informează că, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sîngerei din 17 iunie 2022, un inspector din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă în mărime de 4 000 unități convenționale, echivalentul a 200 mii lei, cu aplicarea pedepsei complementare sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani, pentru complicitate la corupere pasivă .

Potrivit actului de învinuire, inspectorul vizat este acuzat că, la 30 ianuarie 2020, acționând în complicitate cu un ofițer de investigații, tot din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, au pretins și au primit ilegal de la denunțător, suma de 6000 lei, pentru a nu transmite materialele acumulate în privința acestuia organului de urmărire penală responsabil să investigheze acțiunile sale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de droguri, precum și pentru a nu-i întocmi acestuia un proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri fără prescripția medicului.

Precizăm că, în procesul examinării cauzei penale, inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate și în condițiile date, cauza penală în privința acestuia s-a examinat în procedură generală.


În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

În partea ce se referă la cea de-a doua persoană implicată, cu statut de ofițer de investigații, deoarece acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-o procedură separată, fiind examinată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală. Astfel, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sîngerei din 23 decembrie 2020, ofițerul de investigații vizat a fost condamnat închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, cu amendă în mărime de 3000 unități convenționale, echivalentul a 150 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 5 ani.

Totodată, ținem să menționăm că, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 6000 lei, anexați la materialele cauzei, ca bunuri rezultate din infracțiune.


Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Advertisement

Moldova

Accident grav, la Durlești: O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital

Accident violent în orașul Durlești din municipiul Chișinău. O șoferiță de la volanul unei Tesla a ajuns la spital.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, în dimineața de 28 martie, la ora 08:06 a parvenit informația pe faptul că pe strada păcii 29 s-a produs accident rutier  soldat cu deteriorarea vehiculelor și o persoană traumatizată.

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că conducătorul automobilului de model Tesla, o femeie în vârsta 37 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul cu prioritate și ca rezultat s-a ciocnit cu automobilul de model Renault, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani. În urma impactului, Tesla a fost proiectată în automobilul de model Volvo care era parcat la marginea drumului.

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar șoferița de Tesla a fost preluată de serviciul medical de urgență.


Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție: Șoferul încerca să scape pentru că e condamnat la 15 ani de închisoare

Urmărire cu implicarea a 5 echipaje de poliție. Șoferul se eschiva de oamenii legii, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

Publicat

Astăzi, în timpul monitorizării de către polițiști a circulației rutiere, pe str. A. Mateevici din capitală a fost observat un șofer care conducea neuniform un Renault.

La somarea de a stopa mașina, bărbatul de la volan a accelerat și a creat nenumărate situații de accident în trafic, continuându-și cu viteză excesivă deplasarea și efectuând manevre periculoase, ceea ce a creat și mai multe bănuieli polițiștilor.

Pentru stoparea acestuia au fost implicate 5 echipaje de poliție.


După jumătate de oră de urmărire bărbatul a fost reținut. Acesta are 43 de ani și este originar din Bubuieci.

Bărbatul se eschiva de organele de drept, după ce a fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și fals în acte.

Acesta a fost condamnat și pe teritoriul României pentru contrabandă.


 


Citește mai departe

Moldova

Examen eșuat: O mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto

Examen eșuat. Într-o intersecție din orașul Cahul, o mașină pentru examinarea viitorilor șoferi a tamponat lateral un automobil ce aparține unei școli auto.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 martie, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu. Imaginile de la locul impactului au devenit virale, internauții făcând haz de necaz. Mulți dintre ei au scris în comentarii că cel mai probabil examenul auto a fost picat.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele coliziunii și cine se face vinovat.


Citește mai departe

topul săptămânii