Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Vindeau ilegal sol fertil. Doi „comercianți” de pe strada Calea Basarabiei, amendați de IPM

Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a organizat razii în vederea contracarării acțiunilor de comercializare și transportare ilicită a resurselor naturale, cât și a altor contravenții de mediu în sectoarele municipiului Chișinău.

Publicat

Astfel, în perimetrul străzii Calea Basarabiei, și traseul Chișinău-Orhei sensul giratoriu de la Cricova, municipiul Chișinău au fost efectuate verificări.

În rezultat, fost depistate 2 cazuri de comercializare a stratului superior de sol fertil, urmare a decopertării neautorizate a acestuia, prin încheierea proceselor-verbale cu privire la contravenţie în baza art. 120 Cco al RM, iar suma totală a amenzilor aplicată făptașilor constituie 2100 lei.

Au fost depistate două autocamioane unul pe strada Calea Basarabiei altul pe traseul Chișinău-Orhei sensul giratoriu de la Cricova, încărcate cu sol fertil, abandonate de către posesori, acțiunile respective precum, comercializarea stratului de sol fertil, este interzis potrivit art.33, Cod Funciar, nr.828 din 25.12.1991, iar faptele nominalizate constituind şi obiectul contravenției prevăzute de art.263 alin. (1) și art.267, Cod Contravențional, ce ține de competența Organelor Afacerilor Interne, potrivit art.400, Cod Contravențional.


Inspecția pentru Protecția Mediului Chişinău, în temeiul art.440 alin.(6) Cod Contravenţional, urmează să solicite intervenţia organelor de poliţie, în scopul identificării și stabilirii vinovăției/nevinovăției a acestora.

Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, informează că, astfel de razii de control se vor mai desfăşura şi toate cazurile depistate de inspectorii de mediu, precum comercializarea și transportarea ilicită a resurselor naturale inclusiv, substanțele minerale utile solide, produse lemnoase, a stratului de sol fertil, vor fi documentate, iar persoanele care încalcă legea, sunt supuse răspunderii contravenţionale.Moldova

/VIDEO/ La ghidon, băut și fără permis. Un motociclist a rămas fără vehicul și riscă pedeapsă contravențională

Refuza să se conformeze cerințelor legale. Un tânăr de 20 de ani a fost prins în stare avansată de ebrietate la ghidonul unei motociclete. Totul a avut loc în seara de 4 iulie, în localitatea Cricova.

Publicat

Polițiștii de patrulare care monitorizau situația rutieră în zonă au observat o motocicletă fără numere de înmatriculare ce era ghidată de un tânăr neechipat corespunzător. Oamenii legii au somat motociclistul, ultimul însă și-a continuat drumul în speranța că va scăpa de urmărire. În cele din urmă, el însă a fost oprit și s-a stabilit că la ghidon se afla un tânăr de 20 de ani.

În timpul documentării polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, dar și se simțea un miros specific de alcool, așa că tânărul originar din Chișinău a trecut testarea alcoolscopică. Rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În rezultat, oameni legii au pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii