Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Peste 30 de tentative de trafic ilegal, prevenite de vameși într-o săptămână

În perioada 11 – 18 iunie 2022, angajații Serviciului Vamal au prevenit 34 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

Publicat

Inspectorii postului vamal Leușeni, au prevenit șaptesprezece tentative dintre acestea, care în rezultatul controlului vamal au depistat următoarele bunuri nedeclarate organului vamal: tehnică pentru bucătărie, printre care frigider, mașină de spălat vase, hotă – toate noi, motocicletă dezasamblată, biciclete electrice, piese auto noi și uzate, cafea, fistic, articole vestimentare, încălțăminte, ochelari, parfumuri, articole cosmetice, articole chimice de menaj, mărfuri pentru electricitate în asortiment, module în asortiment, crucifix vechi susceptibil de a face parte din patrimoniul cultural, ș.a.

Bunuri nedeclarate printre care: cauciucuri și piese auto noi, articole vestimentare, produse cosmetice și de igienă, produse chimice – toate în cantități comerciale, imprimantă industrială, pastile incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Sculeni, Palanca, Tudora, Chișinău (PVI, Poșta) precum și de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal.

Funcționarii din cadrul posturilor vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău, în conlucrare cu inspectorii chinologi, au contracarat patru tentative de scoatere ilegală din țară a peste 91 240 de țigarete, care urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.


În consecință, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:
• 82 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive);
• 28 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei (de la 60 la 90 de unități convenționale), cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.


Moldova

Accident de coșmar, la Comrat: Un motociclist de 17 ani a decedat după ce s-a izbit într-un autocamion

Accident de coșmar la ieșirea din satul Chirsova, raionul Comrat. Un adolescent de 17 ani a decedat după ce s-a izbit cu motocicleta pe care o conducea într-un autocamion.

Publicat

Impactul a avut loc în seara de 25 iulie, aproape de ora 20.00. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IGP, Mariana Bețivu, minorul ghida o motocicletă fără număr de înmatriculare și se deplasa pe un drum secundar.

Ajungând în intersecție, acesta a încercat să iasă pe drumul cu prioritate fără a se asigura, iar în rezultat, s-a izbit în plin într-un autocamion. Vehiculul de mare tonaj era condus de un bărbat de 31 de ani.

Din nefericire, în urma impactului puternic, motociclistul a decedat pe loc, până la sosirea medicilor de pe ambulanță. Șoferul camionului a fost testat la alcoolemie, rezultatul demonstrând că acesta nu consumase băuturi spirtoase.


Vehiculele au fost ridicate și transportate la parcarea specială în municipiul Comrat. Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Tânăra căutată de mai multe zile de rude și poliție, găsită în Chișinău: Ce spune poliția

Tânăra în vârstă de 29 de ani, dispărută din data de 20  a fost găsită vie și nevătămată în municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul de Poliție Orhei. 

Publicat

Potrivit oamenilor legii, aceasta este în afara oricărui pericol.

Amintim că pe 20 iulie, tânăra mamă a doi copii a dispărut fără veste. După 3 zile în care au încercat să o găsească cu forțele proprii, rudele acesteia s-au adresat la poliție.

Ea a fost căutată atât de polițiștii din Chișinău, cât și de cei din Orhei, unde se presupunea că s-ar fi îndreptat dispăruta.


Citește mai departe

Moldova

Grav accident în raionul Nisporeni: Un șofer a ajuns la spital după ce a ieșit pe contrasens și s-a izbit într-o altă mașină

Pe 23 iulie 2023, în jurul orei 09:43, pe traseul M-1 “Leușeni-Chișinău”, în apropiere de satul Bolțun, a avut loc un accident rutier soldat cu o persoană rănită.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către Mariana Bețivu, ofițer de presă de la IGP, un bărbat de 44 de ani, aflat la volanul unui Opel Corsa, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens, lovind frontal un Toyota Rav-4 condus de un șofer de 71 de ani.

Impactul a fost puternic, iar șoferul Opelului a necesitat îngrijiri medicale de urgență. Testul alcoolscopic al conducătorului Toyota a indicat un rezultat de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, iar celui rănit i-au fost prelevate probe biologice pentru analize suplimentare.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale acestui accident, încercând să stabilească ce a dus la ieșirea pe contrasens a Opelului.



Citește mai departe

topul săptămânii