Rețele de socializare

Moldova

Percheziții la un sector al Poliției de Frontieră într-un dosar ce vizează trecerea ilegală a hotarului. Reacția IGPF

Ofițerii DGT Sud a CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au efectuat mai multe percheziții la sediul unui sector al Poliției de frontieră Sud. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul unei dosar pornit pe abuz de serviciu, comis în interes material, cu trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

​Potrivit datelor anchetei, doi polițiști de la Direcția Regională „Sud” a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt bănuiți că, începând cu luna februarie 2022 și până în prezent, abuzând de situația de serviciu, ar fi tolerat acțiunile ilegale ale doi bărbați și ale altor persoane, neidentificate la moment, manifestate prin transportarea ilegală de pește și alte mărfuri în și din Ucraina, cu ajutorul unei bărci cu motor pe lacul Etulia. Aceștia ar fi traversat ilegal frontiera de stat, eludând în mod sistematic controlul vamal.

Percheziții au fost operate, atât la sediul unui sector al Poliției de frontieră Sud, în care sunt vizați doi polițiști de frontieră, precum și la domiciliile și automobilele a doi bărbați documentați în acest caz. Drept urmare, au fost ridicate mai multe documente și alte mijloace de probă, care urmează a fi analizate în cumul. Cei patru bărbați au fost escortați la CNA pentru audieri.

Concomitent, în timpul desfășurării acțiunilor de urmărire penală, procurorii și ofițerii anticorupție au depistat în zona de frontieră alte șapte persoane, care nu dețineau un permis de acces și nu se regăseau în Registrul persoanelor cu permis de acces în zona de frontieră. Pentru documentarea acestui caz, a fost solicitat echipajul poliției de frontieră.


În reacție, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a scris pe pagina oficială a instituției a scris că „Autoritatea de frontieră s-a autosesizat pe marginea cazului publicat astăzi de către Procuratura Anticorupție cu referire la perchezițiile de la un sector al Poliției de Frontieră  și a inițiat o ancheta internă. Reiterăm că instituția de frontieră nu tolerează astfel de cazuri și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a investiga echidistant orice abuz în serviciu, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției”.

Totodată, Poliția de Frontieră anunță că va acorda suportul necesar organelor procuraturii pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.Advertisement

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Detalii șocante despre decesul copilului de trei luni, aruncat peste geam de tatăl său. Ce spun martorii care au depistat cadavrul bebelușului

Detalii noi în cazul copilului de trei luni, care a decedat luni seara, după ce tatăl l-ar fi aruncat peste geam. Potrivit poliției, în timpul producerii tragediei de pe strada Alba Iulia din Capitală, mama nu se afla acasă. Oamenii legii deocamdată refuză să spună motivul pentru care tatăl și-ar fi omorât copilul.

Publicat

Cazul a provocat mai multe reacții pe rețelele de socializare, iar unii martori descris situația de la fața locului, scrie Realitatea.MD.

„Am văzut cu ochii mei copilașul jos la pământ, cuvinte nu ajung pentru a descrie tragedia.
Când mama copilului a trecut indiferentă pe lângă ambulanță, unde îngerașul se zbătea între viață și moarte și nu a dat o lacrimă, nu a cerut să își vadă copilul și calmă a urcat în mașina poliției. Prea mare tragedie, piciorușele celea micuțe, când le-am văzut, lacrimile curgeau necontenit Dumnezeu să te primească în împărăția sa suflet nevinovat”, a scris Angela Malic.


Precizăm că luni, în data de 4 iulie, un bărbat de 28 de ani, de origine străină, a fost reținut pentru comiterea unui omor.

Acesta și-ar fi aruncat pruncul de doar 3 luni pe geam, de la etajul 4 al unui bloc de locuit din sectorul Buiucani din Chișinău.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor. Angajații poliției de comun cu procurorul urmează să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii