Rețele de socializare

Moldova

Executor judecătoresc din Chișinău și doi complici ai săi, trimiși pe banca acuzaților pentru deposedarea ilegală de apartament a unui bărbat

Procuratura Anticorupție, informează că, a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui executor judecătoresc din Chișinău și doi complici ai săi, care sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz de putere (art.327 alin.(2) din Codul penal).

Publicat

Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că, executorul judecătoresc, activând în circumscripția mun. Chișinău, în aprilie 2018 a primit la executare documentul executoriu prin care s-a dispus încasarea solidară de la doi debitori a datoriei în sumă de 43 495 lei, contractată de la o organizație de micro finanțare.

În continuare, executorul judecătoresc stabilind în cursul măsurilor de executare silită, precum că unul dintre cei doi debitori este proprietarul unic al unui apartament cu două odăi, amplasat în mun. Chișinău, abuzând de atribuțiile de serviciu ale funcției sale, profitând de impasul financiar de moment al debitorilor, a elaborat un plan infracțional, constând în organizarea unei licitații trucate în scopul deposedării arbitrare a debitorului de dreptul de proprietate asupra bunului imobil în cauză și dobândirea acestuia la un preț esențial diminuat celui de piață.

În acest scop i-a atras în schema infracțională și pe cei doi complici ai săi, unul dintre care era fratele fostei sale soții, iar cel de-al doilea era în calitate de persoană interpusă.


Prin urmare, deși cei doi debitori au achitat în diferite tranșe o mare parte din datoria acumulată, executorul judecătoresc, contrar prevederilor legale a aplicat sechestrul asupra apartamentului, după care a purces la realizarea efectivă a planului său de deposedare arbitrară a debitorului de dreptul de proprietate asupra bunului imobil în cauză și dobândirea acestuia la un preț esențial diminuat celui de piață de către fratele fostei sale soții.

În rezultatul desfășurării licitației trucate bunul imobil a fost adjudecat, conform planului infracțional dinainte stabilit, de către fratele fostei soții a executorului judecătoresc, la prețul de 119 119 lei, acesta fiind un preț subevaluat esențial de cel puțin trei ori, din valoarea de piață stabilită în anul 2019, care constituia suma de 416 136,82 lei.

În cele din urmă, în scopul tăinuirii urmelor acțiunilor sale ilegale, efect al abuzului de împuterniciri, dar și pentru a crea un impediment pentru debitor în cazul revendicării și apărării în instanța de judecată a dreptului de proprietate asupra bunului imobil, executorul judecătoresc l-a determinat și convins pe un alt complice al său ca acesta să accepte cumpărarea fictivă a acestui bun imobil, al cărui beneficiar real rămânea în continuare fratele fostei sale soții.


În așa mod, prin implementarea acestei scheme infracționale, partea vătămată a fost deposedată ilegal de dreptul de proprietate asupra apartamentului, cauzându-i un prejudiciu material considerabil, egal cu valoarea reală de piață a acestui bun imobil, în mărime de 416 136,82, care se atribuie la categoria proporțiilor deosebit de mari.

La demersul procurorilor, cu autorizarea judecătorului de instrucție, în scopul reparării prejudiciului material cauzat prin infracțiune a fost pus sub sechestru ½ cotă parte din proprietatea în devălmășie asupra apartamentului în litigiu, al cărui valoare de piață, conform evaluării din februarie 2020, constituie 393 800 lei (cota-parte de ½ constituind 196 900 lei).Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Detalii șocante despre decesul copilului de trei luni, aruncat peste geam de tatăl său. Ce spun martorii care au depistat cadavrul bebelușului

Detalii noi în cazul copilului de trei luni, care a decedat luni seara, după ce tatăl l-ar fi aruncat peste geam. Potrivit poliției, în timpul producerii tragediei de pe strada Alba Iulia din Capitală, mama nu se afla acasă. Oamenii legii deocamdată refuză să spună motivul pentru care tatăl și-ar fi omorât copilul.

Publicat

Cazul a provocat mai multe reacții pe rețelele de socializare, iar unii martori descris situația de la fața locului, scrie Realitatea.MD.

„Am văzut cu ochii mei copilașul jos la pământ, cuvinte nu ajung pentru a descrie tragedia.
Când mama copilului a trecut indiferentă pe lângă ambulanță, unde îngerașul se zbătea între viață și moarte și nu a dat o lacrimă, nu a cerut să își vadă copilul și calmă a urcat în mașina poliției. Prea mare tragedie, piciorușele celea micuțe, când le-am văzut, lacrimile curgeau necontenit Dumnezeu să te primească în împărăția sa suflet nevinovat”, a scris Angela Malic.


Precizăm că luni, în data de 4 iulie, un bărbat de 28 de ani, de origine străină, a fost reținut pentru comiterea unui omor.

Acesta și-ar fi aruncat pruncul de doar 3 luni pe geam, de la etajul 4 al unui bloc de locuit din sectorul Buiucani din Chișinău.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor. Angajații poliției de comun cu procurorul urmează să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii