Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Dosarul drogurilor ascunse sub tricou

Cazul ucrainencei de 30 de ani prinsă la frontiera Palanca cu 1,4 kg de PVP, lipite de corp, ia amploare.

Publicat

Polițiștii și procurorii au reținut încă 5 moldoveni, implicați în schema de contrabandă. Amintim că investigațiile au început în aprilie, iar la mijloc de mai, polițiștii de frontieră au reținut o femeie care avea lipite de corp cu ajutorul unui bandaj lombar și ascunse sub tricou mai multe pachete cu droguri. După aproximativ o lună, forțele de ordine anunțase că au reținut încă doi cetățeni ai Ucrainei, de 18 și 24 de ani, implicați în aceeași schemă. Aceștia fusese atunci prinși în flagrant când plasau droguri în ascunzișuri. Iar recent, forțele de ordine au identificat încă cinci suspecți, cetățeni ai țării noastre, care ar face parte din aceeași grupare.

Ei aveau rolul de ambalatori și depozitari de droguri, iar unul din aceștia era responsabil de vânzarea lor prin intermediul magazinelor online.

În total, membrii grupului ar fi introdus prin contrabandă în Moldova peste 10 kg de narcotice care ar valora pe piața neagră circa 3.000.000 lei. În urma percheziționării a tuturor celor 8 suspecți, forțele de ordine au depistat marijuana, mefedronă, amfetamină, cântare electronice și peste două mii de pachețele autosigilante pentru depozitarea produselor ce urmau să fie puse ilegal în circuit.


Totodată, oamenii legii au reușit să scoată din circuit cantități importante de mefedronă, amfetamină și cocaină, care erau puse în vânzare în cinci magazine online. La moment, cei opt bănuiți sunt plasați în arest preventive, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 15 ani de detenție.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Râșcani: Vehiculul a fost distrus în totalitate

Ghinion pe capul unui automobilist din orașul Rîșcani. Mașina sa a luat foc în locul unde și-ar fi parcat-o.

Publicat

Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 23 iunie, chiar în centrul orașului. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În acestea se poate vedea mașina cuprinsă de flăcări și învăluită de fum, dar și un echipaj al pompierilor, care încearcă să domolească incendiul.

Potrivit datelor preliminare, automobilul fusese parcat de proprietar în acel loc, iar din motive deocamdată neclare vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a distrus complet salonul automobilului, care, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației.


Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii împreună cu polițiștii vor investiga cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Irigări și ferme ilegale. Agricultori din Drochia, amendați

Irigări ilegale și ferme construite lângă bazinele acvatice. Începutul sezonului nu s-a lăsat fără abateri, comise de agricultori.

Publicat

În unul dintre cazuri, inspectorii de mediu din Drochia au constatat că un agricultor din satul Chetrosu iriga terenul său agricol cu apă din lac fără a avea autorizațiile necesare.

Astfel, el s-a ales cu o amendă de 1200 lei. Într-un alt caz, în aceeași localitate inspectorii de mediu au depistat o mini-fermă pentru creșterea animalelor, improvizată ilegal lângă bazinul acvatic.

De această dată, amenda a constituit 900 de lei.


În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de protecție a mediului unde locuiesc, iar dacă au devenit martori ai unor infracțiuni de mediu să anunțe autoritățile locale sau să apeleze la 112 pentru ca persoanele care se fac responsabile să fie trase la răspundere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră salvată de pompieri

Striga după ajutor prin geam, în timp ce locuința în care se afla era învăluită de fum. Este situația îngrozitoare în care s-a pomenit o fetiță de numai nouă anișori, în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de23 iunie, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc de pe strada Andrei Doga din capitală. La fața locului au intervenit 3 echipe de salvatori. Ajunși la destinație pompierii au stabilit că de la bucătăria unui apartament de la etajul trei al blocului ieșea un fum dens.

Angajații IGSU au constatat că ușa locuinței este încuiată, de aceea salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a acesteia.

Când au pătruns în interior, pompierii au stabilit că fumul toxic era generat de aragazul conectat. Micuța a fost evacuate în cel mai scurt timp din apartament și predată medicilor de pe ambulanță, veniți la fața locului. Din fericire, copila a suferit doar o intoxicație ușoară, iar la moment viața ei este în afara oricărui pericol.


În momentul când s-a întâmplat nenorocirea, părinții fetei se aflau la serviciu, ea fiind acasă de una singură.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști, în cadrul unei anchete.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii