Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Tragedie în stânga nistrului. Un copil a fost la un pas de moarte

Nenorocirea s-a întâmplat în dimineața de 11 iulie, în jurul orei 09:00. Doi copii de 16 și 13 ani au plecat la pescuit în lacul din proximitatea satului Parcani. După ceva timp, adolescentul a decis să-și schimbe locul.

Publicat

Ce s-a întâmplat în continuare nu se știe cu siguranță. Potrivit presei locale, băiatul de 13 ani a comunicat că, atunci când prietenul său se muta în alt loc, a avut loc un bliț de lumină puternică. Cel mic s-a speriat și s-a ascuns în iarba înaltă.

După ceva timp, băiatul de 13 ani s-a ridicat și a observat că prietenul său e la pământ, iar când s-a apropiat de el a văzut că acesta are multiple ars.uri pe corp. Băiatul i-a sunat imediat pe chiriașii lacului. Aceștia ajuns la fața locului  au chemat imediat ambulanța și poliția. Totodată aceștia au încărcat victima în mașină și au condus spre ambulanță. Pe drum, victima a fost predată medicilor.

În consecință, adolescentul de 16 ani a primit arsuri pe 95% din corp. Medicii spitalului din Bender au fost nevoiți să-l intoducă pe minor în comă artificială și să-l conecteze la un aparatul de ventilare artificială a plămânilor. În stare stabilă, extrem de gravă, acesta a fost transportat la centrul de combustie din Chișinău.


totodată, milițienii din regiune au investigat locul incidentului. Potrivit versiunii preliminare, în momentul în care adolescentul de 16 ani a aruncat undiță în apă, acesta ar fi agățat firele electrice de înaltă tensiune care treceau pe lângă lac. Acestea ar fi căzut lângă copil. Drept urmare, acesta ar fi fost electrocutat cu o intensitate de 110 kilovolți.

Mai multe cartiere din Bender, inclusiv partea centrală a orașului, au rămas fără curent din cauza avariei firelor electrice. Sursa de alimentare a fost restabilită în decurs de o oră.

Incidentul este investigat în continuare de milițienii din regiune.


Moldova

Caz tragic, la Comrat: Un minor a decedat după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni

Tragedie fără margini pentru o familie din Comrat. Un băiat de 17 ani și-a pierdut viața, în timp ce făcea exerciții la o bară de tracțiuni.

Publicat

Cazul dramatic s-a întâmplat în seara de 24 iunie, în municipiul Comrat.

Potrivit poliției, băiatul se afla pe un teren de joacă, iar la un moment dat a decis să facă exerciții la o bară de tracțiuni.

Din nefericire, în timp ce exersa, adolescentul ar fi căzut și din cauza traumelor grave a decedat.


Martorii incidentului nefast au alertat imediat poliția și ambulanța, dar medicii nu au putut decât să constate decesul adolescentului.

Oamenii legii au inițiat un proces penal pe marginea acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Beți și iresponsabili: Mai mulți șoferi au fost prinși în stare de ebrietate, unii încercând să mituiască polițiștii

Iresponsabili și beți la volan. Câțiva bărbați s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Hîncești fiind beți criță la volan.

Publicat

Topul îl deține un bărbat de 48 de ani, care a fost oprit de oamenii legii pe o stradă din comuna Lăpușna. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,23 miligrame per litru alcool în aerul expirat.

Beat criță a fost prins și un biciclist de 35 de ani, care se deplasa pe traseu. Bărbatul a recunoscut că se află în stare de ebrietate avansată, lucru confirmat și de alcooltest.

În stare de ebrietate la ghidonul unei motociclete a fost prins și un tânăr de 20 de ani, pe o stradă din satul Voinescu. Acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 1,19 miligrame per litru.
În același timp, pe o stradă din Cărpineni un motociclist de 21 de ani se deplasa pe traseu, fiind de asemenea în stare de ebrietate avansată.


Și la Ocnița inspectorii de patrulare au tras pe dreapta un motociclist de 40 de ani.

În timpul documentării, a ieșit la iveală faptul că motocicleta nu era înmatriculată corespunzător, iar bărbatul nu deține permis de conducere. Pe lângă toate, motociclistul se afla și în stare de ebrietate avansată, cu 0,93 de miligrame per litru vapori de alcool în aerul expirat. După cele descoperite bărbatul a încercat să mituiască oamenii legii, fapt pentru care va fi sancționat penal.

Alte două tentative de mituire a inspectorilor de patrulare au fost înregistrate în capitală.


De această dată un șofer de tir în vârstă de 37 de ani conducea un camion înmatriculat necorespunzător, iar un bărbat de 45 de ani a încălcat limita de viteză în Ialoveni.

În toate cazurile oamenii legii au inițiat procese penale.


Citește mai departe

Moldova

Un șofer de BMW, beat criță, a provocat un accident de groază, la Cahul. Un minor de 17 ani a decedat

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat.

Publicat

Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu, inversându-se.

În rezultat, pasagerul minor, fără centura cuplată, a fost aruncat din automobil, iar în urma traumelor primite a decedat.

Șoferul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul testului a arătat o concentrație de 0,81 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.


Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim părinților să supravegheze minorii, să monitorizeze unde și cu cine pleacă, dar și absența lor de la domiciliu la ore târzii.

În context amintim că alcoolul la volan și necuplarea centurii de siguranță pot face victime.


Citește mai departe

topul săptămânii