Rețele de socializare

Moldova

Acte falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Un cetățean ucrainean a apelat la o agenție pentru a-și perfecta un permis de conducere fantezist, iar în punctul de trecere a frontierei Sculeni a aflat că nu este un document veridic și riscă cercetare penală. În punctul de trecere a frontierei Leușeni un conațional a fost depistat cu o carte de identitate românească cu semne clare de falsificare.

Publicat

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, șoferul ucrainean de 42 de ani a prezentat permisul de conducere internațional, însă defapt actul nu este recunoscut de niciun stat. Acesta a declarat că și-a perfectat documentul în baza unui permis de conducere autentic prin intermediul unei agenții contra sumei de 500 de euro.

Într-un alt caz, un tânăr de 34 de ani, din raionul Criuleni, este cercetat pentru deținerea unei cărți de identitate românești falsificate. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Germania și în cadrul controlului suplimentar a fost depistat documentul cu pricina.
Audiat, bărbatul a menționat că a intrat în posesia actului cu ajutorul unui cunoscut, pentru care a plătit 150 de euro. Cu ajutorul acestui act călătorul spera peste hotare să se angajeze mai ușor în câmpul muncii.

Ambele documente au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.Moldova

Incident de groază, la Ștefan Vodă: O fetiță de numai un anișor a fost ucisă de o vacă

Publicat

O copilă de doar un an a decedat în această seară după ce a fost lovită de o vacă. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ștefan Vodă, scrie Deschide.MD.

Potrivit datelor preliminare, imediat ce a fost lovită de animal, rudele fetiței au apelat la Serviciul 112. Cu regret, copilul a decedat în drum spre spital.

Cazul este investigat de polițiști în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii incidentului.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Laborator de droguri”, depistat într-un apartament din Bender: Proprietarul riscă pușcărie

Un bărbat de 43 de ani cu antecedente penale și-ar fi transformat apartamentul din Bender în speluncă de droguri.

Publicat

Potrivit milițienilor din regiune, bărbatul primea la el acasă „musafiri” care preparau și consumau substanțe interzise. Acesta a fost reținut după ce vecinii s-ar fi plâns că din apartamentul său se emană un miros insuportabil.

Veniți la fața locului în amiaza de 27 iunie, milițienii din regiune i-au găsit în locuință pe proprietar și pe încă doi bărbați, vizual sub influența drogurilor, care preparau substanțe narcotice. În bucătărie au fost depistate și utilaje pentru preparare, dar și o seringă cu o dos de opium.

Investigațiile continuă, iar proprietarul apartamentului riscă până la 3 ani de pușcărie.


echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr a ucis o bătrână, iar cadavrul l-a ascuns într-o movilă cu bălegar, la Telenești

Un tânăr a fost reținut în această după-amiază fiind suspectat că a ucis cu sânge rece o femeie. Crima a avut loc în weekend, în localitatea Tîrșiței din raionul Telenești.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, ar fi un tânăr de 20 de ani care a fost încătușat de oamenii legii fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă de 76 de ani, scrie Deschide.MD.

Cadavrul victimei a fost găsit ieri în adiacentul curții sale într-o grămadă de bălegar.

Medicii-legiști au stabilit că pe suprafața cadavrulu i sunt prezente mai multe smene de moarte violentă, printre care o plagă penetrantă a mandibulei,în regiunea maxilarului inferior.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost comisă crima, iar tânărul, dacă vinovăția sa va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii