Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trotinete sunt, reguli nu-s! Un cuplu a ajuns pe capotă, iar alte două persoane au provocat situații de accident

Trotinetele electrice devin o problemă a străzilor capitalei. Zilnic, pe străzi pot fi observate incidente generate de persoanele ce se deplasează cu astfel de utilaje. Un astfel de caz a fost surprins în acestă săptămână pe strada Sarmizegetusa.

Publicat

Acolo un tânăr cu o prietenă de-a sa circulau pe contrasens, iar la un moment dat au fost acroșați de un vehicul ce ieșea dintr-un spațiu adiacent. Un alt caz a avut loc pe strada Academiei din cartierul Telecentru. Acolo un tânăr pe trotinetă merge pe ea în direcție inversă circulației, iar la un moment dat, încurajat de faptul că un șofer oprise la trecerea, acesta o ia brusc dreapta cu trotinetă, fără a reduce câtu-şi de puţin viteza. În acel moment, de zebra se apropia un vehicul, care a reușit să frâneze în ultima clipă pentru a nu lovi tânărul cu trotinetă. Iar în orașul Comrat, un șofer a surprins cum un copil traversa strada tot pe trotinetă, fiind la un pas de a ajunge pa capota mașinii.

Deși trotinetele electrice în sine ar putea fi o soluție de mobilitate urbană foarte bună, modul în care unii le ghidează pune în primul rând viețile lor, dar și a celor din jur în pericol. Am încercat să aflăm cum sunt sancționați cei de pe trotinete în cazul în care provoacă o situație de accident și am aflat, că de fapt, noțiunea de trotinetă electrică nu este inclusă în regulament și, prin urmare, pentru ei nu sunt la moment prevăzute pedepse și sancțiuni.

Deci, reiese că până MAI va propune modificarea în lege și până când aceste schimbări vor fi adoptate, cei cu trotinetele nu pot fi practice pedepsiți pentru că încalcă regulile de circulație, deoarece pentru ei, ele nu sunt scrise. Ei totuși sunt trași la răspundere numai dacă din cauza lor s-a produs un accident rutier. Atunci când polițiștii însă observă o încălcare în trafic ei pot doar să le ofere unele recomandări care să le asigure siguranța în trafic. În primul rând, oamenii legii le sugerează să fie echipați cu căști, deoarece în cazul căderii de pe trotinete, ei ar putea suferi diverse traumatisme.


Menționăm că trotinetele electrice pot dezvolta viteza de la 10 la 70 de km pe oră, iar unele din ele pot atinge chiar viteza de 90 km/h, având un risc sporit de dezechilibrare și producerea unui incident. De aceea, persoanele care optează pentru ele sunt îndemnate să manifeste prudență maximă și să respecte normele și regulile de circulație.

echipa.md


Advertisement

Ediție TV

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară. Sute de hectare de teren, distruse

Ploile şi grindina din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din ţară.

Publicat

Cel mai mult au avut de suferit culturile agricole fiind afectate de grindina care în unele localități, preponderent din raionul Nisporeni, a căzut de mărimea unui ou de găină.

Totodată, IGSU a făcut totalurile intemperiilor înregistrate în țară în perioada 30 mai – 3 iunie.

Cele mai mari prejudicii s-au înregistrat în sudul țării, potrivit datelor IGSU.


În satul Etulia din raionul Vulcănești, grindina a distrus circa 360 ha livadă de nuci, 200 ha de floarea soarelui și 200 ha de orz. Iar pe teritoriul raionului Basarabeasca, mai ales în satul Bașcalia ploile torențiale au distrus circa 750 de metri de drum asfaltat și 70 m2 de peliculă de pe o seră.

Tot aici, ploile abundente au afectat grav 62 ha de viță de vie, 448 ha de grâu, 111 ha de porumb, 179 ha de orz, 7 ha de mazăre, dar și 217 ha de floare soarelui. Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să estimeze suma prejudiciilor materiale.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.Citește mai departe

topul săptămânii