Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Dosarul escrocheriilor cu cereale de 7,4 milioane de lei

Dosarul escrocheriilor cu cereale de 7,4 milioane de lei. 14 persoane, inclusiv deținuți din Penitenciarul din Rezina, au fost trimise pe banca acuzaților.

Publicat

Procurorii anunță că au finalizat urmărirea penală și au expediat în judecată cauza privind înșelarea prin escrocherie a peste 25 agenți economici. Dintre cele 14 persoane, 6 sunt deja condamnate pe alte cauze penale, fiind deținute în Penitenciarul nr. 17-Rezina. Alte 3 persoane au fost plasate în arest preventiv , iar alți cinci bănuiți sunt cercetați în libertate.

Amintim că bănuiții ar fi creat trei firme agricole și identificau companii ce voiau să-și vândă produsele cerealiere. Organizatorii schemei se dădeau drept cumpărători de porumb sau grâu și propuneau prețuri mai mari decât cele de piață. Totodată, la indicația organizatorilor aflați în detenție, complicii se deplasau în diferite raioane, la depozitele sau punctele de încărcare a mărfii, unde negociau condițiile, ca reprezentanți ai celor trei companii.

De asemenea, membrii grupului au primit ștampile false pentru folosirea lor la încheierea tranzacțiilor fictive. Învinuiții le înmânau vânzătorilor facturi fiscale care ar confirma transmiterea mărfurilor către aceștia.


Ulterior, învinuiții revindeau marfa la un preț redus, iar banii erau transmiși printr-o rețea de curieri și erau depuși în conturile bancare ale membrilor grupului aflați în detenție.

Pe parcursul anchetei, pentru a compensa pagubele suferite de cei 25 de agenți economici au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești, bunuri imobile și terenuri pentru construcție, în valoare totală de peste 840 mii lei.

Totodată, la 11 agenți economici, deja le-au fost restituite produse cerealiere în sumă de peste 2,7 milioane ei. Conform legii, escrocheria se pedepsește cu până la 15 ani privare de libertate.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Râșcani: Vehiculul a fost distrus în totalitate

Ghinion pe capul unui automobilist din orașul Rîșcani. Mașina sa a luat foc în locul unde și-ar fi parcat-o.

Publicat

Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 23 iunie, chiar în centrul orașului. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În acestea se poate vedea mașina cuprinsă de flăcări și învăluită de fum, dar și un echipaj al pompierilor, care încearcă să domolească incendiul.

Potrivit datelor preliminare, automobilul fusese parcat de proprietar în acel loc, iar din motive deocamdată neclare vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a distrus complet salonul automobilului, care, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației.


Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii împreună cu polițiștii vor investiga cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Irigări și ferme ilegale. Agricultori din Drochia, amendați

Irigări ilegale și ferme construite lângă bazinele acvatice. Începutul sezonului nu s-a lăsat fără abateri, comise de agricultori.

Publicat

În unul dintre cazuri, inspectorii de mediu din Drochia au constatat că un agricultor din satul Chetrosu iriga terenul său agricol cu apă din lac fără a avea autorizațiile necesare.

Astfel, el s-a ales cu o amendă de 1200 lei. Într-un alt caz, în aceeași localitate inspectorii de mediu au depistat o mini-fermă pentru creșterea animalelor, improvizată ilegal lângă bazinul acvatic.

De această dată, amenda a constituit 900 de lei.


În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de protecție a mediului unde locuiesc, iar dacă au devenit martori ai unor infracțiuni de mediu să anunțe autoritățile locale sau să apeleze la 112 pentru ca persoanele care se fac responsabile să fie trase la răspundere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră salvată de pompieri

Striga după ajutor prin geam, în timp ce locuința în care se afla era învăluită de fum. Este situația îngrozitoare în care s-a pomenit o fetiță de numai nouă anișori, în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de23 iunie, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc de pe strada Andrei Doga din capitală. La fața locului au intervenit 3 echipe de salvatori. Ajunși la destinație pompierii au stabilit că de la bucătăria unui apartament de la etajul trei al blocului ieșea un fum dens.

Angajații IGSU au constatat că ușa locuinței este încuiată, de aceea salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a acesteia.

Când au pătruns în interior, pompierii au stabilit că fumul toxic era generat de aragazul conectat. Micuța a fost evacuate în cel mai scurt timp din apartament și predată medicilor de pe ambulanță, veniți la fața locului. Din fericire, copila a suferit doar o intoxicație ușoară, iar la moment viața ei este în afara oricărui pericol.


În momentul când s-a întâmplat nenorocirea, părinții fetei se aflau la serviciu, ea fiind acasă de una singură.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști, în cadrul unei anchete.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii