Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Și-au procurat acte false pe internet. Un moldovean, o tânără ucraineancă și o mamă cu copil din Armenia, prinși cu documente neveridice

Polițiștii de frontieră au depistat în ultimele 24 de ore patru documente de călătorie falsificate, sunt vizați în cercetări trei cetățeni străini și un conațional.

Publicat

Primul caz a fost înregistrat la Direcția regională EST. În punctul de trecere a fontierei Palanca a fost identificată, pe sensul de intrare în țară, o cetățeană a Ucrainei care a prezentat la control permisul de conducere cu semne vădite de falsificare. Femeia de 36 de ani a declarat că achiziționase documentul ucrainean prin internet, contra sumei de 3000 de grivne. Aceasta și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Un alt caz a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, fiind vizați doi pasageri de la cursa Chișinău – Viena. Mama cu fiul minor, cetățeni ai Armeniei, au încercat să ajungă în Uniunea Europenă având permise de ședere ucrainene falsificate. În cadrul audierilor s-a aflat că permisele au fost obținute prin intermediari, identificați pe rețelele de socializare. Fiecare document ar fi procurat cu 1000 de dolari SUA și urmau să fie prezentate în Olanda, pentru a solicita azil, în calitate de refugiați din Ucraina.

Cel de-al treilea caz a avut loc la punctul de trecere a frontierei Costești. La ieșirea din Moldova s-a prezentat un conațional de 50 de ani în calitate de pasager al autocarului de pe ruta Moldova – Franța. În baza analizei de risc, bărbatul a fost supus controlului în linia a doua, care a rezultat cu depistarea unei cărți de identitate eliberate de autoritățile române. Documentul s-a dovedit a fi falsificat. La cele depistate, bărbatul a comunicat că obținuse cartea de identitate în anul 2019, oferind suma de 200 de euro. Cetățeanul și-a continuat călătoria, însă a dat asigurări că va reveni în țară pentru a colabora cu polițiștii de frontieră.


În fapte, actele falsificate au fost ridicate și vor ajunge în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările.

 Moldova

/VIDEO/ La ghidon, băut și fără permis. Un motociclist a rămas fără vehicul și riscă pedeapsă contravențională

Refuza să se conformeze cerințelor legale. Un tânăr de 20 de ani a fost prins în stare avansată de ebrietate la ghidonul unei motociclete. Totul a avut loc în seara de 4 iulie, în localitatea Cricova.

Publicat

Polițiștii de patrulare care monitorizau situația rutieră în zonă au observat o motocicletă fără numere de înmatriculare ce era ghidată de un tânăr neechipat corespunzător. Oamenii legii au somat motociclistul, ultimul însă și-a continuat drumul în speranța că va scăpa de urmărire. În cele din urmă, el însă a fost oprit și s-a stabilit că la ghidon se afla un tânăr de 20 de ani.

În timpul documentării polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, dar și se simțea un miros specific de alcool, așa că tânărul originar din Chișinău a trecut testarea alcoolscopică. Rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În rezultat, oameni legii au pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii