Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Șantaj cu secvențe video intime: Un bărbat a estorcat de la fosta sa iubită 150.000 de lei

Polițiștii și procurorii au stopat acțiunile de șantaj ale unui bărbat care, ceruse bani de la o femeie pentru a nu publica anumite imagini intime pe reţelele de socializare, dar și a nu le transmite rudelor. Suspectul ar fi șantajat victima prin aplicația „Viber” mai bine de două săptămâni, timp în care i-au fost transmise mesaje cu solicitarea sumei de 150 de mii de lei, însoțite cu imagini video.

Publicat

Bărbatul de 54 de ani, originar din s. Sipoteni r. Călărași, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce aceștia ar fi primit o informație operativă, iar ulterior victima, o femeie de 35 de ani, a depus o plângere precum că este șantajată de bărbatul cu care avuse o relație de circa trei ani.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției și ca urmare a măsurilor speciale de investigații întreprinse de polițiști (interceptarea comunicărilor, urmărirea vizuală, etc.), la 3 iunie suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce a ridicat banii extorcați de la victimă, dintr-un loc special amenajat din preajma unei fâșii forestiere din apropierea mun. Bălți, unde au fost lăsați de victimă la solicitarea suspectului.

Menționăm că, banii au fost transmiși sub controlul polițiștilor și supravegheați până la ridicare.


În urma percheziției automobilului acestuia, polițiștii au depistat și ridicat bani în sumă de 100 000 mii de lei și 2 500 de euro, lăsați în ascunziș de victimă.

De asemenea, a fost ridicat și telefonul mobil prin intermediul căruia bănuitul expedia mesaje cu conținut de șantaj, pe marginea imaginilor video cu conținut intim, înregistrate însuși de el în timp ce a avut un act sexual cu victima.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.


Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

În continuare, oamenii legii examinează bunurile ridicate, în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauză.

Acțiunile de documentare și reține au fost desfășurate de ofițerii Direcției investigații “Nord” a Inspectoratului Național de Investigați, sub conducerea procurorilor din cadrul PC COCS oficiul “Nord”, cu suportul mascaților de la „Fulger”.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Tânăra din imagini, căutată cu disperare de rude: Și-ar fi luat pașaportul și a plecat de acasă

A dispărut fără veste. Tânăra din imagini este căutată cu disperare de rudele ei după ce ea și-ar fi luat actele și a plecat într-o direcție necunoscută.

Publicat

La poliție s-a adresat tatăl fetei care a declarat că, în data de 3 iulie, fiica sa pe nume Nadejda a plecat de acasă din satul Călugăr Raionul Fălești și este de negăsit. Mai mult, ea ar fi luat cu ea și pașaportul internațional. Rudele spun că cineva ar fi văzut-o coborând dintr-un microbuz în zona circului din capitală.

Nadejda are înălțimea de 1.55m, corpolența medie, părul șaten ți ochii albaștri. În ziua dispariției ea purta o geacă roșie și pantaloni de culoare neagră.

Rudele au mai spus poliției că tânăra se află la evidența medicului psihiatru. În acest context, persoanele care au recunoscut tânăra din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 068 066 594.


Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie snopită în bătăi de concubin, în capitală. Vecinii: Ei mereu consumă alcool, apoi se bat

Alcool și bătăi crâncene. Este atmosfera în care sunt nevoiți să trăiască locuitorii unui bloc din sectorul Botanica al capitalei și totul din cauza unui cuplu care ar duce un mod de viață antisocial.

Publicat

La adresa redacției noastre s-a adresat unul din vecini în data de 2 iulie, după ce bărbatul, fiind în stare de ebrietate și-a snopit soția în bătăi. Potrivit bărbatului, care este peste hotare, soția și fiica lui au fost cele care au găsit femeia plină de vânătăi și hemotoame.

Copila lui s-a speriat atât de tare încât a leșinat și a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Vecinii spun că atât bărbatul cât și femeia lui sunt consumatori activi de alcool și duc un mod de viață antisocial. Mai mult, el își snopește concubina în bătăi cu regularitate. Drept dovadă, vecinul a expediat un alt filmuleț surprins anterior în același apartament.


Am încercat să obținem detalii de la poliție, însă, până la moment, nu am primit niciun răspuns. Cu detalii despre cele petrecute în acel apartament vom reveni ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu pe traseul Bălți-Edineț. O remorcă cu 22 de tone de tutun a luat foc din mers

Imagini devastatoare surprinse pe traseul Bălți-Edineț. Un autocamion care transporta 22 de tone de tutun a luat foc din mers. Totul a avut loc în amiaza de 4 iulie, în apropiere de localitatea Brătușenii Noi din raionul Edineț.

Publicat

Primele imagini de la fața locului au fost postate pe un site local de știri. În imagini se poate observa autocamionul cuprins de flăcări în totalitate, un fum negru care se ridică spre cer, dar și pompierii care încearcă să lichideze focul.

Potrivit datelor oferite de către pompieri, șoferul autocamionul care transporta 21.5 tone de tutun se îndrepta spre Kiev, Ucraina. La un moment dat, conducătorul a observat flăcările izbucnite parcă din senin și a oprit la marginea drumului.

În clipa următoare, vehiculul a început să ardă cu putere. În mai puțin de 20 de minute, salvatorii au localizat incendiul fără ca cineva să aibă de suferit.


Cauza și circumstanțele producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii