Rețele de socializare

Moldova

Rețea internațională de proxeneți, destructurată. Doi suspecți, pe banca acuzaților, alți trei, aflați în Franța, cercetați într-o procedură separată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința a două persoane, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, care activau în cadrul unei rețele specializate în comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală.

Publicat

În privința altor trei persoane, care la moment se află pe teritoriul Republicii Franceze, materialele cauzei au fost disjunse într-o procedură separată, urmând a se decide ulterior pe caz.

Investigațiile pe acest caz au fost efectuate de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persane al INI al IGP al MAI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, acționând în baza acordului de constituire a Echipei comune de investigații între autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale Republicii Franceze.

Din materialele cauzei rezultă că, în perioada iulie 2019 – august 2020, un grup de persoane cetățeni ai Republicii Moldova și ai Federației Ruse, cu vârstele între 32 și 35 ani, specializat în înlesnirea practicării prostituției, dar și traficului de ființe umane în scop de expoatare sexuală, au recrutat și organizat transportarea a cel puțin 7 victime ale Republica Moldova în Republica Franceză, unde acestea au fost adăpostite în diferite apartamente și obligate de a presta servicii sexuale contra plată diferitor bărbați.


O parte din suma de bani obținută de către victime de la beneficiarii de servicii sexuale, care varia între 30 și 50%, era transmisă traficaților.Advertisement

Moldova

/VIDEO/ La ghidon, băut și fără permis. Un motociclist a rămas fără vehicul și riscă pedeapsă contravențională

Refuza să se conformeze cerințelor legale. Un tânăr de 20 de ani a fost prins în stare avansată de ebrietate la ghidonul unei motociclete. Totul a avut loc în seara de 4 iulie, în localitatea Cricova.

Publicat

Polițiștii de patrulare care monitorizau situația rutieră în zonă au observat o motocicletă fără numere de înmatriculare ce era ghidată de un tânăr neechipat corespunzător. Oamenii legii au somat motociclistul, ultimul însă și-a continuat drumul în speranța că va scăpa de urmărire. În cele din urmă, el însă a fost oprit și s-a stabilit că la ghidon se afla un tânăr de 20 de ani.

În timpul documentării polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, dar și se simțea un miros specific de alcool, așa că tânărul originar din Chișinău a trecut testarea alcoolscopică. Rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,87 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În rezultat, oameni legii au pornit un proces contravențional pentru încălcările comise, iar motocicleta a fost dusă la parcarea specială.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ultimele detalii în cazul copilei aruncate de la etaj de propriul tată: Acesta este originar din Liban și a venit în R. Moldova anul trecut

Copila aruncată de la etaj ieri seara în sectorul Buiucani al capitalei, urma să împlinească 3 luni pe data de 9 iulie.

Publicat

Potrivit surselor Deschide.md, tatăl acesteia, în vârstă de 28 de ani este originar din Liban. Acesta și-ar fi aruncat pruncul pe geam în timp ce soția sa, o moldoveancă originară din raionul Ungheni, era plecată la magazin.

Totodată, potrivit Biroului de Migrație și Azil, bărbatul venise de curând în țara noastră și avea permis de ședere pe teritoriul R. Moldova.

”Această deține permis de ședere valabil pe teritoriul R. Moldova, în scopul reîntregirii familiei. A venit pe teritoriul Republicii Moldova la sfârșitul anului trecut” a declarat Mihail Vodă, directorul Biroului de Migrație și Azil.


Amintim că ieri seara, în jurul orei 21:00, o fetiță de numai trei luni și ar fi fost aruncată peste geam, de la etajul 4 al blocului de locuințe, de către tatăl său, un individ de 28 de ani, de origine străină. Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de omor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ A vrut să se dea tare: un adolescent a furat o mașină din capitală și s-a dus să se plimbe în orașul de baștină

Un tânăr de 19 ani, originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Publicat

 

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.


În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii